Engamorgen torsdag 14. januar: Kjempetalent trener med Vålerenga!

 

Markus Søberg trener med Vålerenga Ishockey. Foto: windsorspitfires.com
Markus Søberg trener med Vålerenga Ishockey. Foto: windsorspitfires.com

Det er stille på fotballfronten, men på isen seiler Iskrigerne mot medalje. Møter Sparta til toppkamp i kveld, men da uten et stortalent som trener med klubben for tida. Vi snakker også om “Nye Jordal Amfi” som har blitt en brikke i det politiske systemet i Oslo.

Tidligere denne måneden ble det klart at Markus Søberg forlater kanadiske Winsdor Spitfires for å fortsette karrieren i Eurpoa. 20-åringen, som er bror med Vålerenga-keeper Steffen Søberg, trener for tiden med “Iskrigerne” etter det Aperopet erfarer.

Han ble plukket opp av NHL-klubben Columbus Blue Jackets i sjette draft-runde i 2013 og ble valgt av Spitfire i 2014 import-draften som 34. mann totalt. Det skriver avisa Windsdor Star. De forteller at Søberg hadde 13 mål og 30 poeng på 61 kamper i fjorårets sesong, men har bare tre mål og åtte poeng på 22 kamper i årets sesong. Mye av sesongen har vært ødelagt på grunn av skade, og han er i Oslo for å trene seg opp igjen.

Om han blir værende i Oslo og signerer for Vålerenga er fortsatt usikkert.

Markus Søberg er for øvrig på Twitter og har en oversikt over karrieren på Eliteprospects.com.

 


Kamp mot Sparta

Vålerenga Ishockey har ni seire på sine siste ti kamper og kun fadesen borte mot Kongsvinger ødelegger en ellers perfekt periode for klubben. Faktisk ville de vært på tredjeplass med seks poeng over Kongsvinger, men ligger i stedet på 5. plass etter null poeng for tabelljumboen.

Kampen i Sarpsborg starter klokka 18.30 og sendes som vanlig på TV 2 Sumo. Klanens Webradio har ingen sending fra kampen.

 


Folksomt på “Nye Jordal”

I gårsdagens Engamorgen fortalte vi at Manglerud Star gjerne vil flytte hjemmekampene sine til “Nye Jordal Amfi” når hallen åpnes høsten 2018. Til Osloby.no bekrefter daglig leder i klubben at de har skrevet til byådet i Oslo om å få spille hjemmekampene sine litt lengre vest.

– Det har vi ikke gjort for å erte eller irritere Vålerenga eller andre. Vi har gjort det for at folk skal få det bedre. Vi mener det vil være fordelaktig for både publikum, kommunen og ishockeyen, sier Danielsen

Da han ble kontra med at M/S bare har noen hundre tilskuere på hjemmekampene sine, drar han en ordentlig hvit løgn:

– På de siste kampene har vi hatt tusen, det har vært smekkfullt. Vi trenger bedre plass, og vi trenger bedre fasiliteter for publikum og sponsorer.

forrige hjemmekamp mot Stjernen var det 225 tilskuere. Når de har hatt mange tilskuere, som mot Vålerenga og Storhamar, er det fordi bortelaget kommer med mange tilreisende fans. Fakta er no’ dritt!

 


– Et svik mot idretten om ikke “Nye Jordal” bygges

Sitatet er fra lederen av Oslo Høyres bystyregruppe, Eirik Lae Solberg.

– Det ble planlagt i forbindelse med Oslo-OL 2022. Nå ble ikke det noe av, men Nye Jordal var et av de viktigste prosjektene i den planen. Jeg vil bli svært skuffet og oppfatte det som et svik mot idretten hvis det ikke blir noe av, sier Eirik Lae Solberg til VG.

Tidligere Vålerenga Fotball-leder, og nå byrådsleder Raymond Johansen (Ap), bekrefter på en måte at hallen skal bygges.

– Ut fra den kunnskapen vi har om saken kjører vi videre med de forslagene som foreligger. Jeg tror det fins større bekymringer i livet enn at akkurat dette. Det er viktig for oss å realisere dette prosjektet. Vi kommer til å fullføre og jobbe videre med å realisere utbyggingen av Jordal Amfi så fort som mulig under gjeldende forhold, sier byrådsleder Raymond Johansen (AP) til VG.

Usikkerheten rundt hallen er at byantikvaren mener Jordal Amfi i sin nåværende form er verneverdig. Det er Johansen uenig i.

– Her mener man tydeligvis at Jordal er bevaringsverdig. Det er en oppfatning vi ikke deler. Dette er viktig ikke bare for idretten, men for folk flest. 80 prosent av dem som benytter Jordal er unger og breddeidrett på kveldstid og i helgene. Det er et helt uvurderlig tilbud. Dette prosjektet kommer vi til å fortsette med samtidig som vi er glad for at vi har en offensiv byantikvar som er klare på hva de mener er viktig, sier Raymond Johansen.

Høyre, som var veldig mot kommunens tomtegave til Vålerenga Fotball, er krystallklar på at hallen må bygges.

– Vi trenger et vedtak om å starte byggingen. Min oppfatning er at byrådet må skjære igjennom. Det er viktig å ta hensyn til landemerker. Men her må barn og ungdom gå foran, og ishockeyen trenger en ny arena i Oslo, sier Eirik Lae Solberg.

Amen.

 

 

Èn kommentar på “Engamorgen torsdag 14. januar: Kjempetalent trener med Vålerenga!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *