Engamorgen mandag 22. mai: Steinkasting og null poeng

Zahid satte en ball i stolpen i går. Det var det nærmeste vi kom. Arkivfoto: grydis.no.

Det ble en trist kveld i Sarpsborg i går. Der Vålerenga var tafatte og bakpå var enkelte på tribuna litt i overkant påskrudde.

Kampen mot Sarpsborg 08 i går gikk på mange måter sånn man kunne tenke seg at den skulle gå. Vålerenga har de siste åra vist en imponerende evne til å ikke takle det mentale presset som hører til viktige kamper, og kampen i går var en viktig kamp både med tanke på å ta et endelig farvel med sumpa rundt nedrykksstreken, og med tanke på å melde seg på i toppen. Dobbelt press, der altså. Resultatet ble en trist kamp hvor Sarpsborg var på, og Vålerenga var av, og dermed en fortjent 2-0-seier til hjemmelaget.

 

Ronny Deila forteller til VIF-TV hva den enkle grunnen til tapet er: –Vi slipper inn mål tidlig, og skaper ikke nok sjøl. Og da skjønner de fleste at det er vanskelig å vinne fotballkamper. Videre utdyper han hvorfor vi ikke klarer å skape noe:

-Vi klarer ikke flytte backene høyt nok, klarer ikke å få dobla nok på kantene, og vi klarer ikke å få folk inn foran mål.

 

Allerede om to dager reiser vi tilbake til Østfold for å møte Kråkerøy i cupen. Da blir det bare å peise på med god, offensiv fotball, sånn at vi får inn litt positive vibber før det neste hinderet i Eliteserien. For selv om vår neste seriemotstander, Rosenborg, ikke har sett spesielt imponerende ut de siste matchene, så nytter det ikke å være like passive som vi var i Sarpsborg i går kveld når serielederne kommer til Ullevaal.

 

For en mer detaljert omtale av gårsdagens kamp burde du sjekke ut KjellH sitt glimrende kampreferat.


 

Rett etter Saprsborgs andre mål i går kom det rapporter om at S08-keeperen var blitt truffet av en stein som var kastet fra tribuneseksjonen hvor Vålerengas supportere stod. Det ble en liten stopp i spillet mens dommerkvartetten diskuterte saken, før kampen ble igangsatt igjen. Samtidig ble personen som hadde kasta steinen raskt identifisert, før vedkommende ble tatt hånd om av politiet.

 

 

 

 

Alt i alt en idiotisk og helt unødvendig situasjon som ser ut til å ha blitt løst smidig og godt både av de andre på tribuna og av politiet.

 

Det å kaste gjenstander inn på banen, og attpåtil med hensikt å treffe en motspiller, er helt jævla uakseptabelt, og det er bare å håpe at vedkommende som kasta steinen får en passende straff. Klubben skal i løpet av de nærmeste dagene finne ut av hvordan saken skal følges opp.

 

Når det er sagt, så får situasjonen med steinkastinga meg til å tenke på hvordan bortesupportere blir behandla når vi skal inn på stadioner rundt om kring i Norge. Det er et sikkerhetsopplegg som er en flyplass verdig, og hvor man føler at det er nummeret før vekterne finner fram gummihansker og vaselin. Sekker gjennomsøkes, plastflasker må kastes og snusbokser kan man ta med inn under sterk tvil.

 

Og så kommer man inn gjennom portene og finner ut at ”tribunen” man skal stå på er et grustak med passe store steiner liggende på bakken. Sånn som i Sarpsborg i går. Misforstå meg rett, kastinga i går var ene og alene kasterens skyld, men det at vedkommende kunne plukke opp en stein fra bakken og kaste den inn på banen får meg til å lure på hva som er poenget med å kjøre full undersøkelse av kroppens hulrom ved slusene, på jakt etter plastflasker som har et skadepotensiale tilsvarende null.

 

 

2 kommentars på “Engamorgen mandag 22. mai: Steinkasting og null poeng

  • 22. mai 2017 i 09:05
    Permalink

    Hvis vi skal doble opp på kantene så hadde jeg vurdert å bruke Lindkvist. Var en grunn til at han blei årets spiller ifjor. Men er kanskje en grunn til at han ikke er i troppen en gang, skade og sjukdomsplaga som han er..

    Svar
  • 22. mai 2017 i 10:01
    Permalink

    Det er ikke akseptabelt å kaste stein uansett, ferdig snakka! Men som andre har kommentert hadde bortesupportere blitt tilbudt en tribune av Eliteseriestandard hadde kanskje ikke dette skjedd. Gult kort til arrangøren og rødt til steinkasteren som bør få en veldig lang utestengelse og betaling av en eventuell bot hvis Vålerenga blir ilagt det!
    Når vi kommer tilbake til Sarpsborg i 2018 forventer vi helt andre fasiliteter for 200 kr!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *