Engamorgen 30. oktober: Opp i ringene!

Herman Stengel scoret vårt mål i gårsdagens tap mot Molde. Nå gjenstår det å skrive kontrakt ut 2020, eller kanskje 2021, Herman! Foto: Anders Grydeland (grydis.no)

Det er lett å bli bitter og lei etter sure tap som gårsdagens. Det som kjennetegner gode lag er evnen til å bruke det til å bli bedre. Litt om det, om Moa og Herman Stengel i dagens Engamorgen.

«Gabrielsen reddet gullspenningen tre minutter på overtid,» hevder Dagbladet. Sterke meninger uten substans er selvsagt helt uinteressant. For det er ikke spennende. Rosenborg er seriemester. Det eneste som skjedde i går er at utdelingen av medaljer ble utsatt i ei uke.

Både Molde-laget, Vålerenga-laget og kampen inneholder mange spennende momenter, så da skriver vi om det i stedet. For det er interessant at det var Moldes sjuende avgjørende scoring på overtid i årets sesong. Altså: Ole Gunnar Solskjærs menn snakker ikke om å spille til fløyta går. De gjør det!

Det kan Vålerenga lære noe av. Den typen kampvinnende egenskaper er forskjellen på gull og granbar, forskjellen på å komme seg til Europa og å bli stående igjen på perrongen.

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær forteller Dagsavisen:

«Her ville jeg vært fornøyd med uavgjort. Det var det jeg ville sagt til gutta etterpå. Så viser de likevel denne vinnerviljen, sier Solskjær til Dagsavisen, og legger til «Det var et ganske annet VIF-lag vi møtte nå enn det vi slo 4-0 i vår», sier Solskjær.

– Vi har mer enn nok sjanser til å avgjøre. Det er skuffende. Vi slutter å spille på et tidspunkt. Etter hvert tør vi ikke så mye som i starten. Molde legger også om litt, noe som gjør det vanskeligere for oss, sier Herman Stengel til VG.

– Jeg syns det var en bra fotballkamp mellom to gode lag. Det er små marginer som tippet det i deres favør. Molde var litt mer effektive enn oss, men jeg er stolt over gutta. Det er fremgang for hver eneste uke. Det er et ungt, spennende lag. Vi har mye å bygge fremtiden på, sier Deila til samme avis.

Da gjenstår det tre kamper for VIF denne sesongen: Sandefjord borte, Odd hjemme og Sogndal borte. Skal vi tippe 5-6-7 poeng? Men vi skal opp i ringene, fighte som vi gjorde i går og som vi har gjort i kampene mot Haugesund, Aalesund og Viking. Og da skal vi strengt tatt kjempe for alle ni poengene.

For i går spilte vi jevnt med laget som er vesentlig nærmere Rosenborg enn de var i fjor. Dette er stedet vi skal være neste år: I kamp om medaljene. For en plassering mellom seks og ni er egentlig helt uinteressant, en ordentlig middelhavsfarerplassering og noe ingen er fornøyd med. Altså, etter de seneste kampene. Men med trusselen om nedrykk som framsto som reell for bare 4-5 serierunder siden er det kanskje ikke så ille likevel?

 


Moa er ferdig for sesongen, skal opereres

VG melder at Moa, Mohammed Abdellaoue, må opereres for en alvorlig kneskade, og mister halve neste sesong.

Aperopet frykter at det betyr slutten på fotballkarrièren til 32-åringen. Moa har hatt en skadeplaget sesong, igjen, og har bare spilt tolv seriekamper for VIF i år, og 90 minutter i bare fem av disse.

VG får opplyst av Vålerenga-trener Ronny Deila at det dreier seg om en bruskskade i det ene kneet med operasjonsdato tidlig i november.

 


Stengel og/eller Nigeria

Dagbladet mener ting om Sarpsborg og Herman Stengel, og at Vålerenga gjør en dårlig jobb om den erfarne unggutten går til Sarpsborg 08 etter sesongen. Det vi vet er at Vålerenga har gitt Stengel et kontraktsforslag, og at dette har kommet noe senere enn det burde kommet. Videre at Stengel så sent som etter forrige serierunde fortalte Dagbladet at han ville signere ny kontrakt. Med plassen han har fått i laget og rollen han dermed har mulighet til å spille seg inn i til neste sesong burde dette være i orden.

Det vi ikke vet er hvilket økonomisk nivå Vålerenga legger seg på, og hva andre eventuelt er villige til å betale. Skattelistene som ble lagt fram denne uka viser at Stengel må bli Sarpsborgs best betalte spiller for å opprettholde lønnsnivået han har i VIF.

Vi håper Stengel og VIF klarer å bli enige om dette. Det burde ikke være mer komplisert.

Det Dagbladets kommentarartikkel videre forteller oss er at Ronny Deila mandag i neste uke (vi er tipper det er om 7 dager) til Nigeria for å se på spillere som er aktuelle for VIF. Og det er ytterst spennende, samtidig som det forteller at sportssjef/speider-stillingen(e) som det er snakk om må komme på plass snart.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *