Engamorgen torsdag 28. september: Vålerengas neste store spiller?

Samúel Kári Fri∂jónsson Foto: Grydis.no

 

I hele år har vi etterlyst eneren, han som går foran, trår til i dueller, tar de sugende løpene og kriger inn avgjørende mål. Etter at Sander Berge og sist Ghayas Zahid forsvant har vi også lurt på hvem som blir den neste store spilleren og den neste eksporten fra Vålerenga. I kampen mot Brann fikk vi kanskje svaret på begge spørsmålene.

 

Etter debuten mot RBK i kvartfinalen har islandske Samúel Kári Fri∂jónsson gjort sine saker på banen bra. Det toppet seg med scoring og bestemannspris mot Brann. Tidligere denne uka kunne Deila fortelle Nettavisen at 21-åringen sprenger alle fysiske rekorder som er målt i klubben, noe som vitner om hvilket talent han sitter på. Nå virker det som Fri∂jónsson blir den neste unggutten det skal satses på og den Deila kanskje vil bygge laget rundt, når han løftes frem av klubben både i ulike medier og med et lengre intervju på klubbens nettsider. Han har på en måte blitt et symbol på optimismen og de lyse fremtidsutsiktene som brått var tilbake etter Brann-kampen.

 

Vi har sett glimt av det allerede, men det blir spennende å se Samúels talent utvikle seg og ta steg gjennom høsten, vinteren og neste sesong. Om det blir i den sentrale offensive midtbanerollen han har fylt post Zahid eller om det blir dypere i banen får være opp til lagledelsen, men det ser ut som linkene mellom han, Berntsen og spesielt Ejuke endelig ser ut til å blomstre. Samúels løpskapasitet, fysikk og gjennombruddskraft er noe vi har savnet med Zahid i samme rolle, og generelle egenskaper vi har etterlyst i laget. Forhåpentligvis gir dette oss flere offensive strenger å spille på, og gjør oss mer slagkraftige fremover i banen.

 

Fri∂jónsson ble beskrevet som et stort talent da han ble hentet fra Readings akademi i fjor sommer. Etter å ha vært ute et helt år med skade og kommet styrket tilbake viser han at vi kanskje sitter på en uslepen diamant. Isåfall er han i trygge hender hos Ronny Deila som kommer til å gi han tilliten, ansvaret og tiden han trenger for å spille seg opp og ta steg. 21 år er en perfekt alder for å etablere seg i Eliteserien, så får tiden vise om han klarer å dominere i ligaen, noe han er nødt til for å nå målet om å komme til større ligaer.

 

Sammen med Samuel kan den andre målscoreren mot Brann, nevnte Chidera Ejuke bli et spennende talent å følge. «Chiddi» er bare 19 år, men også han fikk vist hva han besitter av talent mot Brann. Kanskje trenger og får Ejuke litt mer tid på seg før han blir gitt like mye ansvar, men denne skribentens tips er at linken Fri∂jónsson/Ejuke kommer til å dyrkes fremover.

 

Med Fri∂jónssons islandske kraft, Ejukes fart og driblinger og etterhvert Fitim Azemi i kampform ser fremtiden plutselig mye lysere ut enn etter 0-3 mot Sarpsborg 08.

 

 

Èn kommentar på “Engamorgen torsdag 28. september: Vålerengas neste store spiller?

  • 28. september 2017 i 09:27
    Permalink

    Når det plutselig stopper opp og en debut blir erstattet med en langvarig skade da viser de seg fram de tøffeste! Dette har du taklet helt suverent Samuel !

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *