Engamorgen 23/7-15: Ny prøvespiller på vei

Stengel har vært god i det siste, men får han mer konkurranse om midtbaneplassen snart? Foto: Grydis.no
Stengel har vært god i det siste, men får han mer konkurranse om midtbaneplassen snart? Foto: Grydis.no

 

I de sosiale mediers tidsalder har overgangsspekulasjoner fått en helt ny dimensjon. Og akkurat i dag handler en av overgangsspekulasjonene i #SoMe om Vålerenga.

Før ble rykter og spekulasjoner gjerne starta av journalister som fulgte en klubb eller liga tett, og selv om journalistene med store kildenettverk fortsatt drar i gang overgangssnakk, har man i dag også mange andre kilder til at rykter starter.

I forrige uke kunne for eksempel den svenske avisa Expressen melde at Helena Seger, kona til Zlatan Ibrahimovic, hadde begynt å følge instagramkontoen til AC Milan. Én av kun fem kontoer hun følger. Kunne dette bety at Zlatan var på vei tilbake til Milano?

Tidligere i måneden ble det oppstandelse blant Arsenal-supportere da en av spillerne klubben har vært koblet til, Alexandre Lacazette, favorittmarkerte en tweet som hevdet at spilleren var på vei til Nord-London.

Ganske ofte er disse historiene bare tull, og jeg ser for meg at mange spillere har ledd godt etter å ha fulgt en klubb på Twitter, og så sett verdens sportspresse finne fram krigstypene.

Men innimellom dukker det opp mer konkrete historier også.

I går twitret nemlig Adil Kizil, sportssjef i den svenske klubben Dalkurd FF, om at midtbanespilleren Predrag Randjelovic er på vei til Vålerenga for et tre dagers prøvespill.

 

Ifølge Wikipedia er Randjelovic en 25 år gammel midtbanespiller med tre landskamper for Makedonia fra 2012. I fjor spilte han 29 kamper for FC Minsk i den øverste divisjonen i Hviterussland.

Dalkurd FF topper Division 1 i Sverige (nivå 3), og ligger for øyeblikket an til opprykk til Superettan.

Uten at jeg følger tredje nivå i Sverige spesielt tett virker det som et stort gap opp til toppen av Tippeligaen, men gutten har jo landskamper så helt talentløs kan han ikke være.

 

Aperopet tar turen på treninga på lørdag, så følg med her for en rapport om hvordan Predrag klarer seg!


 

Spillere kommer og spillere går. Som vi fortalte i går  har Vålerenga sikret seg den tyske keeperen Sascha Burchert på en låneavtale som varer ut inneværende sesong.

Samtidig meldte Budstikka i går at Bærum skulle teste Vålerenga-gutten Moussa Nije i en treningskamp i går kveld. Hvordan den kampen gikk, og hvor mye Moussa eventuelt fikk spille er det ikke greit å si noe om, siden Bærum ikke nevner kampen med et ord på sine hjemmesider. Men det at Moussa er på frierferd vest for Oslo tyder uansett på at han er på vei bort fra klubben.

Også øst for Oslo prøver spillerne våre å by seg fram, og Fredrikstad Blad kan melde om at Rino Falk Larsen er på prøvespill i FFK om dagen.


 

For noen uker siden satte VG i gang en artikkelserie om homofili i norsk toppfotball, og stilte spørsmål om hvorfor det ikke er noen åpent homofile mannlige fotballspillere på øverste nivå.

Spørsmålet er betimelig, og det har oppstått interessante diskusjoner i etterkant av artikkelserien. Nå er det selvfølgelig ikke noe mål i seg selv at homofile spillere på død og liv må stå fram. Det må være opp til hver enkelt. Men hvis mer åpenhet rundt temaet gjør at en spiller som har lyst til å stå fram føler at det blir lettere å gjøre det, så er det selvfølgelig utelukkende positivt.

Men det går en grense et sted mellom åpenhet og fråtsing, og den grensa har spillselskapet ComeOn! kryssa ganske greit.

 

Spillselskapet tilbyr nå kundene sine å tippe på hvilken norsk Tippeliga-klubb som først får en åpent homofil spiller. Oddssetterne i selskapet mener at det er mest sannsynlig at dette skjer i Vålerenga.

Selskapet begrunner dette med at Vålerenga er en åpen og inkluderende klubb.

Det stemmer selvfølgelig, men å bruke klubbens sosiale profil i det som åpenbart er en PR-kampanje for ComeOn! Er på kanten, spør du meg.

Som Stig Ove Sandnes sier til Bergens Tidende (gjengitt i Aftenposten):

 – Joda, Vålerenga er en klubb med et tydelig verdigrunnlag som er tuftet på åpenhet og toleranse. Vi skal være en klubb for alle. Men å sette odds på dette er ikke den rette fremgangsmåten. Jeg spør meg selv; hva er det egentlig vi holder på med? Dette er å sette de homofile i bås. Hvorfor skal man sette odds på noe som er helt normalt?


 

Før sesongen fortalte Kjetil Rekdal at Molde var laget vi måtte strekke oss etter å bli like gode som, og at det garantert ikke kom til å skje i år.

Nå har Molde kollapsa, og Vålerenga hatt en god sesong, og vips er vi fem poeng foran Molde ved (litt over) halvspilt serie.

I og med at vi kun ligger seks poeng bak serieleder Rosenborg er det ikke umulig å ta dem igjen, slik vi gjorde da vi lå seks poeng bak Start ved sommerferien for ti år sida.

 

På spørsmål fra Dagsavisen svarer derfor Rekdal at Vålerenga kan vinne seriegull.

Selvfølgelig har han rett, og selvfølgelig er det mulig. Men det bekymrer meg allikevel at han begynner å snakke om edelt metall. Da han gjorde det på samme tid i fjor svarte spillerne med å bli høye på seg selv, og senke prestasjonene.

 

Kan vi la være å gjøre det samme i år, vær så snill?

Èn kommentar på “Engamorgen 23/7-15: Ny prøvespiller på vei

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *