Treningsrapport torsdag 13/8-15: Ingen venstreback på plass

Alexander Mathisen trente alternativt i dag. Foto: grydis.no.
Alexander Mathisen trente alternativt i dag. Foto: grydis.no.

Det er fortsatt ingen venstreback på plass, men det jobbes med saken. I tillegg til mer informasjon om dette sier vi noe om skadesituasjonen i troppen.

TV 2 og Dagsavisen var, nær sagt som vanlig, på Valle i dag. Der fikk dem ikke se en ny venstreback. Vålerenga har peila inn siktet på én bestemt spiller, men det gjenstår litt før man er i boks. Dette er for øvrig ikke samtaler som begynte etter at Ruben Kristiansen forsvant, men har vært pågående i flere måneder. Akkurat nå jobber dem mot agenten til spilleren som har litt urealistiske forventninger til hvilken kontrakt han kan skaffe klienten sin. Dersom dette ikke går i orden nå vil Vålerenga høyst sannsynlig hente inn en leiesoldat.

Alexander Mathisen trente alternativt i dag sammen med fysio Eirik Bjærke. Det er smellen i låret han fikk kampen mot Tromsø som sitter i. Det er visstnok en blanding mellom strekk og krampe. Alex selv er optimistisk til å rekke Rosenborg-kampen, men treninga i dag og i morgen avgjør om han blir med troppen nordover.

Daniel Braaten var ikke å se. Han er skadet. Det samme er Lars Hirschfeld som har brukket tommelen sin. Mer gledelig er det at både Michael Langer, Daniel Fredheim Holm, Rasmus Lindkvist og “Moa” deltok for fullt i dag. Adrian Møller, som kom inn for Sascha Burchert mot Real Madrid, skal spille junior-NM senere i dag og deltok ikke. Sander Berge og Markus Nakkim deltok imidlertid så vi anser det for gitt at ingen av dem spiller i dag.

Etter en slags oppvarmingsøkt med spill på liten bane, delte troppen seg i to og spilte ni mot ni. Her var det høyt tempo og bra intensitet. Herman Stengel scora først for de blå med et utsøkt skudd som gikk i bue over Langer og helt oppe i krysset. Ivan Näsberg fant “Moa” med et nydelig innlegg for de oransje like etterpå, hvor “Moa” først hadde et genial touch før han avslutta glitrende i mål. Simon Larsen hadde et meget godt innlegg for de blå som Deshorn Brown heada perfekt i kassa. Morten Berre avslutta med en typisk Berre-scoring fra 15 cm som gjorde at de blå vant 4-1. Lagene var jevnt fordelt og indikerer ikke hvem som starter søndagens kamp.

Ghayas Zahid var hele tiden borti ballen og virka piggere enn på lenge. Elias Mar Omarsson var litt ego, men hadde en fin avslutning i stanga. Brown jobbet bra hele veien. Siden målene sto fem meter ut fra hver 16-meter ble det for små flater til å virkelig se Robert Lundström og Melker Hallberg, men ingen av dem gjorde seg bort på noen som helst måte. At begge starter søndag er det ingen tvil om. For Fredheim Holm og “Moa” kommer kampen litt for fort, men det er godt mulig vi får se Lindkvist fra start. Desto viktigere er det at Mathisen blir klar.

Etter denne relativt lange spilleøkta ble treninga avslutta med løpetrening. Jevnt over var innsatsen god og tempoet høyt. Det lover bra.

 

5 kommentars på “Treningsrapport torsdag 13/8-15: Ingen venstreback på plass

 • 13. august 2015 i 17:18
  Permalink

  Hvorfor “Moa” i anførselstegn. Han heter Moa.

  Svar
  • 13. august 2015 i 18:14
   Permalink

   Nei, han heter Mohammed. “Moa” er et klengenavn/kallenavn.

   Svar
  • 13. august 2015 i 18:16
   Permalink

   Eh. Nei. Han kalles Moa.

   Svar
 • 13. august 2015 i 18:47
  Permalink

  Markus Nakkim spilte i ettermiddag mot Molde og stanget inn en corner i 5-0 seieren . Hvis Norges U-19 ikke har bruk for Markus har de et sterkt lag!

  Svar
  • 13. august 2015 i 19:35
   Permalink

   Ja, han gjorde det gitt. Gikk bra også :)

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *