Engamorgen mandag 30. mai: Vårsesongen er (endelig) over

Herman Stengel og Simon Larsen sto bak Vålerengas første mål i går. Pluss en tap in av Ómarsson! Foto: Grydis.no
Herman Stengel og Simon Larsen sto bak Vålerengas første mål i går. Pluss en tap in av Ómarsson! Foto: Grydis.no

2016 ligger an til å bli et annus horribilis for Vålerenga. Med kampen i går unnagjort kan vi sette punktum for vårsesongen, og kose oss med kvalitetsfotball under EM, fram til det braker løs igjen i juli. Det blir nok OK både for spillere og supportere med en liten pause, men det hadde føltes enda bedre å avslutte vårsesongen med en trepoenger på bortebane. Det hadde dessuten ikke vært helt ufortjent.

I fjor var Vålerenga et av ligaens aller beste bortelag. I år har vi ikke vunnet én bortekamp i serien når vi nå tar sommerpause. I går hadde vi noen enorme muligheter til å endre på den magre poengfangsten på bortebane, men vi svikta i de avgjørende øyeblikkene, slik bunnlag gjerne gjør.

 

  • Zahid har alle tiders mulighet til å sende Vålerenga i føringen etter tre minutter, men avslutter svakt rett i en forsvarsspiller.
  • Brown får skutt fra seks meter, ballen treffer undersiden av tverrliggeren, spretter ned på mållinja, og ut.
  • Zahid er alene med keeper på stillingen 1-1. I det han skal skyte sklir han, og det hele renner ut i sanden.

 

Og våre spilleres opptreden i nøkkeløyeblikkene står ikke helt til laud i motsatt ende av banen heller.

 

  • Aalesund har to skudd på mål. Begge går inn.

 

Dagsavisen: Vålerenga best i alt, men reddet bare ett poeng 

VG: Frustrert Wæhler reddet poeng: -Må frem av og til 

NRK: Ampert då Vålerenga utlikna to gonger mot Aalesund

Dagbladet: Dramatikk i Ålesund da dommeren først blåste offside – og så godkjente målet

Aftenposten: Målscorer Wæhler: -Jeg måtte fram og sette den selv 

Nettavisen: Wæhler reddet Vålerenga-poeng: -Jeg er selvfølgelig skuffa

 

Alt føles selvfølgelig bedre når man redder et poeng helt mot slutten av kampen, noe som er veldig tydelig når man ser hvor misfornøyde AAFK er for at de ikke tok med seg tre poeng, noe som ville ha vært tidenes ran. Men i bunn og grunn burde vi være ekstremt skuffa over at vi ikke vant på Color Line Stadion i går. Når man er så totalt overlegne i spill og sjanser er det tragisk at man ikke klarer å vinne.

Så kan man velge om man vil se positivt eller negativt på det: Den positive vrien er at vi skaper sjanser og styrer spillet gjennom store deler av kampen, noe som viser at vi har mye kvalitet i laget. Hvis vi begynner å score kommer vi til å sanke bra med poeng utover høsten.

Den negative vrien er at lag som har marginene mot seg, og som ikke tar vare på sjansene sine, alltid vil slite.

 

Forhåpentligvis vil det hjelpe med en pause, og et etterlengta comeback.

Vi savner deg, Daniel. Foto: Grydis.no
Vi savner deg, Daniel. Foto: Grydis.no

 

Nye Jordal

Det har vært mye diskusjon rundt Nye Jordal den siste tida. For en fin oppsummering av arenaens formål, utfordringene ved byggingen og ønsket om noe oppgraderte fasiliteter anbefaler vi denne saken på breddeklubbens hjemmesider.


 

Engamorgen i EM-pausen

Vi går nå inn i en roligere periode sett med Vålerenga-øyne. A-laget trener til og med lørdag denne uka, før de tar ferie. Vi må også vente helt til den samme lørdagen før rekruttlaget spiller sin neste kamp (borte mot Nest-Sotra), mens damelaget ikke skal i ilden før 11. juni.

Derfor kan det bli litt kortere Engamorgener framover, eller kanskje vi kommer til å skrive om ting som ikke er direkte Vålerenga-relatert. Men vi skal uansett levere godt lesestoff hver dag, og skulle det skje noe av interesse rundt klubben, så kommer vi til å rapportere om det!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *