Engamorgen søndag 21. januar: Talent på vei bort?

Bilal Njie. Foto: Kenneth Berger/Vålerenga Fotball

Det er silly season. Rykter her og rykter der om spillere ut og spillere inn. Dagens rykter er at et Vålerenga-talent skal være på vei bort fra klubben. Vi har noen tanker om det.

 

Bilal Njie er på vei bort. Det hevder i hvert fall Dagbladet, som har opplysninger om at stortalentet har avslått tre kontraktstilbud fra klubben. De skriver også at minst tre andre Eliteserie-klubber har vist interesse, og at en overgang er nært forestående. Sportssjef Jørgen Ingebrigtsen kommenterer følgende:

 

” Vi har i lang tid prøvd å signere ham videre hos oss, og derfor har han stående kontraktstilbud hos seg fortsatt. Men per nå har vi ikke klart å finne fram til en felles enighet. Dermed står Bilal foreløpig fritt til å velge hvor veien går videre. “

 

Det er klart det er surt å se talenter glippe, særlig lokale unggutter som har gått gradene i Vålerenga. Bilal briljerte for Vålerenga 2 i fjor, og ble belønnet med Eliteserie-spill på slutten av sesongen. Hvert år kommer det opp unge spillere som markerer seg på A-laget, i fjor var det Aron Dønnum som kanskje markerte seg mest. Hvem som kommer opp og imponerer i år blir spennende å se, men at Bilal er en het kandidat er det ingen tvil om. Han er i hvert fall en av de det er knyttet mest forventninger til på 2. laget. Veien fra fast spill i 2.divisjon til Eliteserien er lang. Det er urealistisk å se for seg at Bilal per i dag skal gå rett inn på A-laget, men den eneste måten å ta steget opp et nivå eller to på, er å få slippe til og prøve. Hvor langt bak er Bilal i køen for spilletid?

 

Bilal er en allsidig spiller som kan bekle de fleste offensive roller, enten som kant, spiss eller 10-er. Det er ingen hemmelighet at Vålerenga er i markedet for en spiss. Med en prøvespiller på La Manga, konkrete rykter om en målmaskin i samtaler med Enga, i tillegg til de vi allerede har i stallen, er det langt frem til en spissplass. Det samme kan sies om plassene på kant, med Ejuke, Jukle, Berntsen og DFH som de heteste kandidatene til en første-11-er, i konkurranse med Dønnum som talentet som banker på døra. Det blir også spennende å se hva som skjer med 10-er-rollen. Om Bilal som en outsider skulle klare å gjøre den til sin, sier vi «ja takk, gjerne», men han er nok kanskje først og fremst sett på som en kantspiller. Uavhengig av posisjon trenger en spiller spilletid for å utvikle seg. Og det er nok her Bilal ser at mulighetene kanskje er større andre steder.

 

Tankene går til en ikke ulik sak fra i høst. Ung spiller føler han ikke blir satset nok på. Selvom klubben kommer med konkrete kontraktstilbud og uttalte lovnader om spilletid, signerer spilleren for en rival – bak klubbens rygg. Om det skulle ende slik at Bilal signerer for noen andre denne gangen, får vi håpe han(s agent) gjør det på en litt kulere måte enn enkelte har gjort tidligere. Men selvfølgelig, aller helst ønsker vi jo å se Bilal vokse i kongeblått. At det er lettere å slippe til i mindre hardtsatsende klubber, er nok ikke utenkelig om vi setter oss inn i Bilals situasjon. Og det er synd.

 

Debatten om Vålerenga som utviklingsklubb har pågått lenge. En ung lokal spiller som er ønsket med videre av klubben, velger den bort til fordel for en annen klubb han ser som mer attraktiv for egen utvikling, er det siste et Vålerenga i vekst trenger nå. For Vålerengas del er det viktig å få signert Bilal, både for å sikre seg spillerens talent, og for å unngå enda en ripe i omdømmelakken. Bilals signatur – eller fraværet av den – kan være et signal om at Vålerenga er – eller ikke er – den attraktive utviklingsklubben den ønsker å være.

 


 

Kamp La Manga

Så var det ny treningskamp på La Manga. Avspark kl. 16.00. På motsatt halvdel står CSKA Moskva. For mer om dagens motstander, les torsdagens Engamorgen.

 

Kamp for hockey

Hockey’n ruller videre. I kveld kl. 17.00 droppes pucken i Furuset Forum. Motstander er Frisk Asker.

 

2 kommentars på “Engamorgen søndag 21. januar: Talent på vei bort?

 • 21. januar 2018 i 12:53
  Permalink

  Bilal har fått tilbud og takket nei. Da er det ikke så mye mer Vålerenga kan gjøre?

  Svar
 • 21. januar 2018 i 14:04
  Permalink

  Merkelig hvis Enga lar et sånt talent gå. Fra før er det ikke så altfor sprekt i angrep. Men tilbud har jo kommet, så valget er Njies eget. Så kan man spørre hvorfor.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *