Engamorgen tirsdag 19. juni: Kristoffer Hay leverer for TUIL

Kristoffer Hay. Foto: vif-fotball.no

For et par-tre uker siden så vi på hvordan to av utlånsspillerne våre har gjort det i sine respektive klubber. I dag vender vi blikket nordover og ser på siste nytt om Kristoffer Hay.

Hay er denne sesongen på utlån til obosligaklubben Tromsdalen (TUIL), og ifølge tall fra altomfotball.no har han startet fem kamper og blitt byttet inn i én i løpet av sesongens første tretten serierunder. Senest på søndag startet Hay kampen mot Strømmen, som TUIL vant 3-1.

Avisa Nordlys kjørte i går en sak (bak betalingsmur) om Kristoffers innsats i Tromsdalen, og kunne fortelle at  TUIL har tatt 13 av 15 mulige poeng med Kristoffer i startoppstillingen, og i tre av kampene hvor den 19 år gamle stopperen har startet har TUIL dessuten holdt nullen.

Med tanke på at Tromsdalen har tatt 18 poeng så langt så tyder statistikken på at Kristoffer har vært en solid bidragsyter for klubben.

Tromsdalens trener Gaute Helstrup har også gode ord å si om Kristoffer til Nordlys:

 

– Jeg synes han har stått på veldig bra hele veien. Han har en herlig innstilling til trening og har nok enkelte perioder vært skuffet over å ikke få spille. Han har tatt det på den klart beste måten både for seg selv og laget. Han har vært sur der og da, tatt den og bare “peist på videre”, han har blitt bedre og bedre.

 

For en ung utlånsspiller er det forståelig at man blir irritert over å ikke få spille. Det er jo tross alt det som er poenget med å dra på et utlån: få spilletid og utvikle seg. Men hvis Hay har brukt vrakingene han opplevde ofte tidlig i sesongen som en motivasjon til å jobbe hardere, så er vitner jo det om riktig innstilling. Og utviklingen har visst kommet allikevel, skal vi tro Helstrup:

 

– Jeg synes han har tatt klare steg på flere ting. Aller mest i det defensive spillet, så jobber han bra med den biten med ballen i beina. Han jobber veldig godt i trening over tid. Da er forutsetningene gode for å få fremgang.

 

Kristoffer Hay er på utgående kontrakt i Vålerenga, og det blir interessant å se om utviklingen han har vist i TUIL er nok til å sikre fornyet tillit fra Deila og co.


 

Damekamp mot Lyn

Vålerenga Damer spiller NM-kamp borte mot Lyn ikveld, kl. 18, på Kringsjå.

Sist besøk til vestkanten gudene glemte ble et stort antiklimaks. Litt som Tromsø-kampene til herrene?


 

Kvartfinalen er berammet

NFF kunne i går melde på Twitter at kvartfinalene i NM er berammet. Vi møter altså Rosenborg på Lerkendal onsdag 26. september klokka 20.00

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *