Vålerenga – Storhamar 4-3: Sekspoenger i boks!

Erik Follestad. Foto: Kenneth Myhre.
Erik Follestad etter kampen mot Storhamar tirsdag. Foto: Kenneth Myhre.

Enga ligger nå á poeng med Storhamar, men har to kamper mindre spilt. Meget viktig seier på Jordal i kveld, og slik gikk det til:

Første periode er vel beviset på at man aldri skal stole blindt på skuddstatistikk. Storhamar vant den 15-7, men var heldige som gikk til pause med 1-2. Begge målene til Vålerenga kom i overtallsspill, først Lindström på pasning fra Ylven, også Trygg på en brillefin pasning av Andreas Frisk.

Det så ut til å bli enda morsommere senere i perioden da Storhamars begrensede back Christian Bull kjører Karterud inn i egen målvakt, men dommeren foretar tidenes feilvurdering og sender ut Karterud for interference. Storhamars redusering kom senere på ei tabbe av Steffen Søberg, dessverre. Merkelig nok blir scoringen hyllet som et Zlatan-aktig mesterverk av TV-kommentatorene.

I andre periode blir Vålerenga satt under et vedvarende trykk, og Søberg varter opp med flere gode redninger. Dette fortsatte også i tredje periode, men hver gang Storhamar scoret svarte Vålerenga – begge ganger med Erik Gretzky Johansen i hovedrollen.

Alt i alt er det litt heldig at Enga vinner. Storhamar hadde mesteparten av spillet, og når sant skal sies mente neppe Follestad å sette den siste i krysset fra pølseboden. Men kjekke gutter får som fortjent, og spesielt gledelig er det at det skjer mot Storhamar.

Vålerenga havnet i undertall fem ganger i matchen, tre ganger på rappen i midtperioden. Storhamar, med en meget fintspillende førsterekke, scora ingen mål. Gutta går i krigen, dekker skudd og kjemper. Follestad dekka flere skudd, og når han i tillegg blir tomålsscorer og matchvinner er han soleklar BB.

Målene:

1-0: Powerplay. Vålerenga spiller bra, passer rundt før unge Søberg avslutter. Lindström plukker opp returen og setter den mellom passive Storhamar-backer. Se målet hos TV2

2-0: Powerplay. Tversoverpass på blå, kommer til Andreas Frisk. Frisk leser hvor Trygg er på vei, og passet kommer. Trygg styrer den inn til en fortjent 2-0-ledelse. Pent. Se målet hos TV2

3-2: Follestad kjører taxi slik Johan Brummer gjorde det i sine glansdager! Rundt hele sonen, opp på blå, også legger han et håndleddsskudd på mål. Klasse. Se målet hos TV2

4-3: Follestad igjen. Lindström vinner droppen, pucken går ut til Follestad som skyter på mål. Pucken går inn over keepers skulder, og saken er både biff og VIF! Se målet hos TV2

Herlig seier, nå kan vi jafse inn på Lørenskog med hjemmeseier på lørdag.