Engamorgen søndag 15. oktober: Fortsetter oppturen i kveld?

Blir det mer å juble for for Christian Grindheim i kveld? Foto: Grydis.no

Det er klart for nok en fullstappa og overbooka Vålerenga-dag. I kveld er det kamp for både fotballaget og hockeylaget, og de går selvfølgelig samtidig. Noe annet ville ha vært rart. Men vi tar dagens gladsak først:

Vålerenga 2 berga plassen tross tap

Vålerenga 2 tapte i går 1-0 borte mot Kjelsås, men berga allikevel plassen i 2.divisjon. Finnsnes og Brumunddal spilte uavgjort og er nå uten mulighet til å ta igjen Vålerenga 2 med bare én kamp igjen å spille. Både Brumunddal og Finnsnes lå på nedrykksplass, seks poeng bak Vålerenga 2, før den nest siste runden ble spilt i går. Etter kampen ville uansett minst ett av lagene være klart for nedrykk, så 2-2 er jo en broderlig måte å rykke ned på for begge.

Å berge plassen var ekstremt viktig, ikke bare for Vålerengas andrelag, men for hele klubben. Matching på et høyest mulig nivå for rekruttlaget er viktig både for å gi A-lagsspillerne som en uke ikke spiller Eliteseriekamper allikevel får kamptrening på et ålreit nivå. I tillegg er det viktig i konkurranse med andre Eliteserielag om å lokke unge talenter til klubben å ha et godt utviklingstilbud, før de eventuelt tar steget opp på A-laget. Vålerenga og Odd, som også berget plassen i sin avdeling, er de eneste lagene i Eliteserien med lag i 2.divisjon.

Av aktuelle A-lagspillere spilte Marcus Sandberg, Markus Nakkim, Felix Horn Myhre, Bård Finne hele kampen mot Kjelsås. Christian Borchgrevink fikk drøye 20 minutter på tampen. Vi noterer oss at Fitim Azemi, som har fått spilt regelmessig for 2. laget i høst, ikke spilte i går. Kanskje får han prøve seg på A-laget i kved?

 


Fotballkamp hjemme mot Aalesund

Kampene kommer tett som hagl om dagen, og det gjør jo ikke noe når det ser ut som om Vålerenga har funnet formen. Og allerede her er det på sin plass å minne om at Vålerenga er Vålerenga… For i Vålerenga er vi ekstremt gode til å snakke om god og dårlig form basert på enkeltkamper. Vi trodde det hadde snudd etter 2-1 mot Brann for et par uker siden. Å tape den neste kampen 2-4 etter å ha leda 2-0 til pause bekrefter vel at Vålerenga er i verdenstoppen på å ikke takle å være i god form. Når det er sagt, kampen mot Haugesund var en stor opptur, både resultatmessig og i spill. 12-2 i målsjanser sier sitt. Vi returnerer allikevel til Intility Arena i kveld med en litt ekkel følelse. Vi møter et lag som ikke har vunnet på 10 kamper. Av disse har kun tre endt uavgjort. De siste tre har endt med tap. Vi er med andre ord store favoritter. Og det er her kveldens store spørsmål ligger: hvordan takler Vålerenga favorittstemplet på hjemmebane? Vi kan ikke akkurat skryte på oss å ha tålt det så bra de siste sesongene. Tap hjemme mot Aalesund i de to foregående sesongene sier vel sitt.

Vi håper gløden fra Haugesund-kampen fortsetter og at Kjeldsruds etterlengtede scoring var et tegn på at det endelig har løsnet for Vålerenga!

Vålerenga har meldt inn følgende bruttotropp (to må vrakes til endelig kamptropp):

Adam Larsen Kwarasey, Marcus Sandberg, Robert Lundström, Jonatan Tollås Nation, Enar Jääger, Ivan Näsberg, Markus Nakkim, Christian Borchgrevink, Simen Juklerød, Magnus Lekven, Christian Grindheim, Abdisalam Ibrahim, Herman Stengel, Daniel Berntsen, Felix Horn Myhre, Chidera Ejuke, Bård Finne, Henrik Kjelsrud Johansen, Fitim Azemi, Samuel Kari Fridjonsson

Vi tar en råsjans på følgende startellever:

Larsen Kwarasey

Lundström, Tollås Nation, Jääger, Juklerød

Stengel, Grindheim

Berntsen, Fridjonsson, Ejuke

Kjelsrud

Vi tror Deila ønsker mest mulig kontinuitet fra Haugesund-kampen. Spørsmålet er om denne kommer litt i tidligste laget for slitne kropper etter torsdagens økt. Daniel Berntsen og Samuel Kari Fridjonsson er tilbake fra karantene og landslag, og vi tipper begge kommer uthvilte inn i laget.

Avspark kl 18.00 på Intility Arena. Det er flomlys, et hyggelig kamptidspunkt og positivitet rundt Vålerenga igjen, så det er lov å håpe på mye folk og bra trøkk.

 


Hockeykamp borte mot Frisk Asker

Og igjen tvinges supporterne til å velge. Sånn går det når Ole Brumm berammer hockeykamper.Uansett, Vålerenga Hockey har funnet vinneroppskriften og er i dytten etter 5-1 mot Lørenskog torsdag. Ny mulighet i kveld når pucken dropes kl 17.00 i Askerhallen.

Enga – Bønda 8-1 på torsdag. Går for tosifra i kveld!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *