Engamorgen 21/10-15: Vålerengaspillere på landslaget

 

Laumann Ylven er tilbake på landslaget Foto: VIF Hockey
Laumann Ylven er tilbake på landslaget Foto: VIF Hockey

Det er en tåkete og kjip dag i Oslo i dag. Ekstra kjip fordi det er veldig stille på vålerengafronten, med en fotballsesong som er så godt som over, og et hockeylag som ikke spiller før i morgen.

Derfor bruker vi heller dagens Engamorgen på å kikke litt på forslaget til nytt serieoppsett, samt fnise av Lyns håpløse situasjon.

Men først tar vi med oss at landslagssjef Roy Johansen har tatt ut sin tropp til landslagsturneringen Meca hockey games i Stavanger. Turneringa er en firenasjonersturnering hvor Norge møter Danmark, Frankrike og Ungarn.

I troppen har Johansen funnet plass til tre vålerengagutter: Steffen Søberg, Morten Ask og Martin Laumann Ylven. Mens de to førstnevnte er mer eller mindre fast inventar på landslaget har ikke Ylven spilt med flagget på brystet siden 12/13-sesongen

 

Til klubbens sider sier Ylven at det blir moro å være med igjen, og at vil vise at han kan være med igjen for alvor.

 

Aperopet ønsker alle tre lykke til!


 

Diskusjonene raser i fotballnorge om dagen. Stridens kjerne er forslagene til en ny ligastruktur som i disse dager drøftes i NFFs styre. Saken er at en komite, ledet av Bjarne Berntsen, har levert en innstilling til forbundsstyret, og denne innstillinga vurderer nå styret om man skal legge fram som et endringsforslag for Fotballtinget i februar 2016.

 

Ingen vil foreløpig si noe on record om hva innstillinga inneholder, men VG “erfarer” at det foreslås å redusere antall lag i Tippeligaen til 14, og at man etter en serie med hjemme- og bortemøter deler tabellen i to, hvor den øverste delen spiller et sluttspill om medaljer og europacup-plasser, mens den nederste delen spiller om å unngå nedrykk.

Dette vekker harme i fotballnorge. Alle de mindre TL-klubbene er selvfølgelig mot forslaget, siden det vil øke sjansen for at de rykker ned. Vålerenga, ved daglig leder Stig Ove Sandnes, på sin side har tidligere uttalt til Aftenposten at de er positive til å redusere antall lag.

For min egen del prøver jeg å unngå å bli sentimental og følelsesstyrt i denne diskusjonen. Det føles helt feil å gå inn for et sluttspill i fotball, og det føles rart å skulle møte de samme lagene flere enn to ganger. Men noe må helt åpenbart gjøres med norsk toppfotball. Det er så uendelig trist å være på kamp for tida, og hvis dette er veien å gå for å få færre kamper som den vi var vitne til på søndag, med to lag som ikke har noe særlig å spille for, så er jeg villig til å prøve det.

Når det er sagt kan jeg aldri tenke meg at dette går gjennom på Fotballtinget, så dette er egentlig en stor ikkesak.


 

Lyn har så godt som rykka ned, og selv om jeg helst skulle ha sett at både Lyn og Skeid rykka opp både i år og neste år, så er det vanskelig å ikke humre lett over konspirasjonsteoriene som kommer fra eplehagene i Oslo Vest. Det var selvfølgelig Vålerengas skyld at Lyn rykka ned, siden vi stilte med et reint juniorlag mot Ullern. Nå stilte vi riktignok også med et reint juniorlag (minus Langer) mot Lyn, så beskyldningene om at vi la oss faller på sin egen urimelighet.

 

Men i etterkant av at nedrykket er så godt som klart kommer tidligere Lyn-spiller Ola Dybwad Olsen med uttalelser til Dagsavisen om at han og hans vennegjeng kunne ha redda klubben fra nedrykk hvis de bare hadde fått lov til å spytte inn penger i klubben i sommer.

Investorgruppa ville spytte inn 1,2 millioner i klubben, men klubben ville ikke ha pengene. Penger som utvilsomt hadde kommet godt med og ville utgjort en forskjell i Oddsenligaen.

Så da var det kanskje ikke primært Vålerengas skyld at Lyn rykka ned allikevel?


 

Til slutt tar vi med at Molde har ansatt Ole Gunnar Solskjær som “manager”. Gode nyheter for Jim Solbakken som endelig kan få litt bevegelse på spillerne sine igjen.

Èn kommentar på “Engamorgen 21/10-15: Vålerengaspillere på landslaget

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *