Engamorgen lørdag 21. januar: Knapp seier over Strømmen

Vålerenga vant 3-2 over Strømmen da Kjelsrud Johansen scoret to. Og nå er det billettinfo ute for seriekampene på Furuset.

Tribunen var overraskende befolket til tross for at kampen gikk ved lunsjtider. Ganske mange var i gjengen som følger gutta til La Manga, men som sannsynligvis ikke har et like sportslig opplegg der nede.

Uansett: Kampen. Det virket som gutta hadde fått en klar oppgave å trene på. Angrip på kanten og slå hardt og lavt inn. Det fungerte sånn nesten. Litt flere og bedre løp inn i boksen, og en Strømmen-keeper som ikke var i det umulige hjørnet, så kunne det sett veldig bra ut i målprotokollen. Henrik Kjelsrud Johansen spilte hele kampen og var veldig på hugget. Kom seg stadig til sjanser og var nok ikke god å møte i duellene. Magnus Retsius Grødem spilte første omgang og viste oss mye av potensialet som ligger i gutten. Et merkelig talent for å holde på ballen i svært pressa situasjoner. Må få justert inn skuddfoten.

Magnus ble avløst av Aron Dønnum i andre omgang, og for et innhopp. Aron viste seg frem som både uredd og hardtarbeidende. Vant mye ball på midten og gikk rett i angrep, med ballen limt til føttene. Morten Berre ville blitt sjalu. Virket mer presis med sine harde og lave innlegg inn i boksen. Det virker som vi skal få se nye moro fra Aron denne sesongen.

På midten så Christian Grindheim ut som arbeidsjernet vi ble kjent med i 2005. Oh Captain, my Captain. Velkommen tilbake.

I forsvaret virket det som vi inviterte til å bli angrepet fra sidene for å trene på å markere og å ta ut mann. Det endte med at vi kom bakpå to ganger, grunnet dårlig markering. Godt det er trening.

Målene våre var av de lekre slagene. Første utligning kom på innlegg fra høyresida, ved Christian Borchrevink, som treffer hodet til Henrik Kjelsrud Johansen. Perfekt innlegg, perfekt løp inn i boksen, perfekt heading.

Andre utligning kommer etter frispark. Aron Donnøm skyter et innlegg inn i boksen. Tre VIF-spillere kommer seg foran kassa og Ivan Näsbeg for æren av å subbe borti ballen, og med det sette ut keeper.

Tredje scoring og seiersmålet kommer etter litt klabb og babb angrep. I en litt merkelig situasjon ender ballen foran kassa, forbi en utspilt keeper. Problemet er at ballen har en ganske høy sprett og det å bare dytte ballen i mål kan bli litt kinkig. Kanskje også fordi det er to spillere som kan gjøre det. Heldigvis er den ene spilleren Henrik Kjelsrud Johansen. Kjelsrudbass får vinkla hofta og med foten over hodehøyde klinker han ballen hardt i nota, på halv volley.

Alt i alt “grei gjennomkjøring” som de sier. Nå er det Vamos ala playa!

Furuset

Sesongkortholdere og Klansmedlemmer får forkjøpsrett på en billettpakke til de fem siste hjemmekampene. Det er 1000kr for sesongkortholdere og 750 for Klansmedlemmer.

Det blir garantert utsolgt i de kampene så det lønner seg veldig å handle billetter på forhånd. Les mer her.