Engamorgen mandag 28. august: Semifinale på ekte hjemmebane

Foto: Anders Grydeland, grydis.no

Vålerenga er videre til semifinalen, Vålerenga er videre til kvartfinalen, og Vålerenga er er videre til semifinalen. Sannsynligvis fikk du med deg den ene kvartfinalen som sørget for at vi er i strålende humør idag.  

Vålerenga er som alltid Vålerenga og gårsdagens bortekamp, mot Rosenborg på Lerkendal, var så typisk Vålerenga at jeg mangler ord. La oss si det sånn at bedringen vi så i spillet i kampen mot Lillestrøm ikke bare var et blaff.

Gutta skremte oss litt ved å slippe inn et tidlig mål imot, etter et premieangrep av Rosenborg kronet med uttakbart skudd i mål. Etterhvert var det gutta i blått sitt harde arbeid som skulle skremme det skuffende lave antallet trøndere som hadde tatt turen til Lerkendal, denne siste søndagen i august.

Det er så deilig når trønderaliasene på banen begynner å sutre. 

Selv om pulsen gikk i 346, skjønte jeg de siste ti minuttene at dette ville gå veien. Spesielt da Lord Førsteaprilspøk sparket etter Jääger i ren frustrasjon, da/siden dommeren ikke fulgte med.

Vi gjorde det Ajax ikke klarte, og vi gjorde det med hardt arbeid og effektivitet.

Vi skapte våre egne marginer.

I vårt kampreferat kåret vi bare en spiller til Banens Beste. Fristelsen var stor for å kåre hele laget, men som referatansvarlig TrulsT sa. Vi sparer det til Cupfinalen.

Semifinaletrekningen ble gjort like etter kampslutt. Der fikk vi hjemmekamp mot Sarpsborg 08. Med andre ord, Vålerenga Fotballs første Eliteseriekamp på nytt stadion blir en slags førpremiere på semifinalen. Eventuelt blir semien et slags da capo.

Og når vi er inne på tilfeldigheter. Tar vi med oss gårsdagens kamp er våre neste fire kamper: Rosenborg-Vålerenga, Vålerenga-Sarpsborg 08, Rosenborg-Vålerenga, Vålerenga-Sarpsborg 08.

Semifinalen spilles enten onsdag 20. eller torsdag 21. september.

Og når vi er inne på ettmålsseiere i Trondheim, i kvarten mot Rosenborg.

Vålerenga G16 dro i land en 1-0 seier mot Rosenborg G16 sånn ca. fem timer før gårsdagens seniorkamp og er videre til kvartfinale. Ikke bare mistet trønderne muligheten til en ny double. De har ingen fremtid.

Takk til KWR for sendinga. Det gikk bra, selv om linja var noe dårlig.

Hvem som venter i kvartfinalen og når denne spilles? Vi vet det sikkert snart.

 


Vålerenga J16

For de som ikke fikk med seg KWR sin sending lørdag, så dro våre unge, håpefulle jenter til Sogndal for å spille kvartfinale på Fosshaugane. Der vant de bare 9-0, så de fikk vel den enkleste veien videre. Det er noe med hvit og sort motstand i årets cuper.

Hvem som venter i semifinalen, hvor den skal spilles, og når vet vi ikke ennå.Forhåpentligvis vil en av våre bloggkompanjonger fortelle mer iløpet av dagen.

 


Seier i siste Toppseriekamp i Vallhall

Kanskje ikke en like stor lettelse som for gutta for et par uker siden, men igår sa damene farvel til Vallhall som hjemmebane. Om 12 dager får de æren av å åpne Vålerenga Kultur og Idrettspark, mot Kolbotn kl. 15. Noe som innebærer en forflytning på 100-200 meter. Veldig bra om jeg får si det selv. Damene har hatt en tendens til å spille hjemmekamper på dager med strålende sol. Kjedelig å måtte gå inn i en hall da.

Igår var ikke noe unntak, da Medkila tok turen ned fra nord. Medkila er desidert jumbo med svimlende to poeng hittil i sesongen.

Derfor var det ikke overraskende at det ble en komfortabel 3-1 seier.

Hvem vet. Kanskje det kommer et kampreferat fra Jerusalem igjen?

På onsdag drar også damene våre til Trondheim, for å spille kvartfinale mot Trondheims-Ørn. Synd de ikke spiller i sort og hvitt. Får håpe det hjelper at de er trøndere.

 


Rekruttkamp ikveld

Vålerenga 2 må forholde seg til Vallhall litt til, dog ikke ikveld. Nå venter Finnmarkshallen.

Våre poenghungrige rekrutter skal ut i en tøff bortekamp mot andreplassen på tabellen, Alta. Alta har kun sluppet inn 13 mål hittil denne sesongen. Det er like mange som vi har minusmål på statistikken. Vi har forøvrig sluppet inn 36 mål.

Vi må jobbe hardt for å beholde plassen i 2. divisjon, så la oss satse på god tenning og marginer ikveld.

Finnmarkshallen, kl. 18:00

 


Ja, hva skjedde med hockeyn?

Vålerenga skulle jo spille treningskamp mot konkursboet Lørenskog lørdagen som var. Det ble det ikke noe av siden isen som skulle vært på banen nesten ikke var der.

Så ikke bare stinker Lørenskog Ishall. Den er på tynn is.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *