Engamorgen søndag 19. juni: Politisk spill om Jordal

Tegningene av Nye Jordal diskuteres heftig i Rådhuset om dagen. Skjermdump: NRK.no / Dagsrevyen 6.4.16
Tegningene av Nye Jordal diskuteres heftig i Rådhuset om dagen. Skjermdump: NRK.no / Dagsrevyen 6.4.16

Størrelsen på Nye Jordal avgjøres på onsdag, fotballgutta gikk på en smell i går, og både rekruttene og damene spiller seriekamp i dag.

Det politiske spillet om Jordal Amfi ruller videre. På onsdag vedtok finanskomiteen en uttalelse om at «Bystyret vil presisere at vedtaket i revidert budsjett 2016 om økonomisk ramme for byggingen av Nye Jordal Amfi ikke låser nybyggets arealer til maksimalt 11.500 kvadratmeter.»

Nå kommer opposisjonen, ved Høyre, Venstre og KrF og krever at kostnadsramma for prosjektet må vedtas å økes med 115 millioner kroner når byggingen skal vedtas i bystyret på onsdag. Til VG uttaler Høyres Eirik Lae Solberg at vedtaket fra finanskomiteen kun åpner for kosmetiske endringer av hallen, og at det er nødvendig å øke kostnadsramma og sikre bygging av en hall på 14.000 kvadratmeter for at anlegget skal være godt nok for framtida.

Nå spørs det om Høyres engasjement er for lite og for seint. Høyre, Venstre og KrF har ikke flertall, og derfor er det trolig byrådets forslag om bygging av en hall på 11.500 kvadratmeter som blir vedtatt på onsdag. Dette veit selvfølgelig Lae Solberg, og han sier også i den samme VG-saken at det sannsynligvis er byrådets planer som blir vedtatt. Jeg får derfor litt følelsen av at opposisjonen prøver å være høye og mørke fordi de veit at de ikke trenger å putte penga der kjeften er, men for all del, de skal ha takk for engasjementet.

Onsdag blir altså en skjebnedag for prosjektet, og Aperopet skal holde deg oppdatert på hva som skjer.


 

Vålerenga har lagt opp til en liten rekke av treningskamper nå under EM-pausen, og den første av de tre kampene gikk av stabelen i går, da Sarpsborg 08 tok imot Oslos stolthet. Skjønt det var ikke mye stolthet som prega Vålerengas innsats, og som Morten Tandberg sa til Klanens Webradio i pausen: Hvis vi skulle ha grillkveld kunne vi like gjerne ha blitt på Valle. På det tidspunktet lå Vålerenga under 2-0, men laget kom mer med i andre omgang.

 

Det er selvfølgelig kjipt å tape mot Sarpsborg, selv om dette ”bare” var en treningskamp. Og det er foruroligende at vi ser så uinspirerte ut i første omgang når vi veit hva slags høstsesong vi har foran oss. Nå er det kniven på strupen og ryggen mot veggen fram til sesongavslutninga, og hvis dette skal gå veien må vi opp et par hakk fra i går.

 

Men det er positive ting å trekke fram også. Marcus Sandberg spilte hele kampen, Moa spilte så godt som hele kampen, Castro hadde et sinnssykt raid tidlig i andre omgang, og Samúel Friðjónsson fikk sine første minutter samtidig som han viste at han og Ómarsson kan bygge videre på linken fra Islands U21-landslag.

 

Klanens Webradio leverte en glimrende sending fra Østfold, og du kan se høydepunkter fra sendinga i videovinduet under. Dersom du vil se kampen i sin helhet kan du følge denne linken.


Også i dag spiller Vålerenga kamper, og også i dag kan kampene streames. Vålerenga 2 møter Fyllingsdalen på bortebane, i en kamp hvor rekruttene forhåpentligvis kan sette en stopper for den kjedelige rekken av tap. Vålerenga ligger før kampen på en sjuendeplass, altså den nederste plassen som unngår nedrykk, mens Fyllingsdalen har et poeng mindre, og ligger på direkte nedrykk på niendeplass. Med en trepoenger i dag bykser VIF 2 opp til en femteplass på tabellen.

 

BA streamer kampen i samarbeid med Klanens Webradio, og vi viser den i videovinduet under fra klokka 15.00

 

 

 

Siden det kun spilles EM-kamper klokka 21.00 i kveld er det altså bare å benke seg foran PCen klokka 15.00!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *