Engamorgen mandag 17. oktober: Fortsatt i våre egne hender

Magnus Lekven. Foto: Anders Grydeland, grydis.no
Magnus Lekven. Foto: Anders Grydeland, grydis.no

Den vanskelige høsten fortsetter. Vi er fortsatt ikke ute av nedrykkstriden, men det er vi som topper den. Ikke bare på målforskjell, men denne gangen også på poeng. Det, litt hylling, litt folkeopplysning og veien videre, i dagens Engamorgen. 

Takk til de som kom

Det var glissent på Ullevaal i går og det er vanskelig å skjule. Det driter jeg egentlig i, fordi det var faktisk folk der. Folk som krevde, folk som støtta, folk som sang. Min bror spanderte billetten til en kollega, som med det fikk oppleve sin første Tippeliga-kamp. Tro det eller ei, han koste seg med kampen og opplevelsen.

Så lenge du ikke har bart og DDE-dialekt, er det generelt laber interesse for norsk fotball om dagen. Sånn er det bare. Det kommer ikke flere, uansett hvor mye vi maser om hvor få som kommer på kamp.

Så derfor hyller jeg deg som kom. Takk for innsatsen og takk for at du støtter laget ditt i motgang. Klubben trenger deg og vi trenger alle klubben.

 

På toppen av nedrykkstriden

Sett i etterkant, gikk Aalesund mot Bodø/Glimt akkurat som vi ønsket oss. Start-seieren over Tromsø i timene før gårsdagens oppgjør på Ullevaal, var også svært velkomment og viser at man ikke bare skal regne med tre poeng til Starts motstandere de siste kampene. Likevel skal vi ikke stole på at de andre lagene skal gjøre jobben vår. Det er lite trolig at de er interessert i det. Bare se på Lillestrøm. I stedet for en kjapp død, virker bøfla fast bestemt på å pine seg selv med håp om overlevelse. Ja til aktiv dødshjelp.

Så hva med oss selv? I gårsdagens kamp skulle vi oppleve få Deila-effekten igjen. Dessverre slo den mest ut i overambisiøse spillere, som etterhvert bare virket nervøse. Presisjonen var ikke hva den pleier å være og Stabæk fikk overraskende mange brudd høyt på vår banehalvdel. At vi lå under svært tidlig for tredje kamp på rad, hjalp heller ikke noe særlig.

La meg være glasset halvfullt-fyren i dette. Presisjonen var ikke hva den pleier å være i går, så det betyr at vi nok ser bedre presisjon de resterende kampene. I motsetning til de to siste kampene, henter vi faktisk inn det tidlige målet og vinner et viktig poeng. Vajebah Sakor og Daniel Fredheim Holm var tilbake og viste tegn til tidligere storform, som vil komme svært godt med de siste kampene. Selv om vi i Aperopet ikke var mest imponert over Magnus Lekven i går, viste han seg litt mer frem fra den kreative siden. Forhåpentligvis vil vi få bedre nytte av dette fremover.

Sist, men ikke minst, så leder vi dette her. Av de fem lagene i nedrykkstriden har Vålerenga flest poeng. Et poeng foran Tromsø og Bodø/Glimt, to foran Lillestrøm og tre foran Stabæk. Vi regnet kanskje med to poeng til i går og begrunnelsen var Deila-effekten. Bare navnet hans ble annonsert i sommer begynte vi jo å sanke poeng, men det er noe mange glemmer i dette.

Det startet med et skuffende uavgjortresultat, hjemme mot på Sogndal.

Folkeopplysningen. Hvor er dere? 

Kanskje har du sett NRK-programmet, der Andreas Wahl angriper vedtatte sannheter som gjerne mangler faktagrunnlag. Slankeråd, alternativ medisin og det å avlegge en prat med døde mennesker blir sett på med fortjent kritiske øyne og hva man kommer frem til har sjeldent mye med virkeligheten å gjøre.

Nå må Folkeopplysningen ta en titt på fotballen. Spesifikt på diverse fotballklubber og spilleres tilbørlighet for fallesyke og generell atalhet, hvorfor denne adferden av en eller merkelig grunn forsterkes når man gjester Ullevaal Stadion, hvordan det kan ha seg at dommere lar seg lure i ca. 90 % av tilfellene og hvorfor de ikke gir gult kort for filming på de 10 % de ikke lures av? Helt til slutt, hvorfor denne villigheten til å tro på fallesyke aldri kommer Vålerenga til gode?

Hvis vi ser litt på kampen igår. Det begynner med at Stabæk får straffe. En helt grei straffe, men når man ser de tingene Vålerenga ikke har fått straffe på denne sesongen virker det plutselig svært strengt dømt. Litt senere i omgangen blir Henrik Kjeldsrud Johansen tatt inne i straffefeltet. Dommer mener det ikke er straffe og at Stabæk-spilleren er først på ball. Ballen triller videre til en Vålerenga-spiller foran mål, som blir avblåst for offside. Hvem ser den logiske bristen i situasjonen jeg nettopp beskrev?

Nok en gang fikk publikum se et bortelag som får føling bare et gresstrå treffer dem i leggen. Følingen kommer selvfølgelig i hodet og fra der jeg står virker det hele veldig merkelig og det ser lite logisk ut. Dommer skjønner tydeligvis mer enn meg og lar Stabæk-spilleren få den tiden han trenger for å hente seg inn, i stedet for å gi det gule kort for uthaling av tid som jeg ville gitt.

Så hvis du leser dette, Andreas Wahl, velkommen til Ullevaal Stadion. Her får du nok av logiske brister og trossing av fysiske lover til å antagelig få din første dobbelepisode.

Når du først er i gang kan du gjerne se litt nærmere på Stabæk-trener, Ordinas, sin mening om at det var TO lag som ville noe på Ullevaal i går og at det var såkalt publikumsvennlig fotball. Det virker faktisk fjernere enn at Svein Oddvar Moen regnes som norges beste dommer.

 

Nå venter et sultent Tromsø

Med gårsdagens tap mot Start, har Tromsø tapt tre på rad. De er nok rimelig sultne på seier og vil sannsynligvis kjempe hardt for poengene på Alfheim til helga. I går hadde vi mye flaks.

Neste kamp er det på tide med dyktighet igjen.

fb_img_1476693905582

Og glem ikke denne kampen. Høstens vakreste eventyr?

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.