Engamorgen onsdag 29. juni: The boys are back in town

Oslos Stolthet tilbake i byen

Vålerenga er fortsatt gamle Oslos Stolthet. Damene kjemper om gull. Vi vet mer om hva gutta gjorde på dansketur og endelig veit Roy og Shampo om de må ta T-banen mot Ellingsrudåsen, eller mot Bergkrystallen. Til slutt gjør vi et forsøk på å hedre en tapt helt.

Det ble spilt Old-Boys kamp på Bislett igår, mellom gamle Lyn- og Vålerenga-spellere. Jeg skal ikke si så mye om kampen, da jeg ikke var der selv, men Lyns derbyspøkelse lever fortsatt i beste velgående.

Kjære Lyn. Kan dere ikke bare komme dere tilbake til toppdivisjonen med A-laget igjen, så vi kan spille ordentlige kamper mot hverandre igjen?

Det må jo være langt mindre flaut å tape mot topplaget vårt, enn alle andrelagene og showlagene våre hele tida.


 

3. runde i køppen

Damenes ferd mot NM-gull fortsetter idag kl.17, i Vallhall.

Motstander er Trondheims-Ørn. En klubb som har vært like synonymt med overmakta i norsk damefotball, som Rosenborg har vært i herrefotball.

I dag er de ikke den samme overmakta, etter at Stabæk og LSK kvinner har kjøpt seg til sine sterke posisjoner. De spiller fortsatt i Toppserien, akkurat som Vålerenga, men det er ikke hva det engang var. Jeg stusser også veldig på hvorfor trener Trond Nordsteien har @ranheimfotball.no som epostadresse, ifølge fotball.no.

Jeg gidder ikke undersøke det noe videre, men oppforder alle som kan å møte opp i Vallhall idag.

De som ikke kan være der kan se kampen på klubbsidene.


 

Gjett hvem som nettopp rulla inn i byen igjen?

Til tonene av Thin Lizzy viste Vålerenga Fotballs Snapchatkonto, Valerengaoslo, gutta på plass i Bingen igjen. På klubbens sider snakker islendingene våre om EM-innsatsen til hjemlandet og Kjetil snakker om hva man har fått ut av dansketuren. For å si det sånn. Det er noe helt annet enn hva de aller fleste av oss hadde fått ut av en dansketur.

Gunnarson tilbake

Da Arvidsson dro, kom Niklas tilbake. Forhåpentligvis tar den skotske FA-Cupvinneren med seg en god del skotsk guts og gjerrighet i forsvaret, som kommer godt med på høstsesongen.

Stadionmøte torsdag

Vålerenga Kultur og Idrettspark, eller VKIP, har innkalt oss supportere til nytt informasjonsmøte om Vålerenga Stadion, i morgen kl.18:00 på Scandic Hotel Helsfyr.

Facebookarrangementet sier bl.a.

Få med deg siste nytt om byggeprosessen, og se oppdaterte bilder fra tomta. Det vil være flere korte orienteringer om ulike deler av prosjektet. August 2017 nærmer seg med stormskritt!

I motsetning til tidligere, er dette altså et mer åpent informasjonsmøte for alle interesserte. Auditoriet tar kun 200 personer, så det er nok lurt å planlegge turen allerede nå.

Kombiner det gjerne med en tur innom Sjappa, for å kjøpe billetten til søndag.


 

Endelig topphockey på Furuset igjen

Med stormskritt nærmer det seg også riving av gamle Jordal Amfi. Kommende hockeysesong blir den siste gutta spiller i det gamle, slitte og ærverdige anlegget. De siste fem seriekampene og sluttspillet vil bli spilt på Furuset Forum.

De er altså få sjanser igjen til å nyte den nostalgiske følelsen man får av de blodrøde veggene og stupbratte tribunene. Jeg tipper tribunene blir rimelig fulle på de siste kampene og videre at det blir fullt hus, når vi tar imot Frisk der for aller siste gang, den syvende januar.

Det betyr nok at sesongkortene snart slippes. Sist jeg sjekka tar Forum kun 1 200 tilskuere, så det er kanskje lurt å skaffe deg ditt sesongkort først som sist.


 

Vi husker Stein Madsen

Sent i går fikk vi den sørgelige beskjeden om at tidligere Vålerengaspiller og trener Stein Madsen har gått bort.

Stein sitt navn vil bli husket med respekt i både de østkantklubbene han har vært en del av og i de aller fleste klubber rundt om i fotball-Norge. Jeg har aldri spilt organisert fotball, men selv som ungt baskettalent (kremt) på Mortensrud, kjente jeg til navnet Stein Madsen.

Hans karriere som spiller i Vålerenga varte kanskje bare i to år, men i den perioden var han med på å vinne klubbens første Norgesmesterskap, i 1980, og klubbens andre seriemesterskap, i 1981, etter 16 års tørke.

Det er lite en enkel blogger kan si for å trøste de gjenværende, men vit at våre tanker går til dere og at Steins gode rykte nådde ut til langt flere enn han kanskje visste selv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *