Engamorgen søndag 3. april 2016: Kom igjen, Vålerenga!

Fullt Jordal til semifinale 4? Foto: Kevin Skjøthaug
Fullt Jordal til semifinale 4? Foto: Kevin Skjøthaug

Vi gir ikke helt slipp på gårsdagens tap for Rosenborg, men retter heller øya mot Jordal Amfi og den ekstremt viktige kampen mot Lørenskog i kveld.

– Vi har ikke scoret mål. Vi har ikke tatt ledelsen. Vi har ikke vært farlige nok. Vi nærmer oss nok 30-40 dødballer hvor vi ikke har vært presise nok. Vi trenger en scoring. Men det er ingenting å klandre spillerne for. Innsatsen og gløden er der. Jeg kan ikke be om mer, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet etter kampen. 

Ingen som hudflettes av han som har et rykte på å gjøre nettopp dette.

Og Rekdal får (en dog noe nedlatende) støtte fra Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen

– De har fått en vanskelig start. Spillemessig var det jevnt mellom oss. Mot Viking var de uheldige som ikke fikk med seg noe. Jeg synes Vålerenga er viktig å ha i Tippeligaen, eller i toppen. Jeg syns de har noe bra på gang. Det er viktig at de kjører på. De må bare jobbe knallhardt. Det handler om å få noen marginer med seg, så må de bygge videre på det. Jeg tror ikke de skal finne opp noe nytt krutt, men det der kan Kjetil, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

Noe Rekdal er enig i.

– Vi har spilt to akseptable kamper, mot Viking og Rosenborg. Med litt marginer tar vi poeng i begge. Mot Sogndal var vi veldig svake. Så er det klart at vi må bli litt bedre til neste helg mot Stabæk hvis vi skal ta poeng der ute. Vi må få i gang spillere, som Moa. Vi må jobbe med det vi har og ha fokus på det vi holder på med, for det kommer til å bli bra, sier Vålerenga-sjefen.

  • Aperopet har skrevet hva vi synes om kampen, og satte Aslak Falch som Vålerengas beste spiller. Sjekk referatet og spillerbørsen vår her!

 


 

“Fotballeksperter”

Ingen lag har fått flere kommentarartikler mot seg enn Vålerenga så langt denne sesongen. Laget som tippes på 5. til 7. plass får stadig meldinger fra folk som ser på seg selv som Vålerenga-supportere. Ingen snakker om at to av medaljelagene i fjor står med ett poeng til sammen på fire kamper så langt denne sesongen. Det er Vålerenga som skal tas. Det er Vålerenga som genererer klikk.

Ingen er bedre til å sette vise fingeren til Vålerenga enn Morten P. i Dagbladet. I en sak full av skrivefeil totalslakter han naturligvis Vålerenga, og konkluderer med at det er krise. Det er krise at “Moa” spiller. Det er krise at han ikke er like god som før de to årene han har vært ute med skade og det er generelt krise overalt i klubben. Morten P. har skrevet kommentarartikler fra begge hjemmetapene i år (drar han ikke på bortekamper?) – alle negative så klart – og det blir spennende å se om han noen gang kommer til å skrive noe som helst positivt om klubben han hevder han liker litt bedre enn alle andre. Jeg tviler.

På FotballXtra på TV 2 i kveld kommer man til å diskutere krisen i Vålerenga i stedet for å se på medaljeutfordrerne Viking og Rosenborgs seire. Den største kritikeren vil være han som har nest flest kamper for Vålerenga.

I dagene som kommer vil flere såkalte fotballeksperter, helst noen med en fortid i Vålerenga – eventuelt hevder Vålerenga er laget dem holder med – komme med mer eller mindre usaklig kritikk mot Vålerenga.

Elsket og hatet, men aldri ignorert. 

 


 

Enormt viktig hockeykamp!

Men la oss glemme oppskrytte “eksperter” og breiale trøndere. I kveld spiller Vålerenga sesongens viktigste kamp mot Lørenskog. Laget fra Metro-senteret leder 2-1 i kamper i semifinaleserien i hocekysluttspillet. Det gjorde Frisk Asker også, men da svarte Vålerenga med å vinne tre strake og sendte askerlaget på en tidlig sommerferie.

Jeg merker at det hadde vært sabla kjekt om dem gjorde det samme med denne lille klubben som må hente inn hjelp fra Kanari-Fansen for å hate oss på ordentlig.

Klubben har ikke skrevet noe om kampen, men det er jo tross alt helg. Kampstart er i alle fall klokka 17.00, og den sendes kun på TV 2 Sumo. 

Da er det bedre om du kjøper billetter her, og tar turen opp på Jordal sjøl.

 


 

Damene speller også!

Vålerengas damelag fikk en verst tenkelig start på sesongen hjemme for Stabæk i den første serierunden (tap 0-5), og ligger også dem sist på tabellen. I dag er det kamp borte mot Avaldsnes klokka 15.00, og den kampen kan du se gratis hos fotball.no her.

 


 

Seier for Näsberg og Alba

Utleide Ivan Näsberg spilte hele kampen for Varberg BoIS i serieåpninga i den svenske 1. divisjonen mot Åtvitabergs FF i går. Riki Alba kom inn som innbytter i det 58. minutt i kampen laget vant 2-1. I dag spiller Strømmen serieåpning borte mot opprykksfavoritt Sandefjord, men det er usikkert om utlånte Markus Nakkim er med der.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *