Engamorgen søndag 18/10-15: Lyn rykket ned

Vålerenga 2 tapte for Ullern. Foto: VIF Media.

Vålerenga 2 tapte for Ullern i går. Det betyr at Lyn rykket ned til 3. divisjon tross seier over Senja. Det er kamper i både fotball og hockey i kveld, og vi myser på begge. Les mer i dagens Engamorgen:

For en dramatisk fotballrunde!

Oddsenligaen avdeling 1 var på sitt aller mest dramatiske i går, og det hele kulimerte med at KFUM rykker opp og Lyn rykker ned. Slik oppfattet vi runden:

La oss ta toppen først. KUFM ledet med 56 poeng, Grorud hadde 53 og Tromsdalen 51. Dersom KFUM tapte og Grorud vant, ville Grorud ta over serieledelsen på målforskjell. Dersom begge tapte, ville Tromsdalen gå opp på 54 poeng og med storseier over allerede nedrykksklare Mjølner og det ville vært game on før den siste runden.

Mjølner fikk en mann utvist midtveis i førsteomgangen så oppgaven til Tromsdalen var enkel og vant til slutt 7-0. Men i de to andre kampene var drama. På Grorud tok Skeid ledelsen, mens KFUM tok ledelsen borte over Finnsnes. Den ble kjapt utlignet. Pause. Så får Grorud to straffespark, scorer på den ene, bommer på den andre, men scorer på returen. Så scora Grorud nok en gang og ledet 3-1, mens Kåffa bare hadde uavgjort. Det skilte ett poeng mellom de to nå. Så faller Groruds verden sammen. Samtidig som Skeid reduserer til 2-3 går KFUM nok en gang opp i ledelsen. Og tror du ikke Skeid utligner nok en gang, men elendighetene var ikke slutt der. For helt på tampen får Skeid straffe, Groruds keeper får rødt kort og Grorud har bytta alle spillerne sine. Med en utespiller i mål satte Skeid enkelt inn straffa og vant 4-3.

Dermed er KFUM serievinner med 59 poeng, Tromsdalen har 54 og Grorud 53. Endelig får vi et oslolag i OBOS-ligaen!

I bunnstriden var det like dramatisk. Lyn lå under streken med 19 poeng, mens Ullern på trygg grunn hadde 22 og en langt bedre målforskjell. Lyn måtte derfor få et bedre resultat borte for Senja som det Ullern fikk hjemme mot Vålerenga 2. Skulle vi legge oss med vilje? I Senja tok hjemmelaget ledelsen, mens Lyn utlignet midtveis. Til pause sto det uavgjort i begge kampene. Lyn går opp i både 2-1 og 3-1 da nyheten om at Ullern hadde scoret mot Vålerenga 2. Det ga dem en knekk og for andre gang så vi et lag gå fra 0-1 til 3-1-ledelse til 3-3. Tre minutter før full tid scorer Lyn imidlertid igjen og er avhengig av et Vålerenga 2-mål. Vålerenga kommer til noen sjanser, men på tross av at dommeren la til over sju minutter holdt Ullern unna og vant.

Lyn møter bunnlaget Holmen i neste, mens Ullern møter serievinner KFUM. For at Lyn skal passere Ullern på tabellen må dem gjøre opp en målforskjell på 17 mål-. Det vil si Lyn må vinne 9-0 mens Ullern må tape 8-0, evt 10-0 og 7-0 osv.

I kampen om å bli Norges beste rekruttlag ligger nå Vålerenga 2 og Stabæk 2 likt på 36 poeng. Vålerenga møter Kjelsås hjemme i siste serierunde, mens Stabæk 2 møter Grorud.

Forumbrukeren maestro postet et bra innlegg på Klanens debattforum om hans opplevelser denne dagen. Det kan du lese her.

Vi må jo ta med noen sinte Lyn-folk som skrek høyt om at Vålerenga la seg – noe aldeles ikke var tilfelle. Men siden dem har ryggrad som kokt spagetti er det nok lett å tenke i de baner – spesielt ettersom dem som skreik høyest i går var de samme som jubla for hvert mål Rosenborg scora mot favorittlaget sitt i 2004.

Karma.

Er det ikke deilig?

Rekdal til FFK

Dette kunne vært en skikkelig clickbait-overskrift. Men det er altså Sindre Rekdal, broren til Kjetil som skal trene FFKs G16-lag i tospann med Magnus Pettersen.

Tap for Damelaget

Jentene har i praksis sikret plassen for neste sesong. På lørdag var de i Narvik og spilte mot Medkila, som kjemper mot nedrykk. Det ble en tett og tøff kamp som Medkila til slutt vant 3-2.

Les en kort oppsummering i lokalavisa Fremover.

Match i kveld

Vålerenga møter Sarpsborg 08 i Ullevaal Stadion i kveld kl 18. Her er troppen:

Sascha Burchert, Michael Langer, Robert Lundström, Simon Larsen, Kjetil Wæhler, Enar Jääger, Jonatan Tollås Nation, Alexander Mathisen, Christian Grindheim, Sander Berge, Herman Stengel, Daniel Fredheim Holm, Ghayas Zahid, Elias Mar Omarsson, Melker Hallberg, Deshorn Brown, Daniel Braaten, Rasmus Lindkvist.

20 minutter før avspark vil Stig-Ove informere om stadionplanene, det kan være verdt å få med seg. I tillegg skal seriemesterne fra 1965 få fortjent hyllest.

Geir Bakke varsler via Sarpsborg Arbeiderblad at det blir et stramt organisert Sarpsborg 08 vi møter på Ullevaal i kveld. Med andre ord, her parkerer dem bussen og går for ett poeng. Sarpsborg sliter med skader, og har hele seks mann ute.