Engamorgen mandag 20. juni: Skjebneuke for Amfin

 

 

Foto: Hille Melbye Arkitekter
Foto: Hille Melbye Arkitekter

Sannsynligvis er det Vålerenga Hockeys langsiktige fremtid som avgjøres denne uka. En helgesliten Aperoper fokuserer mest på dette, i tillegg til litt om alt. 

 

En sliten Aperoper ja. Jeg har denne helga overlevd bryllupet til en av Vålerengas tidligere midtstoppere og ble for få timer siden ferdig med syvende og avgjørende finale i NBA. Mye voksenbrus, dressko-ettervirkninger og lite søvn der altså. Jeg digger virkelig alt jeg har gjort denne helga, men dæven så slitsomt alt det gøyale skal være.

Hvem er den tidligere spellern? Det vil jeg nok fortelle om en annen Engamorgen.


 

Skjebneuka er her 

Hva som skjer med Jordal blir avgjort kommende onsdag. Blir det byregjeringas halvhjerta og lite fremtidsrettede innstilling, klar til sesongstart 2018? Får bredden sine ønsker innvilget, med innvielse i begynnelsen av 2019? Eller vil opposisjonen klare å trenere prosjektet, så byens rotter fortsatt har sitt palass uforstyrra en god stund til?

Man kan virkelig ikke si det mange nok ganger. Raymond & co er fullt og helt innstilt på å bygge nytt Jordal. De deler bare ikke den drømmen vi, Vålerenga, Oslo Øst og hele hockeysporten har for anlegget. De vil bare vise at de har gjennomføringskraft

Nå har vi sett at mange, spesielt den siste uka, ser potensialet i Nye Jordal Amfi for nærmiljøet og for unga. Ja, det stemmer at Vålerenga Hockey har muligheten til å spille kampene sine i en hall uten sidestykke i Norge, men Shampo og Roys gutter er kun brikker i spillet som kan rydde opp i nærmiljøet. De representerer drømmen et ungt sinn kan strekke seg etter.

Nå vi idag opplever man at vestkantunger er de eneste som har råd til å spille hockey. Med et tilbud flere av østkantunga ikke har økonomi til å være en del av, vil flere av nærområdets egne ha lettere for å hente ned noen av de altfor mange knivene, som er gjemt i trærne og andre gjemmesteder rundt Jordal og Kampen. Denne negative utviklingen vil garantert ikke bedres, hvis tilbudet i nærområdet beholder sitt status quo.

Så jeg tiltaler det ferske byrådet, nok en gang. Vi har opplevd altfor mange år med prestisjeprosjekter på vestkanten, men kun lovnader her i øst. Vis oss at dere tar velgerne deres på alvor og vis oss at det kan bygges prestisjebygg på østkanten, som vil gi langt mer tilbake til samfunnet enn en hersens, overprisa hoppbakke. Vis at dere ikke skal kaste bort en halv milliard kroner på noe halvhjerta. Når byggmestere sier det er fullt mulig å bygge hen hall på 14 000 kvm innenfor den allerede satteøkonomiske rammen, er dette en utrolig sjanse til å vise sterk gjennomføringsevne. Tro meg, hvis dere ikke holder budsjettet vil det ikke bety så mye, når vi ser på tidligere byråd og unevnte hoppbakker.

Hva ønsker dere å bli husket som? Hele Oslos Byråd eller Bjørnetjenesterådet? 

Om det blir noen organisert samling på onsdag har vi fortsatt ikke hørt noe om, men du burde holde deg klar.


 

Vålerenga 2 endte tapsrekka

Rino Falk Larsen satt sitt sjette mål for sesongen, da andrelagsgutta spilte 1-1 borte mot Fyllingsdalen.

Klubben har mer om kampen

Ellers prøvde KWR seg på sending med repriser for første gang. Jeg kan ikke si noe om resultatet, men vi har virkelig kommet et stykke fra mobiloverføring fra Bodø over høyttaleranlegget på Bohemen i 1999.


 

Damene på tokt i Runar Normanns hjembygd

Damene tok sesongens andre seier, i 1-0 seieren borte mot Medkila.

NFF TV sto for streaminga av denne kampen. Med all respekt for at de gjør det, så er det lov å hente litt inspirasjon fra Klanens mobiloverføring, forrige millenium.

Neste kamp for Vålerenga er byderbyet hjemme mot Røa 25. juni kl. 15.00. Den kampbilletten vil ikke koste deg en krone. 


 

Hva så med Kristiansandsturen til basketen? 

Jeg prolamerte i god tro at de spillerne som dro nedover til Pirates Cup denne helga, kun ville gjøre seg bemerket på banketten. At det sportslig ville være lite å melde hjem om.

Vel, så feil kunne man ta. Det var en relativt skuffet gjeng jeg fikk snapchatbilder av på lørdag som proklamerte at de måtte spille kvartfinale tidlig på søndagen. Så kom den glade nyheten. Poengforskjellen gjorde at to seiere på tre kamper ikke var nok likevel.

Så blid blir man når man finner ut at man likevel ikke skal tidlig opp å spille kamp etter fest. Foto: Steinar "Legenden" Carlsen
Så blid blir man når man finner ut at man likevel ikke skal tidlig opp å spille kamp etter fest. Foto: Steinar “Legenden” Carlsen

De Snapchatbildene som dukket opp etter dette egner seg ikke for offentligheten, men de passet nok godt det alternative lagnavnet.

Forøvrig vant et sammensatt lag av tidligere Vålerengaspillere turneringen for andre år på rad. Grattis Oslo Kings.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *