Engamorgen lørdag 3. september: En uke igjen før noe som teller?

Et småskada Vålerenga avlyser treningskampen mot Raufoss. Foto: grydis.no
Gutta har fått et par dager fri. Foto: Anders Grydeland, grydis.no

Det er en uke igjen til fotballgutta tar i mot Strømsgodset og, ikke minst, til Vålerenga Hockey tjuvåpner Get-ligaen i Hamar OL-Amfi. Jada, hockeyforbundet flytta den eneste kampen som ville møte “interessekonflikt” til en dag det ble konflikt. Dumt. Men det er ikke så mye mer å si om det i dag egentlig. I dag konsentrerer vi oss om alt det andre vi kan bruke tida på.

Fotballdamene tar i dag turen til Nadderud, for å spille mot laget som tidligere het Asker. Greit å minne om at Vålerenga fortsatt har det eneste “Tippeligalaget” som har spilt seg opp i Toppserien helt på egen hånd.

Vålerenga fortjente virkelig seieren i uavgjortkampen mot Klepp, så la oss håpe at det blir velfortjente poeng i dag. Det blir visstnok et anstendig reisefølge som støtter opp på tribunen, så det er bare å joine dem. Kampen starter kl.15.

Selv klarer jeg nesten ikke å vente på å se damekamp på vår nye stadion. 


 

OL-kvalifiseringen på Jordal

Norge møtte i går Italia, i en kamp vi var helt avhengige av å vinne for å komme oss til neste OL. Der ble det 4-1 seier og fornyet håp, etter torsdagens sudden death tap mot Khasakhstan

Norges siste kamp blir en ren finale om OL-billetten. Kampen spilles mot ubeseirede Frankrike i morgen kl.15, på falleferdige og rivningsklare Jordal Amfi. Siste landskamp på gamle Jordal blir altså av det minneverdige slaget. Verdt å ta seg en tur, for å si det sånn.


Fotballandslagene

Med Sander Berge i midtforsvaret og Ghayas Zahid på midtbanen dro det norske U21-landslaget inn seieren 1-0, borte mot Bosnia-Hercegovina. Ghayas hadde selvfølgelig den målgivende pasningen.

Nå venter England U21 på tirsdag, i en kamp som beskrives som en tidlig gruppefinale.

For Norge U18 var Thomas Elsebutangen kun benketilskuer, da Matusan Sandrakumar spilte hele kampen i 2-1 seieren over Danmark.

Nå får vi vente og se om Høgmo lar Moa være like avgjørende for morgendagens A-landskamp mot Tyskland. Han har jo scoret mot tyskere før. 


 

Hva så med resten av fotballgutta?

Vi tar med oss helt til slutt treningskampen borte mot Raufoss. Der ble det visstnok tap 2-0 for det svært unge mannskapet fra Oslo Øst, men vi er ikke helt sikre. Kilden vår er en lokalavis som hadde hørt det fra noen andre.

Litt som fotballpresidenten der altså

Neida, heldigvis fikk vi et visst referat fra sjefen sjøl, på vif-fotball.no, der Kjetil Rekdal forklarer at vi vant sjansestatistikken 10-3 mot et sterkt fysisk 1.divisjonslag. Sammensetningen av laget og innbyttene, som du kan lese helt nederst, gjør det enklere å forstå resultatet.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *