Mandag 20. august: Velfortjent seier i går

Ejuke viste karakter i går. Foto: Eivind Hauger

Etter nesten tre måneder uten en trepoenger smakte det ekstremt godt av seieren over Tromsø i går. Dessuten var det deilig å se hvordan seieren kom.

Kampen i går viste at Vålerenga faktisk kan spille god offensiv fotball. Måten begge backene våre bidro fremover på banen var bar bud om hva slags fotball Deila ønsker å spille, og mannen på høyresida, Amin Nouri, ble dessuten kronet med BB-tittelen på vår spillerbørs fra i går kveld.

 

En annen kandidat til BB-utmerkelsen var nykommeren Mohammed Abu. Han hadde to svake involveringer, og begge ga Tromsø muligheten til å sette i gang angrep, men utover det var han stort sett outstanding. Han vant dueller, stoppet Tromsø-angrep og viste fram både stikkere og langpasninger ut i korridorene som var på et ganske annet nivå enn det vi vanligvis ser i Eliteserien. Abu kan bli en ekstremt viktig mann i resten av sesongen, og hvis vi får muligheten til å gjøre kontrakten hans permanent så håper jeg klubben slår til umiddelbart.

 

En annen mann som fortjener honnør er Chidera Ejuke. Denne sesongen har han tidvis framstått som en luksusspiller, som prøver på noen c-momenter, men som ofte bare surrer seg bort og mister ballen. Det skjedde ved flere anledninger i går også, men forskjellen var at han i kampen mot Tromsø faktisk gjorde alt han kunne for å rette opp sine egne feil. Hver gang han mista ballen jobba han knallhardt for å vinne den tilbake.

 

Og med en sånn holdning kan vi supportere tilgi det meste. Et balltap, en brent sjanse eller til og med en tapt kamp kan jeg leve med så lenge jeg ser at gutta virkelig jobber for drakta, og kjemper så godt de kan. Innsats, glød og engasjement. Det er det vi krever, og det var det vi fikk se i går.

 

Nå venter Brann hjemme i neste serierunde. De leder fortsatt serien, og har brukt penger som fulle sjømenn i sommervinduet. Men de kan bare komme med hva faen de vil. Så lenge Vålerenga spiller sånn som vi gjorde i går så trenger vi ikke frykte noen.


I morgen ettermiddag, klokka 17.30 tar Ronny og Espeseth turen til ØST for å gi en statusrapport på hva som skjer i klubben, og for å svare på spørsmål fra publikum. Her er det altså bare å møte opp hvis du har ris eller ros, eller hvis du lurer på noe.

Èn kommentar på “Mandag 20. august: Velfortjent seier i går

  • 22. august 2018 i 13:50
    Permalink

    Jeg elsker å lese deres ALLTID saklige og upartiske kamprapport. Gleder meg til å sende bergensera tilbake til Bergen som slakt.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *