Engaettermiddag søndag 25. juni: Gledesrus

Foto: Grydis.no

Det ble en virkelig hyggelig kveld på Ullevaal i går. La gå at publikumsoppmøtet ikke var så høyt som man helst skulle ha sett, men de som dukka opp bidro til en ramme rundt matchen som var et hatoppgjør verdig. Intens synging mellom svingene allerede under oppvarminga, og heftig blussing og røyklegging under innmarsjen. Det er sånne ting som får gutta på banen til å heve seg det siste lille hakket, og som bidrar til at de svarer når de kommer under tidlig i kampen, istedenfor å kollapse.

For da Lillestrøm fikk sin scoring omtrent første gang de hadde ballen var det ingen ting som tydet på at gutta våre ble motløse. Man fortsatte å spille sitt spill, og kampbildet ble akkurat så forutsigbart som man hadde regna med. Et ekstremt dyptliggende LSK fikk knapt låne ballen, mens Vålerenga kunne spille powerplay-fotball.

 

Les Aperopets kampreferat og spillerbørs her 

 

Lindkvist

Rasmus Lindkvist var banens gigant i går, blant annet med sine to målgivende pasninger. Svensken som kun spilte en av de første ti rundene i Eliteserien har plutselig starta fire kamper på rad, og var altså en sterk bidragsyter til at Vålerenga tok tre poeng i går. Parallelt med fornya tillit hos Deila har AIK meldt sin interesse, og det ryktes at Rabbe er så godt som klar for stockholmsklubben.

 

Så kan man spørre seg om den gode prestasjonen i går gjør at Vålerenga intensiverer arbeidet med å beholde svensken, men siden han er på utgående kontrakt og har vært ute i kulda store deler av sesongen, så lukter det farvel til Lindkvist. Legg også merke til at både han selv og Ronny sier til VG at ”akkurat nå er han Vålerenga-spiller”. Det virker ikke som om noen av partene brenner av iver etter å signere en ny kontrakt.

 

Men Rabbe skal ha for profesjonaliteten han viser ved å levere en av sine beste kamper i Vålerenga-drakta mens han tilsynelatende er på vei bort.

 

Zahid

En annen mann som kan være på vei bort er Ghayas Zahid. Til Dagbladet forteller den kreative midtbanespilleren at han kunne tenke seg et utenlandseventyr: – Jeg trives godt i Vålerenga, men om det er mulig, så vil jeg ut.

 

Forrige runde var Zahid ute av kampen mot Strømsgodset på grunn av karantene, og i den kampen var det tydelig hvor avhengige vi er av ham. Han har kreativiteten og nøyaktigheten som kreves når vi møter dyptliggende lag (noe Vålerenga gjør mer eller mindre hver eneste uke gjennom sesongen).

 

Men selv om han er et av våre aller viktigeste offensive våpen, så er det ingen tvil om at Vålerenga må selge hvis et riktig bud kommer. Zahid har vært i klubben siden han var 14 år, og har framstått profesjonell hele veien. Ved å la ham gå til en utenlandsk klubb viser klubben at unge talenter kan komme til oss for å utvikle seg og få erfaringer, og at vi ikke vil stå i veien når mulighetene byr seg i en bedre liga. Akkurat som vi gjorde med spillere som Håvard Nielsen, Sander Berge og Moa.

 

 

Moa

Etter returen for to år siden har det gått både opp og ned for Moa. Den første høstsesongen ble brått avbrutt på grunn av en skade, og etter en tidvis meget god fjorårssesong ble det en ny skade tidlig denne sesongen. Etter returen fra skaden har Moa framstått som ute av form, og seinest etter kampen mot Godset var det mange som spurte seg om spissen i det hele tatt hadde vært på banen. Avslutteregenskapene hans virket å være helt forsvunnet.

 

Men i går framsto Moa i gammelt godt slag. Måten han går opp på før han stanger inn 2-1-målet er intet annet enn imponerende, og hadde det ikke vært for en marginal offside hadde han vært tomålsscorer. Moa ser ut til å være i gang igjen!

 

Når han følger opp med overskriften Jeg liker bare ikke Lillestrøm, det ligger i blodet i Dagbladet så er det lett å skjønne hvorfor vi er glade i Moa.

 


Nytt lokaloppgjør i kveld

 

Vålerenga 2 møter Grorud på bortebane i kveld klokka 18.00. Rekruttene våre ligger kun to poeng over nedrykksstreken, mens Grorud kjemper i motsatt ende av tabellen, fire poeng bak serieleder HamKam.

 

 

Èn kommentar på “Engaettermiddag søndag 25. juni: Gledesrus

 • 25. juni 2017 i 16:28
  Permalink

  I nettavisen http://www.nettavisen.no/sport/fotball/deila—vi-har-for-mange-spillere/3423352127.html kommer det frem at Deila vil ha en opprydning i stallen. For man har for mange spillere. Og med over 30 spillere i troppen, samt Adam Larsen kommer inn, så har Deila helt klart et poeng.

  Det skinner vel igjennom at hvis klubben skal få noen kroner for Lindkvist, så forsvinner han i løpet av sommeren. Samt at det var mange speidere og så Zahid mot småfugler. Så da er det sjanse for at han forsvinner. Og med forannevnte Larsen som kommer inn, så vil det være 4 keepere i troppen. Da er det enten Falch eller Sandberg. Kan dessverre fort bli Sandberg. For han er neppe lysten til å fortsette som han gjorde i IFK Gøteborg.

  Keita er “enkel” å kvitte seg med siden han kun er på lån. Og han har ikke overbevist, skadet eller ikke skadet

  På lengre sikt, for egen regning, så er jeg av den oppfatning at Deila må nok fornye stallen endel hvis intensjonen er å løfte laget mot stabilt medaljenivå. Og i den forbindelse er jeg usikker på spillere som Kjeldsrud Johansen, Juklerød, Näsberg. Og tror nok den godeste Jääger er inneforstått med at han er ikke et valg for fremtiden. Satt på spissen. Han fikk kontrakt for 2017 fordi man fikk ikke napp hos andre. Dessverre sier det litt om ståa til våre unge at man bruker Jääger for det var neppe ønskelig at han skulle være “fast” ved siden av Nation.

  Fredheim Holm på sitt beste og skadefri vil være bra og ha. Dessverre har Fredheim Holm en tendens til å bli skadet. Og trolig pga mye skader så har han blitt ujevn. For når Fredheim Holm ikke har dagen, så blir det gjerne mye feilvendt og veldig “smått” med fare for balltap i farlige situasjoner.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *