Engamorgen 13. januar: Fullt hus på nye Jordal?

Blir Ylven og Csiszar nødt  til å dele hjemmebane med MS?Foto: kennethmyhre.no
Blir Ylven og Csiszar nødt til å dele hjemmebane med MS? Foto: kennethmyhre.no

I dagens Engamorgen gir vi deg det siste innen vestnorsk grådighetskultur, en oppdatering på status i troppen, samt en oversikt over Vålerengas unge olympiere. Men først siste nytt om nye Jordal Amfi.

Til tross for iherdige forsøk fra byantikvaren på å stikke kjepper i hjulene for ny ishall på Jordal, ser det ut til at det går mot en ny arena der hvor falleferdige Jordal Amfi står i dag.

Dette har vekket Manglerud Stars interesse, og TV2 kunne i går fortelle at MS har sendt brev til Oslo kommune hvor de ber om spilletillatelse i den nye hallen.

– Det stemmer at vi har sendt et brev, fordi fasilitetene vi har i Manglerud-hallen ikke er gode nok for at vi skal være et GET-liga-lag sier daglig leder i MS Patrik Molberg til TV2.

Akkurat hva han mener med det er jeg ikke sikker på, for MS er beviselig et GET-liga-lag i dag, selv om de spiller kampene sine i garasjen. Men det er jo forståelig at de ønsker nye og flotte fasiliteter de også, når storebror fra Vålerenga får det.

Den klokeste kommentaren i TV2-saken er det kaptein Brede Csiszar som har, når han ber MS om heller å konsentrere seg om å fylle Manglerudhallen. For hvis MS opprettholder snittet de har i dag etter å eventuelt ha flytta til nye Jordal, så kommer det til å føles ensomt å være på MS-kamp fra 2018.

 

Vestlandsk griskhet

Norsk fotball har nettopp signert en ny medieavtale med Discovery Networks (som eier TVNorge, Max og Eurosport), og avtalen er verdt 2,4 milliarder for perioden 2017-2022.

Rundt halvparten av dette beløpet tilfaller klubbene, og Bergens Tidende kan i dag fortelle at klubbene i løpet av våren skal diskutere hvordan fordelingsnøkkelen skal se ut.

Og i den sammenheng er det kommet et svært kreativt forslag fra Vestlandet.

De daglige leder i Brann Vibeke Johannesen og daglig leder i Viking Eirik W. Henningsen synes det er rett og rimelig at storklubbene Brann, Viking, Rosenborg og Vålerenga får mer penger enn de andre klubbene bare fordi de er storklubber. Glem fordeling basert på sportslige resultater, antall TV-kamper eller andre prestasjonsbaserte måter å fordele penga på. Her skal det kun fokuseres på hvilken by en klubb kommer fra.

Jeg er selvfølgelig for at Vålerenga skal få sine klamme fingre i en størst mulig del av potten, men selv med mine aller blåeste supporterbriller på ser jeg at dette er et idiotisk forslag. Heldigvis ser Stig Ove Sandnes det samme, og argumenterer godt for sitt standpunkt:

– Hvis vi er nummer 13 eller 14 på tabellen, hvorfor skal vi ha mer enn dem som blir nummer én? Før 2013 ble vi enige om at de som presterer best skal få mest. Så er det opp til oss andre å prestere sportslig. At det sportslige skal telle, er vårt klare standpunkt. Hvis Mjøndalen for eksempel er nummer én og skal representere oss i mesterligaen, hvorfor skal ikke de få mest?

 

Vi ønsker Brann og Viking lykke til/god bedring.

 

Fysisk status i troppen

Kjetil Rekdal har slått av en prat med VIF-TV om årets andre treningsuke, og han kan fortelle at statusen i troppen er god. –Det ser bra ut, og mange har gjort en god jobb i ferien, er dommen fra sjefen sjøl. 

Riktignok er det litt smårusk hos Tollås (akilles) og Arvidsson (stiv lårmuskulatur), men i det store og det hele er troppen i god fysisk forfatning.

 

Ungdoms-OL

Den 12. – 21. februar arrangeres ungdoms-OL på Lillehammer, og i går offentliggjorde Olympiatoppen lista med de 73 norske utøverne som er tatt ut. Vålerenga er representert ved tre hockeyspillere, og Aperopet gratulerer Alexander Thomas, Oliver Renden Skråmo og Sondre Vaaler som alle skal spille med flagget på brystet neste måned.

 

Èn kommentar på “Engamorgen 13. januar: Fullt hus på nye Jordal?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *