Engamorgen 4/10-15: Seier til Iskrigerne

Iskrigerne tok tre poeng på bortebane i går. Foto: Grydis.no
Iskrigerne tok tre poeng på bortebane i går. Foto: Grydis.no

Tre poeng til Vålerenga Hockey, skryt til Sander Berge og konstruktiv kritikk etter at Aperopet hadde en utblåsing mot egne fans i går. Dagens Engamorgen er ute!

Vålerenga Hockey var i Fredrikstad i går, og spilte Get-ligakamp mot Stjernen.

Etter at Vålerenga tok ledelsen ved Martin Laumann Ylven i første periode snudde Stjernen kampen og kunne gå til pause med en 2-1 ledelse. I andre periode klarte imidlertid Iskrigerne å snu kampen igjen, da Thomas Olsen og Colin Spaberg Olsen satte hvert sitt mål. Tredje periode ble målløs, og dermed kunne hockeygutta ta med seg tre poeng hjem til Oslo.

Det er deilig å se et Vålerenga-lag som makter å snu en kamp. Og som til og med klarer å komme tilbake etter å ha mista ledelsen. Jeg personlig har alltid vært mer engasjert i fotballen enn i hockeyen, men i år merker jeg at det er lett å like hockeygutta, som kjemper bra til tross for at økonomien er ræva, stallen kunne hatt bruk for et par forsterkninger og man har innsett at man neppe kommer til å ta gullet eller bøtta.  De siste to åra har jeg vært på en kamp på Jordal, og to kamper i Manglerudhallen, men denne sesongen blir det nok vesentlig flere turer til amfien.

Og det er plass til fler, så det er bare å bli med!


 

Nettavisen og Norsk Tipping sitt Tippemagasinet har tatt en prat med Vålerengas unge og talentfulle midtbanespiller Sander Berge. Mens fotballekspert Joachim Jonsson og talentspeider Stig Torbjørnsen skryter Sander opp i skyene er Torbjørnsen mer kritisk til at Rekdal primært har matchet unggutten mot de antatt sterkeste lagene. Sander sier at han synes han har tatt god læring av kampene, og at han har vist at han er verdt spilletida han har fått.

Jeg kunne ikke vært mer enig i det siste. Sander har vist en ro på banen som er imponerende for en søttenåring. Hvis han jobber bra har han alle forutsetninger for å få en fantastisk karriere.


 

Vi tok et oppgjør med egne “supportere” som er mer opptatt av å slenge dritt enn støtte laget i gårsdagens Engamorgen. Reaksjonene lot ikke vente på seg. De aller fleste var positive, noen var negative og noen av disse har vi valgt å svare på i dag.

 

I går spurte vi retorisk “Får Vålerenga skryt for dette? Nei. Får Vålerenga positiv omtale for måte dem drepte Glimts styrker på?” med tanke på den taktiske triumfen som Vålerenga gjennomførte i går, og pressens mangel på å gi Vålerenga kred for det. Davy Wathne har rett i at dem “i studio” etter kampen hyllet Vålerengas taktikk, men det var unntaket denne kvelden. Verken VG, Dagbladet, Aftenposten eller TV2.no nevnte Vålerengas taktikk med ett eneste ord. Vi mener derfor vår påstand stemte.

Innlegget under er hentet fra VG Debatt og er et innlegg vi liker. Kritikk mot Aperopet er greit så lenge den er saklig, noe vi mener innlegget til ComebackKid er. La oss prøve å svare på kritikken på en like saklig måte.

vgd

Vi er på treningene så du slipper. Når vi skriver treningsrapporter og lignende prøver vi å være så objektive og nøytrale som mulig. Vi har slakta treninger tidligere i år, men vi prøver å rapportere det som skjer uten å ha en skjult agenda. Alle har spillere man liker, og noen man ikke liker like mye, så det er lett å la seg føre av dette når man skriver referater. Vi prøver også å være kritiske når det er rom for det, men kritikken kan ikke bli usaklig og drittslenging gavner ingen. Vi prøver å bringe nyanser til en debatt som ofte bærer preg av manglende informasjon. Vi prøver å forklare hvorfor trenerne gjør som de gjør i stedet for å hudflette dem. Vi har vært kritiske til Kjetil Rekdal, både offentlig og privat, men vi bruker heller ikke tid på å bare spre eder og galle. Kanskje burde vi vært mer kritiske offentlig, det er noe vi kan vurdere.

Angående laguttaket på Langer og Larsen så er det, som vi sier, ingen som kritiserer valget av Larsen da vi ikke hadde andre alternativer. Kritikken mot Langer var svært synlig på Vålerengas Facebook-side illustrert i disse innleggene i går (det var flere, men vi plukket ut denne samlingen):

fb

Når det gjelder Brown så har vi vært kritiske til dette flere ganger, og vi har også videreformidlet klubbens melding som har vært den samme. Vi ser derimot ikke et behov for å skrive om dette dag ut og dag inn som flere av våre med-supportere. Alle er enig i at det ikke har lykkes, spørsmålet er hvordan vi går videre med det. Som vi skrev i går: “Brown har ikke lykkes i Vålerenga så klubben har to valg: Enten å tilpasse han bedre inn i måten vi spiller på, eller selge ham. For å i det hele tatt få noe penger tilbake på investeringen må han vises fram. Så enten om vi vil selge eller satse på ham, må vi ha han på banen. Folk ser ikke ut til å skjønne dette”. Det hjelper liksom ikke å kritisere kjøpet gjentatte ganger, og vi kan ikke helt se for oss hvorfor dette skal være i klubbens interesse. Rekdal har tatt på seg all skyld for at vi ikke har klart å integrere Brown i vår måte å spille fotball på. Case closed.

Når det gjelder spillerstil så er vårt poeng det samme som Rekdal forsøker å få fram: Det forventes at Vålerenga prøver å spille sin egen stil med attraktiv, offensiv fotball. Det er en ambisiøs taktikk og vi har ikke lykkes med den. Når taktikken ikke fungerer ser det planløst ut. Men skulle vi gå inn for å spille som Glimt, som Ole Martin Årst hevdet i går, så ville ikke våre egne supportere akseptert dette. Det har vi sett flere ganger tidligere denne sesongen når vi leder, men publikum reagerer høylytt når vi ikke tar en kontring eller angrepet tar for lang tid. Våre fans er som fansen til Real Madrid som ikke bare forventer seier, men forventer overlegne seire med blendende angrepsfotball. Og, som ComebackKid sier: “Dette er Tippeligaen. Vålerenga er et middelmådig lag. På tide å stikke fingern i jorda”.

Amen.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *