Engamorgen lørdag 12. mars: Deilig seier i Asker!

 

Mathias Trygg
Mathias Trygg. Tre poeng i går. Foto: Grydis.no

Aalesund er serieleder i fotball. Også lovlig blussing er forbudt. Og mer til i dagens Engamorgen. Vi begynner imidlertid med Vålerengas solide seier over Frisk-Asker i ishockeyens første kvartfinalekamp i Askerhallen i går kveld.

Iskrigerne tok en deilig 5-2 seier i Askerhallen i går kveld, og tok med det intiativet i kvartfinaleserien. Utrolig deilig med tanke på hvordan det har gått mot Frisk i serien, og at de valgte oss. Denne gangen var det ikke snakk om å se en annen vei, gutta sto opp for seg sjøl og hverandre og tillot lite fra Frisk-gutta. Deilig. Her er målene, trykk på lenken for å se video:

1-0: Overtallsspill. Vålerenga flytter pucken rundt, og Andreas Frisk serverer Brede to ganger. Han treffer på andre forsøk. Hør hvordan Frisk-fansen håner etter Brede skyter utenfor første gangen. Og hør jubelen fra Klanen i andre enden av hallen når den går inn!

2-0: Frisk-Asker i angrep. Trygg ser ut til å trippe en Frisk-spiller, men dommeren lar det gå. Deretter går han i angrep og kommer alene. Han avslutter, henter sin egen retur og legger den rett til Magnus Fischer som setter den. Flott kontringsspill, og meget bra fulgt opp av Fischer.

3-2: På dette tidspunktet hadde Frisk intiativet i kampen. Men, vi får overtallsspill. Lindström vinner droppen mot Bastiansen. Ask skyter fra blå, Lindström er inne og setter returen. Det hele tar få sekunder, og avgjør matchen.

4-2: Mathias Trygg starter i egen sone, går hele veien og scorer på en udekt keeper. Nydelig mål som setter spiker’n i kista!

5-2 var i åpent mål og ligger ikke ute, men TV 2 har et lengre sammendrag her. Der kan man også se Frisks mål, begge to kommer etter man taper nærkamper foran mål. Det må det rettes på. I dag kunne det blitt skjebnesvangert, men gutta halte i land seieren til slutt.

Kampfakta

Kamp 2 spilles på ærverdige Jordal Amfi søndag kl 17.00, utfra hva vi leser på Twitter er det mulig Svenna har skaffet noen nye spillere til da

I sin oppsummerende artikkel vektlegger Budstikka at Frisk-Asker har blitt slått ut av sluttspillet av Vålerenga to år på rad, men i år har muligheten til å ta seg videre. Hvis de vinner noen kamper, da.


Europeisk hockeypublikum

Det internasjonale ishockeyforbundet har offentliggjort europeiske publikumstall, og SC Bern og den sveitsiske ligaen er i førersetet. Bern har et gjennomsnitt på 16,145 tilskuere. Jokerit fra Helsinki (7. plass) og Frölunda fra Göteborg (nr. 9) er de eneste nordiske lagene på topp ti. Stavanger Oilers på 89. plass er beste norske med et gjennomsnitt på 4,079.

Den sveitsiske ligaen har et gjennomsnitt på 7,026, med den svenske på en fjerde plass med 5,849, før Get-ligaen med sine 1,936 er nummer ni.


Tippeligaen er i gang

Før mandagens ordentlige seriestart har noen andre tjuvstartet. På Color Line Arena var det en pompøs og pinlig kampstart i går med ballslipp fra helikopter før “maling tørke”-kampen mellom Aalesund og Stabæk kunne sparkes i gang. Aalesund vant 1–0 etter noe Aperopet oppfatter  som et mål som kom til på grunn av sperreløp av en spiller plassert i offside. Slik blir man altså serieleder i oransje.

Dagsavisen utroper Moa (venstre) til toppscorerkandidat, og har snakket med Christian Grindheim. Foto: grydis.no.
Dagsavisen utroper Moa (venstre) til toppscorerkandidat, og har snakket med Christian Grindheim. Foto: grydis.no.

Dagsavisen har snakket med kaptein Christian Grindheim som understreker at Vålerenga må være på fra start, og understreker viktigheten av å vinne Oslo by.

– Vi vet hvilket potensial vi har. Nå handler det om å få det ut. Og holde sentrale spillere skadefrie, sier trener Kjetil Rekdal.

Dagsavisen forteller at mandagens serieåpning på Ullevaal vil skje i tre plussgrader med vinter i lufta.

I en annen artikkel utroper Dagsavisen også Moa til toppscorerkandidat.


Aperopet intervjuet Rekdal

Aperopet publiserte i går et intervju med Kjetil Rekdal, der treneren går offensivt ut før sesongen. Rekdal tydeliggjør at vi trener for å bli best, og at det langsiktige målet er å bli best i Norge. Målet for sesongen 2016 er tydelig:

– Målet er flere poeng enn i fjor med minst to poeng i snitt på hjemmebane og 1,5 poeng i snitt på bortebane. Da er vi over 50 poeng. Det er sikkert ikke nok til medalje, men målet er å klatre på over 50 poeng. Med like stor framgang poengmessig i år som i fjor så er vi med helt inn og ender på 56-57 poeng. Da er vi i alle fall i grenseland til medalje.

For å få til dette trenger han å ha publikums hjelp.

– Det er tøffere å spille for Vålerenga enn for mange andre lag. Det forventes mer og det kreves mer, og av og til er kanskje ikke en god prestasjon godt nok for å få en tommel opp. Vi føler på at når vi leder 1-0 så er det for få som gleder seg over at vi leder og for mange som er sur fordi vi ikke leder 2-0. Lager man 2-0 så er mange sure fordi du ikke leder 3-0, sier han og forteller videre:

Oppkjøringen før sesongen har vært bra, understreker Rekdal.

– Det er bare Jonatan Tollås Nation og Anders Nedrebø som ikke er aktuelle til troppen på mandag. Sander Berge trener for fullt så han er med i troppen i alle fall.

 


Lovlig blussing forbys av brannvesenet

I en oppsiktsvekkende nyhet gjør Norsk Supporterallianse (NSA) oss oppmerksom på at Oslo Brann- og Redningsetat (OBRE) ikke lenger vil gi positivt tilsagn til bruk av bluss i forbindelse med fotballkamper. Dette handler altså ikke om ulovlig pyroteknikk, men om lovlige arrangementer som Norge er et av få land i verden som har.

Begrunnelsen fra OBRE er ikke – som man kanskje skulle forvente – relatert til rent sikkerhetsmessige. Snarere knyttes det til at håndbluss ansees som et nødsignal og ikke skal brukes til underholdning. Videre mener OBRE at et slikt forbud vil være et virkemiddel for å motvirke ulovlig bruk av pyroteknikk.

Ifølge NSA har verken Norges Fotballforbund, Oslo Politidistrikt eller Norsk Supporterallianse vært med i prosessen, og alle stiller seg uforstående og kritiske til endringen.

NSA har to hovedpunkter i sin innvending: 1. At det ved bruk av pyroteknikk på norske tribuner de siste 20 år aldri har oppstått misforståelse om at personer skal ha vært i nød. Og 2. At det er naivt å tro at de som blusser ulovlig i det hele tatt vil la seg påvirke av et slikt forbud.

Aperopet tilslutter seg NSAs voldsomme undring og ønsker OBRE god bedring.

I en uttalelse på sin Facebook-side gjør Vålerenga-leder Morten Nydal noe av det samme:

Vi i Vålerenga stiller oss bak budskapskjernen i brevet fra NSA. Denne “innstrammingen” har etter mitt personlige skjønn bare en effekt: Det kriminaliserer det som til nå har vært lovlig og trygg bussing. Det er null skritt frem, og ti skritt tilbake – til juratiden, omtrent.
I denne saken, kjære venner av pyroteknikk, har dere klubben i ryggen, skulder ved skulder, og gjerne i front om nødvendig.


Vinn drakt i Sjappas og Aperopets tabellkonkurranse!

Dersom du legger inn ditt tabelltips på vår Facebook-side! eller som en kommentar i denne artikkelen, kan du vinne en Vålerenga-drakt.

Mitt tips ser slik ut: 

 1. Rosenborg
 2. Vålerenga
 3. Viking
 4. Molde
 5. Strømsgodset
 6. Odd
 7. Sarpsborg 08
 8. FK Haugesund
 9. Stabæk
 10. Lillestrøm
 11. Aalesund
 12. Bodø/Glimt
 13. Tromsø
 14. Brann
 15. Sogndal
 16. Start

En videre begrunnelse for Vålerengas plassering finner dere her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *