Engamorgen 28/5-15: Korrupsjonsjakt i Zürich

FIFA

 

Det stormer rundt det internasjonale fotballforbundet FIFA om dagen. Onsdag morgen gjennomførte sveitsisk politi en razzia mot et luksushotell i Zürich hvor FIFA-toppene var samlet. 14 pamper ble arrestert, blant annet en av FIFAs visepresidenter og flere presidenter for regionale og nasjonale forbund.

Passende nok går FIFAs medlemsorganisasjoner til stemmeurnene i morgen for å bestemme hvem som skal styre organisasjonen de nærmeste årene, og alt tyder på at president Sepp Blatter blir gjenvalgt.

Det hele hadde nesten vært morsomt om det ikke var grenseløst tragisk. Sepp Blatter, mannen som har ledet en gjennomkorrupt organisasjon siden 1998, og hvis nærmeste og mest betrodde medarbeidere nettopp ble arrestert. Mannen som har ledet organisasjonen som ga VM til diktaturene Russland og Qatar, og som har blodet til tusenvis av fremmedarbeidere på sine hender. Det er den samme mannen som fortsatt har bred støtte blant FIFAs medlemsforbund.

Det som er godt å se, i all FIFA-elendigheten, er at Vålerenga har en daglig leder som ikke er redd for å si akkurat hva han mener om saken. “Veldig mange ønsker seg en posisjon i FIFA, og er redd for å svekke sine egne sjanser. Og alle er avhengige av pengestøtten fra FIFA. Men nå må Norge ta et oppgjør med et slikt regime, for vi kan ikke ha det sånn” sier Stig Ove Sandnes til Dagbladet.no.

Det burde kanskje være en selvfølge at en Vålerenga-leder skal tørre å tale fotballmakta midt imot i en så alvorlig sak, men et par dager før nyhetene om razziaen i Sveits dukket opp gikk tidligere Vålerenga-topp Kjetil Siem ut og forsvarte Blatter. Vi i Norge mangla visst innfallsvinkelen til å skjønne hva slags fantastisk mann korrupsjonspresidenten egentlig var. Når man ser Siems og Sandnes’ utspill opp mot hverandre kan man jo begynne å gruble over hva slags karrierevei Siem har staka seg ut for de kommende årene. Og så kan man prise seg lykkelig over at det er Sandnes og ikke Siem som styrer Vålerenga i dag.


Lørdag 6. juni klokka 15.30 møter Vålerenga serieleder Rosenborg på Ullevaal. Klubben ønsker flest mulig supportere på tribunen, og melder derfor på vif-fotball.no at de tilbyr sesongkortinnehavere på Vestbredden muligheten til å ta med en kompis på kamp for kr 150,-.

Dette blir første gang i 2015 at Vålerenga har to hjemmekamper på samme dag og tidspunkt (vi møtte også Mjøndalen på en lørdag klokka 15.30), og selv om tidlig lørdag ettermiddag ikke akkurat lukter tippeligafotball lang vei, så kan en seier mot RBK være en fin oppladning før Champions League-finalen seinere på kvelden. Her er det bare å samle kompisgjengen og møte opp!

Èn kommentar på “Engamorgen 28/5-15: Korrupsjonsjakt i Zürich

  • 28. mai 2015 i 21:40
    Permalink

    Noen som veit hvor NFF får tak i værhanene sine? Ser ut som de er av god kvalitet. Trenger en til hytta

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *