Engamorgen søndag 17. juli: Deila involveres mer

Ronny Deila på Valle. Der kan han komme til å måtte tilbringe mer tid fremover. Foto: Aperopet
Ronny Deila på Valle. Der kan han komme til å måtte tilbringe mer tid fremover. Foto: Aperopet

Da det ble kalt inn til pressekonferanse på fredag, og nyheten om Ronny Deila ble sluppet, var det nesten så man glemte den jammerdalen klubben er inne i for øyeblikket. Og i sånne øyeblikk, når alt bare er eufori, så er det lett å tenke at de problemene vi står midt oppi nå, de er det ikke så farlig med. De ordner seg. Det gjør de alltid.

Så kom fredagen, og vi fikk nok en gang en bøtte iskaldt vann i trynet.

Og det begynte å synke inn at det slettes ikke er sikkert at det ordner seg denne gangen. Nedrykket kan fort bli et faktum hvis det ikke skjer en kollektiv oppvåkning på Valle.

I Dagsavisen i går forteller Rekdal at Ronny Deila kommer til å involveres i større grad allerede fra mandag.

Jeg leder treningene også framover, det skjer ingen forandringer der, bare så det er avklart. Men kanskje Deilas nærvær kan bidra til dette psykiske løftet, sier Rekdal, og sikter til at spillerne må kvitte seg med angsten som henger over dem under kampene.

Jeg tror Deila har mye å bidra med inn i spillergruppa, og han er åpenbart den eneste strengen klubben har å spille på ut sesongen. Det å hente inn en annen redningsmann kun for høsten er helt utenkelig.

Men vil Deilas tilstedeværelse være nok til at spillerne løfter seg og berger klubben fra nedrykk? Jeg håper det, dypt og inderlig, men sikker er jeg ikke. Dette er paradokset med de fantastiske nyhetene om Deila. Det at han er bekreftet som ny hovedtrener kan vise seg å være det viktigste som har skjedd klubben på en mannsalder. Hvis det er en mann som endelig kan få ut potensialet til Vålerenga, så er det Deila. Men samtidig fratar det klubben muligheten til å dra en panikkløsning opp fra hatten hvis det begynner å brenne et blått lys for overlevelse mot slutten av sesongen.

Fantastisk i det lange løp, men potensielt problematisk på kort sikt.

I den samme Dagsavisen-saken forteller Rekdal at det skal handles spillere, og at det skjer i samråd med Deila, slik vi spekulerte i tidligere i uka.

 

– Men vi leier ikke inn, eller kjøper, bare for å gjøre det, for å si det sånn forteller Rekdal. Skal det inn nye spillere nå, så skal de kunne gå rett inn i laget og være forsterkninger. Vi kan ikke handle spillere som skal være gode om ett år eller to nå.

 

Det tror jeg er noe av det mest fornuftige jeg har hørt på en stund. Nå er det redningsaksjon som gjelder, og vi trenger spillere som hever laget umiddelbart. Særlig med tanke på at Deshorn Brown ikke nødvendigvis er sistemann ut av døra på Valle i denne omgang.


 

Ghayas Zahid til sveitsisk fotball

For i går kunne Morten P i Dagbladet fortelle at Ghayas Zahid mest sannsynlig er på vei til sveitsisk fotball, og klubben med det herlige navnet Grasshopper Club Zürich.

 

Zahid har svingt voldsomt i prestasjonene denne sesongen, noe som man kanskje må kunne forvente av en ung spiller, og hvis vi får inn midler fra salget til å hente inn en stabilt god erstatter med masse rutine, så er det en god avgjørelse å la ham gå.


 

Rekruttkamp i ettermiddag

Rekruttene spiller bortekamp i ettermiddag, klokka 17.30, mot Egersunds IK, moderklubben til mannen som i sin tid bidro kraftig til å holde nettopp Vålerengas rekruttlag i andredivisjon: Bengt Sæternes. Kampen streames ikke, så hvis man vil se Vålerengas nest beste er det bare å sette seg i bilen og kjøre sørover.

 

Det er en sterk tropp med flere A-lagsspillere som reiser til Egersund, og de som tar turen er:

Adrian Møller, Kristoffer Klaesson, Madhusan Sandrakumar, Christian Borchgrevink, Sander Pettersen, Mats Andersen, Henning Tønsberg Andresen, Anders Nedrebø, Mortadha Alkanany, Rino Falk Larsen, Ulrik Mathisen, Aron Dønnum, Niklas Castro, Henrik Udahl og Elias Mar Omarsson

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *