Engamorgen søndag 27. mai: Bårdbård Bårdbårdbårdbård Bårdbårdbårdbård Bårdbårdbårdbård Finne!

Vålerengens Idrettsforening slo Lillestrøm på Intility Arena i går. Foto: Eivind Hauger (https://www.flickr.com/photos/azathosk/with/40565209070/)

Etter Gregers presise kamprapport i går kveld er ikke det noen vits å si særlig mer om kampen. Derfor kan denne Engamorgen fokusere på euforien og gleden i Vålerenga og fortvilelsen og håpløsheten i Lillestrøm. Det er en deilig inngang til å lese mediene en søndag morgen.

Vi må huske at slike kamper så er det bittesmå marginer som avgjør. Bård Finne er et par centimeter fra å avgjøre det hele noen minutter tidligere, og på Lillestrøms kontring øyeblikkene før vår avgjørende scoring er det bare en hjerneblødning fra meget gode Ifeanyi Mathew – der han ikke registrerer at han kan spille til en av to medspillere som har en ledig banehalvdel – som gjør at Lillestrøm ikke scorer.

De siste fire minuttene ser du igjen her:

– Det kunne blitt et helvete. I stedet ble det det motsatte. Denne følelsen kan knapt beskrives. Og det blir enda bedre å våkne søndag morgen og bli minnet på dette igjen, sier Deila til Dagsavisen.
Det kan vi skrive under på. Det var jævla digg å våkne i morges og sutte på karamellen litt til.

Da kan vi jo tenke på at det ikke er alle som har det slik:
– Et herlig derby som vi taper på kanskje den aller verste måten. Men slik er fotballen, sier Arne Erlandsen til Dagsavisen.

Dagsavisen skriver om «Festen som endte i Vålerengas eksplosjon», en ganske presis oppsummering av hvordan det føles å trå til mange minutter på overtid og sette et ekstremt fortjent mål.

– Det finnes jo ikke en bedre måte å vinne på. Dette var ellevilt og jeg er vanvittig stolt over prestasjonen og at vi fikk gitt dette tilbake til supporterne, sier Ronny Deila til Dagsavisen.

– Vi vil ha ballen mest og vi vil vinne kampen på tribunen, sa Ronny Deila til Dagsavisen dagen før.
Etter kamp beskriver Dagsavisen det slik:

Han fikk rett i begge deler. Vålerenga eide ballen mot et forventet lavtliggende Lillestrøm. Og VIF-spillerne var kvikkere i beina enn sist selv om det sto 31 grader på temperaturmåleren ved storskjermen.

– Å oppleve en sånn kamp i Norge med sånne fans … vi må ha mer av dette. For en stemning, intensitet og nerve. Det er ikke ofte du får oppleve sånne ting, sier Deila til Aftenposten.
– Det er orgasmisk. Det klikker totalt i skallen din. Du har bare lyst til å springe og fly til månen. Det er så fantastisk deilig. Det er derfor du driver med dette her.

– Det er så deilig å kunne gi noe tilbake til den gjengen som står bak mål. Det begynner å bli en stemning som folk har lyst til å komme tilbake for å se. Det vet jeg, sier Deila til Aftenposten.
– Det koker så sinnssykt her i dag. Det har det gjort hele kampen. Man kan ikke annet enn å hylle det, sier Finne.

Til Eurosport uttaler Vålerenga-leder Erik Espeseth

– Vi velger å avvente. Vi er veldig glad for en fantastisk ramme rundt kampen, som det skal være i et derby. Vi skal følge opp dette når vi får en eventuell rapport fra Fotballforbundet.

Eurosport intervjuet Bård Finne rett etter kamp.

Og de snakket også med Ronny Deila.

Frode Kippe er mindre fornøyd.

– Det er brutalt. Det er en kamp vi er med lenge i. Så får vi det på slutten. Det er dritsurt. Det er det verste tapet du kan bli påført. Det sitter i, sier Kippe til Eurosport.

Og det viser vel bildene fra da VGTV var med inn i Lillestrøm-garderoben.

 

Vi tar med et par tweets før vi er ferdige med reaksjonene:


For øvrig: I 3. divisjon, avdeling 6 lørdag kom det en scoring tre minutter på overtid. Den gjorde at Korsvoll slo Lyn 2-1. Det virker som om det er lenge til et ordentlig derby i Oslo igjen.

Hvis du – som Jan Åge Fjørtoft – holder med både Lillestrøm og Liverpool, så husk: Det er bare et spill. Det kommer en ny mulighet neste år!

 


I dag!

Damekampen Vålerenga–Trondheims Ørn i Telenor Arena i dag 14.30, gratis inngang, vises på nrk.no

og

VIF2–Fløy på Intility Arena klokka 16.00

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *