Engamorgen søndag 26. november: Sesongavslutning og byderby

Chidera Ejuke er klar for å drible Sogndal ned en etasje. Foto: Anders Grydeland, grydis.no

Snø og minusgrader har meldt seg i hovedstaden. Fotballen tar hintet og legger ned Eliteserien for i år. På tide! Vålerenga er i Sogndal for å avslutte sesongen. Det har stormet rundt Vålerengas hockeylag den uka, de avslutter den med det de faktisk kan; spille hockey.

 

Sesongfinale

Hva kan vi egentlig forvente oss i kveld? Får vi se et Vålerenga-lag i feriemodus mot et tent Sogndal-lag som spiller for overlevelse, eller får vi en real cliffhanger der Vålerenga viser hittil ukjente kvaliteter og bygger forventningene før neste sesong, og samtidig sender Sogndal ned i den mørke Obos-kjelleren?

Vi aner ikke.

Men det er absolutt viktig med en god kamp og seier i kveld. Et tap har kanskje ikke like dramatiske følger som for kveldens motstander, men sjetteplassen Vålerenga innehar før siste serierunde er absolutt verdt å spille for. Hele fem lag kan passere Enga på tabellen med riktige resultater, og økonomisk sett er det stor forskjell å havne på 6. og 10. plass. I tillegg er det fint å få rettet opp inntrykket etter en mildt sagt shaky sesong, og gå inn i vinteren med momentumet og selvtilliten en god høstsesong og avslutning gir. Etter sommeren lå vi an til nedrykk(!), å avslutte på 6. plass er da et meget godt svar på vårt uttalte krav til prosjekt Deila om å se fremgang etter en svingende start. Vålerenga har ikke mulighet til å ta igjen Brann på 5. plass, sju poeng foran.

Kampen i kveld er også kaptein Grindheims siste kamp i kongeblått, selvom Dagsavisen og Aperopet i går meldte at Vålerenga allikevel ikke utelukker et nytt kontraktstilbud. Vi håper spillerne er klare for å gi klubbens nåspillende største legende et verdig punktum.

Men det bør være motivasjon i seg selv å kunne sende Sogndal ned, som Klanen har minnet spillerene om denne uken. Om Sogndal mot formodning skulle berge plassen i kveld må de ut i kvalik mot Ranheim, som kan sende saftkokerne ned en etasje uansett. Men vi unner vel ikke trøndere gleden av å sende Sogndal til Obos? Den vil vi ha selv! Og måtte spillerne feire som besatt over å gjøre det. Sogndal ned i første, takk!

Kampstart kl 18.00.

 

Kåring av årets spiller

Aperopet har satt spillerbørs etter hver Eliteserie-kamp Vålerenga har spilt denne sesongen. Basert på dette kårer vi årets spiller.  Vinneren annonseres etter kampen i kveld, så følg med!

 

Tabellkonk

Vi har også en tabellkonkurranse i samarbeid med Sjappa som skal avgjøres. Vinner av denne annonseres også etter kampen. Noen som føler de har gode sjanser?

 

Byderby

I kveld spiller Vålerenga Hockey nabooppgjør mot Manglerud Star i Furuset Forum. Lokalavisa Vårt Oslo skriver at dette blir det første reelle oppgjøret om å være best i byen siden 80-tallet:

De legendariske kampene mellom VIF og Furuset på 80-tallet huskes av mange. Men etter Furusets fall (de spiller i 1. divisjon nå), så er det Manglerud (MS) som har vært motstander for VIF i lokaloppgjørene. Men det aldri vært tvil om at VIF har vært det beste laget i byen siden 1990.

I en storby som Oslo hører rivalisering og derbyer som dette hjemme. Vi savner dette på herresiden i fotballen, så derfor er det kult å ha det i hockey, selvom vi selvfølgelig ser på MS mer som en irriterende lillebror enn en likestilt rival. VIF er på gyngende grunn med skader, kutt i budsjetter og dramaet Jordal Amfi gående. I det som skulle og skal være en mellomsesong er Manglerud oppe og ypper med storebror på plassen foran Enga, med like mange poeng. Vålerenga har også litt å revansjere etter det irriterende 6-3-tapet i garasjen tidligere i høst, der det rakna fullstendig i 3. periode med 5 i sekken etter å ha leda 2-1 etter 2.periode.

Om du ikke turer til Sogndal (vi dømmer deg ikke), legg gjerne ettermiddagen til Furuset Forum.

Dropp kl 17.00.

2 kommentars på “Engamorgen søndag 26. november: Sesongavslutning og byderby

 • 26. november 2017 i 13:26
  Permalink

  Herlig å lese Engamorgen mens timene snegler seg avgårde til kampstart i Sogndal, mens jeg sitter her i Palmeland, ved en blå lagune, og snart kan finne den søte servitrisa og ydmykt be om “cerveza, por favor!”.
  Spåkføringen i Engamorgen er så leken og oppfinnsom at mange etablerte pressefolk har mye å lære.
  Seier i kveld, til 3,45 i odds, vil være den ultimate oppreisning etter en guffen oktoberkveld i år nullnull da sogndøler, kuling og heftig regn herjet på Ullevål. Det regnet nedover, bortover, på skrå og, utrolig nok, oppover (!). Utfallet av kampen har jeg etter beste evne prøvd å fortrenge.
  Med 3,45 i kveld overveier jeg å fleske til. Men klok av skade avventes lagoppstillingen. Med elendige laguttak og skandaløs spillerlogistikk har Deila gjort sitt beste for at pølsepapiret skal få sin ultimate renessanse på Valle.
  Spent på kveldens kåring. Dere tør garantert ikke utrope en vinner som i praksis berget ny kontrakt til VIF2, og kanskje også A-laget med sine to scoringer som ga fire poeng i mai. Tør ikke tenke på psyken i ei skjør spillergruppe resten av sesongen uten disse to scoringene.
  Fins det en ørliten hederspris for årets enkeltprestasjon, bør Bilal Nije være en het kandidat for hans utlikning for VIF2 mot Skeid i Valhall. For de som ikke fikk med seg dette målet, et det fint skildret på Sotahjørnet. Etter den opplevelsen har jeg tenkt på
  Bilal som Bittebittebitte-lille Maradona.
  Over til Sogndal igjenmed kampmotto fra en tegneseriehelt: Saft suse! Lag eplemos!
  Mvh Sigbjørn Andersen,
  Sinsen og Spania

  Svar
 • 26. november 2017 i 23:12
  Permalink

  Må vi vente 17 nye år på oppreisning etter den grusomme oktoberkvelden i 2000? Alt lå vel til rette i kveld. Men den som leverte, og som holdt høy moralsk standard til slutt, var den som fikk sparken på grått papir. Fabelaktig, Deila, at supporterne ble tatt på senga og ikke fikk laget en verdig avskjed for Generalen, drivkraft bak gullet i 2005.
  Så skjedde det ufattelige i Sogndal, tre baklengs på fem minutter. Slikt skjer ikke engang i mafiøse Palermo.
  Sigbjørn Andersen,
  Sinsen og Spania

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *