Engamorgen søndag 2. juli: Kampdag!

Ghayas Zahid scoret mot Brann både i fjor og i 2014. Foto: Grydis.no

I fjor møtte Vif Brann to ganger. Bortelaget tok ledelsen i begge kampene. I Bergen i juli kollapset vi deretter totalt. På Ullevaal i august kjempet vi oss i ledelsen i første omgang, før Brann utlignet og Ghayas Zahid overbevisende ga oss en seier. Begge gangene var det altså hjemmeseire.

Årets Vålerenga er et annet enn fjorårets.

Årets Brann er også et annet enn fjorårets. I fjor var vi første bortelag – 9. juli – som scoret på Brann Stadion. Det var også en av de første kampene hvor Brann fortsatte å angripe etter at de hadde tatt ledelsen.

I år har Brann sluppet inn noen mål hjemme, men de er også det laget som har scoret klart flest mål i serien. Mye av det har kommet på grunn av to svært offensive backer med fortid i Vålerenga, Amin Nouri og Ruben Kristiansen. Sammen med disse har de hatt en fungerende offensiv trio som har samhandlet som om det var Nils Arne Eggen som skrev boka om dem.

Jacob Orlov har revet og slitt i motstandernes forsvar. Han har vært midtspiss, scoret lite men gjort en svært viktig jobb der han har skapt rom for backene, samt Fredrik Haugen og Daniel Braaten.

Hvorfor har Daniel Braaten suksess i Bergen, spør Dagsavisen.

Og Moa svarer så godt han kan.

De har spilt og trent sammen i Skeid, Vålerenga og på landslaget.

– Du ser at han trives på banen, og da leverer han. Når han er motivert kan Daniel få til hva som helst. Også hjelper det jo at han har en overkropp som få andre i norsk fotball, sier Moa Abdellaoue til Dagsavisen.

Og Braaten selv?

– Det går ganske bra, melder Dagsavisen at er svaret hans.

Hvordan kan han trives i Bergen, føler vi oss fristet til å spørre.

I fjor kunne vi vente et Brann som parkerte bussen og satset på kontringer. I år er det et brannlag som står noe høyere, fortsatt har en trygg defensiv organisering i bunn, men som tar litt større sjanser og først og fremst er betraktelig mer angrepsvillig.

De sliter – som alle de andre lagene i serien – med å fylle stadion, men det meldes om svært stor interesse for dagens kamp, og mulighet for 15.000 solgte billetter.

Så gjenstår det å se om bergenspublikummet er tilstede for å pipe på svikeren som har skiftet klubb, altså Vålerengas Bård Finne, eller om de er der for å hylle Nouri, Braaten, Kristiansen, Sivert Heltne Nilsen og Torgeir Børven, alle med VIF-fortid.

Som vi meldte i går er dette Vålerengas tropp (Aperopets antatte startoppstilling):

  • Marcus Sandberg, Aslak Falch
  • Rasmus Lindkvist, Robert Lundstrøm, Simen Juklerød, Jonatan Tollås Nation, Enar Jääger, Ivan Näsberg
  • Magnus Lekven, Christian Grindheim, Herman Stengel, Daniel Berntsen, Abdisalam Ibrahim, Samuel Kari Fridjonsson
  • Daniel Fredheim Holm, Ghayas Zahid, Bård Finne, Mohammed Abdellaoue, Aron Dønnum

Avspark 20.00.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *