Engamorgen torsdag 22/10-15: Vålerenga vil ha sluttspill i serien

Foto: Grydis.no
Vil flere kamper få denne gjengen tilbake til Ullevaal? Foto: Grydis.no

Vålerenga vil ha flere kamper i Tippeligaen og støtter en modell med “sluttspill”, Kjetil Rekdal synes det er stas med Ole Gunnar Solskjærs comeback i Tippeligaen, Vålerenga Sjakk herjer i Europa og Brann rykker opp. Alle disse sakene får du mer om i dagens Engamorgen.

Kjetil Rekdal og Vålerenga ønsker en endring i seriesystemet (les mer om hva forslaget innebærer i gårsdagens Engamorgen).

– Mitt primære ønske er 12 lag i trippel serie, som det har vært i Danmark. Men jeg skjønner at det kan bli for drastisk. Da kan 14 lag og sluttspill være et alternativ. Vi støtter det, sier Kjetil Rekdal til Dagsavisen.

Han får støtte av VIF-direktør Stig-Ove Sandnes.

– I utgangspunktet ønsket vi oss 12 lag da dette var diskutert sist, men vi ser jo at 14 lag kan være et kompromiss, sier han til Aftenposten

Årsaken til redusering av antall lag forklarer Rekdal på følgende måte:

– Bunnivået i Tippeligaen er for lavt. Hvis du ser på hva de fire siste lagene har prestert i høst, ser du hva jeg mener. Skal våre beste lag bli bedre, og skal vi få fram flere internasjonale toppspillere, må nåløyet bli trangere, sier han til Dagsavisen.

Han kan også legge til at Vålerenga lander på et snitt på rundt 10.000 tilskuere denne sesongen.

Se Fotballsnakkis på Dagsavisen for mer om dette.

Bloggen Sotahjørnets Venner har sett for seg dersom denne nye serieordningen hadde blitt tatt i bruk allerede i neste sesong, som jo også er en sesong med EM-sluttspill, og hvilke innvirkninger økt antall kamper vil ha av konsekvenser for oss publikummere.

Hva synes du vi burde gjøre? Bruk kommentarfeltet under!


 

Rekdal positiv til Solskjær

I går smalt den lite overraskende nyheten om at Ole Gunnar Solskjær er tilbake i norsk fotball. Selvsagt i Molde, selvsagt med om lag fire millioner kroner i lønn og selvsagt all makt i klubben. Ingen skal få lov å nekte ham å hente spillere fra Jim Solbakkens telefonliste.

Kjetil Rekdal kjenner Solskjær godt, både på og utenfor banen, og er positiv til å få nordmøringen tilbake i Tippeligaen.

– Det er bra at han kommer seg i gang igjen. Jeg er overrasket over at han ikke overtok med en gang (da Tor Ole Skullerud fikk sparken i august, red.anm.), men på en annen side er jeg overrasket over at han gjør det. Men det er gøy at han er tilbake, sier Rekdal til Aftenposten.

Mange spår nå at Molde vil være en reell utfordrer til Rosenborg kommende sesong.

– Men det ville de vært uansett. De har tatt mange poeng i serien i det siste, gjort det bra i Europa, og har et bra lag. Han slipper å starte helt på nytt når han kommer inn, og de blir sterke neste sesong uansett hvem som trener. De har et godt nok lag til å kjempe med Rosenborg om seriegullet, sier Rekdal.


 

Vålerenga Sjakk-Sjakk

Vålerenga sto for en sensasjonell seier da russiske Univerziti Beloretsjensk ble slått i 4. runde av europacupen i sjakk i Skopje onsdag, melder NTB via Dagsavisen.

– Dette er en kjempesensasjon som vil gi gjenlyd over hele sjakkverden. Hvis jeg skulle sammenligne med noe, vil jeg si at dette er større enn da RBK slo Milan på San Siro i sin tid, sier Vålerenga-leder Dag Danielsen til NTB.

Sjakkhistoriker Øystein Brekke istemmer.

– Jeg kan ikke komme på noen større prestasjon av et norsk klubblag noen gang. Jeg føler meg ganske sikker på at dette er det sterkeste klubblaget vi har slått, sier Brekke til Sjakkbloggen.

Det står mer om kampen på Dagsavisens sider (lenket til lengre oppe her), men denne artikkelforfatterens sjakkunnskaper strekker seg til at kongen er viktigst og bønda må dø.


Brann rykker opp

Sogndal vant i går og derfor rykker Brann også opp i Tippeligaen. Ifølge bergenserne er mye av grunnen for kjempesuksessen i OBOS-ligaen (14 seire, 11 uavgjort og 3) nysigneringene fra Vålerenga i sommer: Ruben Kristiansen og Sivert Heltne Nilsen.

Vi ønsker dem begge lykke til når motstanderne heter Rosenborg og Vålerenga og ikke Jerv og Levanger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *