Engamorgen mandag 15. januar: Vålerenga på sydentur

Chidera Ejuke ble signert etter prøvespill på treningsleir i fjor. Foto: Anders Grydeland, grydis.no

Fredag slo Vålerenga Strømmen 3-0 i årets første treningskamp. Lørdag reiste laget til La Manga for årets første treningsleir. I Spania skal laget trene hardt og mye for å legge grunnlaget for sesongen 2018. I tillegg skal det spilles tre kamper mot internasjonal motstand. Dagens Engamorgen gir deg en liten oversikt, samt en aldri så liten godbit til slutt.

 

La Manga

Følgende mannskap er med på årets første sydentur:

Adam Larsen Kwarasey, Kristoffer Klaesson, Petter Karlsen (1 uke), Marcus Sandberg (1 uke) 

Jonatan Tollås Nation, Markus Nakkim, Ivan Näsberg, Sam Adekugbe, Felipe Carvalho, Enar Jääger, Amin Nouri, Christian Borchgrevink 

Daniel Fredheim Holm, Magnus Lekven, Daniel Berntsen, Abdisalam Ibrahim, Felix Horn Myhre, Magnus Retsius Grødem, Samuel Fridjonsson (kommer fra landslagssamling) 

Aron Dønnum, Henrik Kjelsrud Johansen, Fitim Azemi, Peter Godly Michael, Bård Finne, Chidera Ejuke, Simen Juklerød

Prøvespiller Peter Michael er med, og det er jo lov å håpe at han bøtter inn mål for oss mot kvalifisert internasjonal motstand, og med det sikrer seg kontrakt, som igjen sikrer Vålerenga toppscoreren i Eliteserien 2018. Sist gang Vålerenga tok med seg en Nigeriansk prøvespiller var i fjor. Han heter Chidera Ejuke og trenger ingen ytterligere presentasjon. Men som vi skrev i helgen, veien til kontrakt for en prøvespiller er lenger enn én god oppvisning mot Strømmen.

Vi registrerer samtidig at den andre prøvespilleren som var på feltet i forrige uke, Onyeemaechi Bruno, ikke er med på tur.

Ernest Agyiri er fortsatt i Manchester for å trene med Manchester City. Han har slitt med sykdom, og er derfor ikke med til La Manga. Samuel Fridjonsson debuterte forrige uke for Islands A-landslag, som fortsatt har samling. Han slutter seg til troppen på La Manga senere. Marcus Sandberg og frua venter barn, og det må han jo selvfølgelig være med på, så han kommer også etter. I mellomtiden er juniorkeeper Petter Karlsen med på sin første tur med A-laget. Gratulerer, Petter!

 

Kamper

Vålerenga spiller tre kamper på La Manga:

  • Onsdag 17. januar kl. 16.00 Vålerenga – Neutchâtel Xamax FC
  • Søndag 21. januar kl. 16.00 Vålerenga – CSKA Moskva
  • Onsdag 24. januar kl. 16.00 Vålerenga – Silkeborg

Neutchâtel Xamax FC spiller på nivå to i Sveits, en liga denne redaksjonen ikke følger jevnlig. Det er derfor vanskelig å si noe om kvaliteten på motstanden, men vi tar en råsjans på at det er et hakk opp sammenlignet med Strømmen.

CSKA Moskva bør være et kjent lag for de fleste fotballinteresserte. De er i sesong, men har pause fra den russiske ligaen som ikke spiller kamper i vinterkulda. CSKA er på La Manga for å holde beina varme før sesongens høydepunkt så langt; 16.-delsfinale mot Athletic Bilbao i februar.

Silkeborg har vinterpause fra den danske Superligaen, der de innehar 10.plassen. De bør være i bedre form enn Vålerenga, de er tross alt er midt i sesong. Dog har de ikke spilt tellende kamper siden 2017.

Vi vet foreløpig ikke hvordan det blir med streaming av disse kampene, men det må være lov å håpe at det kommer.


 

Dagens godbit

Det er klart det er stort når klubben i ditt hjerte omtales av internasjonal presse. Denne gangen er Vålerenga, eller rettere sagt Intility Arena, omtalt av det italienske motemagasinet (stemmer, motemagasinet) NSS Magazine, og er med på kåringen “The best stadiums opened in 2017”. Her er Vålerenga og Intility omtalt i samme åndedrag som Atletico Madrids nye storstue Wanda Metropolitano, Zenit St. Petersburgs VM-arena Krestovsky Stadium og Atlanta United/Atlanta Falcons sinnsyke stadion Mercedes Benz Stadium.

Vi regner med storinnrykk av internasjonale banehoppere kommende sesong!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *