Engamorgen onsdag 14. juni: Ny hjemmearena for Vålerenga hockey?

Ishallen i Gjøvik Fjellhall. Wikimedia Commons

At Vålerenga fotball åpner sitt nye stadion den andre helga i september har de fleste fått med seg. Nå viser det seg, etter hva Aperopet erfarer, at også Vålerenga hockey skal spille kamp på en helt ny hjemmebane denne helga.

I Get-ligaens første runde er Iskrigerne satt opp med hjemmekamp mot arvefienden Storhamar. Men ifølge Aperopets kilder tett på Storhamar jobbes det hardt i Vålerenga med å flytte denne kampen fra Furuset Forum til Fjellhallen på Gjøvik.

 

Aperopet har prøvd å få en kommentar fra Vålerenga hockey uten å lykkes, men fordelene ved å flytte kampen til Gjøvik er såpass åpenbare at flyttinga framstår for oss som ganske sannsynlig.

 

For dette er en kamp hvor det kan komme jævlig mye folk. Det er serieåpning, Patrick Thoresen spiller sin første kamp etter returen til norsk hockey, og det er det klassiske hatoppgjøret mellom Vålerenga og Storhamar. Folk kommer til å valfarte fra både Hamar og Oslo Øst for å se denne kampen, og når Furuset Forum ikke tar mer enn 1200 tilskuere blir det mange kroner i tapt fortjeneste for Vålerenga.

 

Ved å flytte kampen til Gjøvik får man inn nærmere 6000 tilskuere, og bare differansen i billettinntekter vil utgjøre mange hundre tusen kroner. I tillegg kommer kiosksalg med det jeg mistenker er en svært hyggelig margin på hver solgte kopp kaffe. Forskjellen på å spille kampen i Forum og i Gjøvik Fjellhall vil kunne utgjøre et par spillerårslønner.

 

For oss supportere blir det selvfølgelig en ulempe å måtte reise til Gjøvik for å se en hjemmekamp, men jeg synes det er en helt grei pris å betale for å få en kamp i en fullsatt trykkoker av en hall istedenfor å stå og synge mot en tom vegg i Forum. Og for de spesielt interesserte er det jo en unik mulighet til å få en attraksjon på hockeybanehopperlista si!

 


Forsinkelser i byggingen av Nye Jordal

 

Tidligere i våres kom det fram at bygginga av Nye Jordal ligger an til å bli forsinka på grunn av utfordringer knytta til Hovinbekken. Nettavisa Vårt Oslo har fulgt opp saken, og prata både med Eli Grimsby i Kultur- og idrettsbygg og daglig leder i klubben, Gunnar Thøgersen.

 

Grimsby kan fortelle at kommunen jobber for ferdigstillelse 1. september 2018, mens Thøgersen sier at klubben har bedt om bortekamp i første runde i 18/19-sesongen, og at man i verste fall kan spille en hjemmekamp eller to i Furuset Forum (eller kanskje vi tar en svipptur til Gjøvik også da?).

 

Men det viktigste å ta med seg fra saken slik jeg ser det er at både kommunen og klubben virker meget avslappa og sikre på at Vålerenga vil få tilgang til en ferdig hall i god tid før første kamp skal spilles.

 


Ledig stilling

 

Kunne du tenke deg å drive puben i Vålerengas nye stadion? Klanen søker i disse dager etter en daglig leder til det som kommer til å bli vannhullet på det nye stadionet, og de ønsker en person med solid erfaring fra pubdrift og minst fem års erfaring fra utelivsbransjen. Her kan du fylle inn din egen vits om at erfaring fra den andre sida av bardisken også teller: _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *