Engamorgen mandag 8. januar: Et tårevått farvel

Siste kamp på Jordal Amfi. Foto: Line Svalastog.

Det ble en vemodig avskjed med Jordal Amfi på lørdag. Vålerenga tapte klart og fortjent for Frisk-Asker, og avslutter dermed Jordal-epoken med tre strake tap. Det er kjipt, og må være lov å være jævlig skuffet over at spillerne ikke er mentalt til stede i den siste matchen. Det var mye kjemping, men massevis av feil over hele linja. Overtenning?

Uansett, nå er det historie. Etter kampen ble det en meget rørende synging av Vålerenga Kjerke med Ragnar Strandbakke og hockeyunger på isen. En flott avslutning som fikk Kasper Wikestad i TV 2 til å strigråte.

Klippet ligger på TV 2 sine sider, og må ses!

En verdig avskjed, altså. Samtidig ble det endelig klart at Vålerenga flytter til Furuset Forum, etter at kommunen har fått alt på plass. Hva som egentlig skjedde er det ingen som vet, men det kan faktisk se ut som om noen i byråkratiet plutselig fant ut at det var noen juridiske hindringer de ikke hadde forutsett. Ryktene sier at Manglerud/Star har engasjert advokat, så selv om siste ord skal være sagt ang Vålerengas flytting kan det hende det blir litt mer oppvask i den saken. Det står om fem millioner i midler til utbedring av hallen. Og når sant skal være sagt hadde det ikke gjort noe om kommunen slang på fem mill til dem ekstra uansett.

Første kamp på Furuset blir 28. januar mot Kongsvinger.


 

Det svirrer rykter på Twitter om dagen, fra folk som hevder å sitte på topphemmelig innsideinformasjon, om at Vålerenga har signert et stort talent fra Strømsgodset.

Vi i Aperopet har satt flere av våre dyktigste og mest standhaftige gravejournalister på saken, og etter å ha jobbet døgnkontinuerlig gjennom hele helgen fant de følgende oppdatering på utviklingsavdelingas åpne Facebook-side.

På den nevnte Facebook-siden ser vi også at 15 år gamle Mathias Ulereng Kjølø er klar for klubben. Vi ønsker begge gutta velkommen til Vålerenga!


Og apropos overganger fra Godset til Vålerenga: Klubben melder på sine hjemmesider at Jørgen Ingebrigtsen er ansatt som ny fysisk trener i Vålerenga. Ingebrigtsen kommer fra tilsvarende stilling i, du gjetta det, Strømsgodset.

– Jørgen er en svært dyktig trener. Han vet hva som skal til for at gutta skal være best mulig forberedt til trening og kamp. I tillegg er han veldig flink til å få ut det fysiske potensialet til laget og individet. Han har vært i fotballen i mange år, og har bred erfaring fra toppidretten. Det er en fordel både for meg og gutta. sier Ronny Deila til vif-fotball.no.

Ingebrigtsen er den foreløpig siste ansettelsen i støtteapparatet i klubben, etter at både Amund Skiri og Carl Fredrik Birkemo har knyttet seg til klubben i løpet av den siste måneden.


Vi tar også med oss at Vålerenga har forlenget avtalen med DNB, slik at banken kommer til å prege brystet på Vålerengas drakter de neste fire årene. Dette er meget gode nyheter, og det er verdt å huske på at vi gikk inn i jubileumssesongen 2013 uten å ha funnet en samarbeidspartner som var villig til å betale for den gjeveste plasseringa på drakta vår.

Men avtalen omfatter selvfølgelig mer enn synlighet på drakta. Daglig leder i Vålerenga Fotball AS, Erik Espeseth og merkevaresjef i DNB Camilla Forberg forteller at DNBs mobilbetalingsløsning Vipps kommer til å prege vårt nye stadion, og at det kommer til å bli mulig å betale både billetter og kioskvarer direkte med telefonen.

For et snaut år siden skrev vi i Aperopet om hvordan teknologi brukes til å forbedre publikumsopplevelsen på de største stadionene i verden, og selv om tilrettelegging for mobilbetaling ikke er et revolusjonerende tiltak, så er det et skritt i riktig retning!

Èn kommentar på “Engamorgen mandag 8. januar: Et tårevått farvel

  • 9. januar 2017 i 08:54
    Permalink

    Et flott og minnerik farvel med Jordal lørdag!
    I dag er det mange av oss som møter opp i Vålerenga kirke kl 14 for å vise Per Morten Ramsøy en siste ære. Per Morten som frivillig på indre bane med ansvar for sikkerheten helt tilbake til Bislett tiden. Han skulle dessverre ikke få oppleve å gjør den jobben på den nye stadion vår!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *