Engamorgen mandag 20. november: Grindheim ferdig. Hva nå?

Christian Grindheim får ikke ny kontrakt av Vålerenga.
Foto: Grydis.no

 

Dagen derpå etter årets siste kamp på Intility Arena. Vålerenga slo som du vet Odds Ballklubb 2-0. Kampen i seg selv kommer nok ikke til å gå inn i historiebøkene som tidenes mest spennende kamp; Vålerenga på halv maskin slo oppskriftsmessig et Odds-lag i feriemodus. For mer om kampen, les vår oppsummering her.

 

Nei, denne kampen kommer til å bli husket som Christian Grindheims siste hjemmekamp i Vålerenga-drakt. Rett før avspark ble det gjort kjent at kapteinen ikke spiller i Vålerenga neste sesong. Grindheim er på utgående kontrakt og klubben med Ronny Deila i spissen har valgt å ikke tilby forlengelse.

 

 – Christian Grindheim er en av de beste spillerne jeg har trent, og han har vært en viktig spiller for Vålerenga i mange sesonger. Det var ingen lett avgjørelse å ta, men vi må tenke på framtida utover de neste par sesongene, sier Deila til klubbens sider.

 

Til VG sier Deila:

 

 – Det er alltid vemodig, samtidig føler vi at dette er det beste for Vålerengas fremtid. Vi ønsker å fornye oss. Vi har masse unge, gode midtbanespillere. Da var det naturlig å gjøre dette.

 

Grindheim selv sier etter kampen at det er vemodig å måtte forlate klubben han har spilt for i åtte sesonger, men virker å ta det med fatning at han ikke er ønsket med videre i Vålerenga.

 

Det er ingen tvil om at Grindheim er en av klubbens aller beste spillere. I år har han kanskje også vært den beste, i hvert fall den mest stabile. Vi tror Grindheim fortsatt kunne spilt en viktig rolle i klubben og fint kunne klart et par sesonger til, men alderen jobber imot ham, og vi har sett i det siste at kroppen ikke lenger tåler tette kampprogrammer, spesielt etter å ha flytta til kunstgressbane på Valle. Når kontrakten nå uansett går ut er det kanskje like greit å avslutte med Christian på topp. Troppen er allerede overfylt, og for å slippe til yngre spillere som trenger spilletid for å utvikle seg virker det fornuftig å la Grindheim gå nå. Men Grindheim etterlater seg et tomrom som må fylles, og vi sitter igjen med en del spørsmål.

 

For hva skjer nå? Når klubben nå har valgt å la Grindheim gå, hva skjer med Herman Stengel? Ville klubben gjort dette uten å være trygg på at Stengel signerer ny kontrakt? Per nå ser han ut som den naturlige arvtakeren på midtbanen, men uten å være sikker på at arvtakeren er her neste år ville det ikke vært klokt å utsette avgjørelsen og Grindheim til det var avklart først? Bak Herman og Grindheim er det ingen alternativer vi mener er like klare som førstevalg på midtbanen ved siden av Magnus Lekven. Det ville isåfall være Abdi Ibrahim, men han har mye å bevise før vi godkjenner det kanditauret. Samuel Kari Fridjonsson er en annen kandidat, men han er fortsatt ung og ustabil. Vi lar oss gjerne motbevise av både Ibrahim, Samuel eller for den saks skyld Daniel Berntsen, men vi håper først og fremst at Herman Stengel signerer ny kontrakt. Å “sløse” bort en spiller som Herman Stengel med det talentet og den historien ville vært for dumt…

 

Og så var det kapteinsbindet. Du får nok ikke veldig høye odds hos ditt lokale bettingselskap på at det går videre til Jonatan Tollås Nation. Visekapteinen er den naturlige lederen etter Grindheim. Videre nedover på lista finner vi også Herman Stengel, om han blir værende, og Magnus Lekven. Å gi kapteinsbindet til en ung og lovende spiller som Stengel er kanskje det mest spennende, og ville vært et klart og tydelig signal om at Vålerenga satser ungt og bygger et lag for fremtiden.

 

For Grindheim selv ser det ut til at turen nå kan gå hjem til Haugesund. Per nå foreligger det ikke noe konkret tilbud, men både klubben og spilleren selv har snakket varmt om en mulig reunion. Grindheim spiller sin aller siste kamp i kongeblått borte mot Sogndal førstkommende søndag.

 

Aperopet takker for mange gode sesonger og ønsker lykke til videre!

 


I dag kl 12.00 starter salget av sesongkort for sesongen 2018. Er du fornøyd med plassen din på Intility Arena bør du ta en kikk her for å finne ut hvordan du kan beholde plassen til neste år. Er du ikke fornøyd og ønsker å bytte til en annen plass anbefaler vi at du leser deg opp her på hvordan du skaffer deg nytt sesongkort med ny plass. Er du en av de som har begynt å gå på kamp igjen nå som Vålerenga endelig har kommet hjem til eget stadion? Ta en titt her for å se hvordan du kan sikre deg plass på alle kampene i 2018.

 

Vi sees vel igjen på Intility neste år?

 

3 kommentars på “Engamorgen mandag 20. november: Grindheim ferdig. Hva nå?

 • 20. november 2017 i 13:12
  Permalink

  Hva nå? Der Røyk stengel og gitt. Bare å glede seg til landslagssigneringene til Deila. De som ikke kommer….

  Svar
  • 20. november 2017 i 17:41
   Permalink

   Og det vet du fordi?

   Svar
   • 21. november 2017 i 08:28
    Permalink

    Deila har hatt to overgangsvinduer. Inn har kommet hva? Ingenting. Samma i Celtic. Dette skal bli spennende.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *