Årets spiller 2017: Adam Larsen Kwarasey

Årets spiller 2017: Adam Larsen Kwarasey Foto: Kenneth Berger / Vålerenga Fotball

Etter nitidig arbeid med excelark og Aperopets 30 kampreferater har vi funnet Vålerenga-spilleren som vel fortjent kan kåres til årets spiller. Og vinneren i år er ingen ringere enn vår solide sisteskanse Adam Larsen Kwarasey!

Det var mange som var mildt skeptiske da Adam kom til oss i sommer. Ingen var i tvil om at han var en god keeper, men vi hadde jo allerede solide Marcus Sandberg i troppen, og det var andre lagdeler som var i et mer prekært behov for friskt blod enn keeperplassen.

Men i etterpåklokskapens glassklare lys kan vi slå fast at det var en meget god beslutning av Ronny å hente Adam hjem. Kwarasey har rett og slett vært en solid tilvekst, og utvilsomt det beste kjøpet Ronny har gjort så langt i sin Vålerenga-karriere.

Gratulerer med utmerkelsen som årets spiller, Adam!

 

Måten vi i Aperopet finner en verdig vinner til denne utmerkelsen er ved å se på karakterene spillerne har fått i alle sesongens seriekamper, før vi finner snittet. Spilleren med det høyeste snittet og mer enn ti kamper med karakter (kamper hvor man har spilt for kort tid til å få vurdering er altså ikke med i grunnlaget) blir årets spiller.

Den observante leser husker kanskje at vi også i fjor kåret keeperen vår, Marcus Sandberg, til årets spiller. Både i fjor og i år hadde vi sesonger som var svakere enn vi hadde håpet på, og hvor vi ikke var så godt defensivt organiserte som man burde kunne forvente. Det er nok en sammenheng mellom dette og at keeperne blir mer involverte – ved at de må rydde opp etter at forsvaret og midtbanen gjør feil og slipper motstanderne til sjanser – og dermed får keeperne gjennomgående høyere børskarakterer.

Vi håper derfor at Adam får en kanonsesong i 2018, men at han allikevel blir mindre synlig enn han var i år.

Under ser du årets topp ti-liste for spillere med mer enn ti tellende kamper, og topp ti-lista for samtlige spillere, uten filter for tellende kamper.

 

Kamper Snitt
Adam Larsen Kwarasey 14 5,86
Herman Stengel 18 5,83
Christian Grindheim 21 5,57
Ghayas Zahid 18 5,56
Jonatan Tollås Nation 29 5,38
Daniel Fredheim Holm 11 5,27
Chidera Ejuke 11 5,18
Enar Jääger 25 5,08
Marcus Sandberg 16 5,06
Magnus Lekven 25 5,00

 

Kamper Snitt
Adam Larsen Kwarasey 14 5,86
Herman Stengel 18 5,83
Ernest Agyiri 3 5,67
Christian Grindheim 21 5,57
Ghayas Zahid 18 5,56
Jonatan Tollås Nation 29 5,38
Samúel Kári Friðjónsson 8 5,38
Daniel Fredheim Holm 11 5,27
Muhammed Keita 5 5,20
Chidera Ejuke 11 5,18

 

 

3 kommentars på “Årets spiller 2017: Adam Larsen Kwarasey

 • 28. november 2017 i 17:20
  Permalink

  Ingen over, ingen ved siden, dersom man teller antall kamper fra start. Men det er vel ikke tillatelig å være politisk ukorrekt, det vil være som å banne i kjerka, også på Vål’enga. Heia Deila. Heia pølsepapiret.
  Sigbjørn Andersen,
  Spania og Sinsen

  Svar
  • 28. november 2017 i 17:25
   Permalink

   Mener du at spilleren med flest kamper fra start, altså Tollås, skulle ha fått utmerkelsen? Ser ikke at det hadde vært så politisk ukorrekt…

   Svar
   • 28. november 2017 i 19:31
    Permalink

    Stengel. Del poeng antall med antall kamper fra start. En skandale at han fikk gå. Etter hans to gode kamper i mai, matchvinner mot AaFK og redusering til U mot RBK, skulle han fått et kontraktforslag på bordet. Om han ikke signerte da, burde benk eller salg vært neste steg.
    Resten av historien er pølsepapir.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *