Engamorgen torsdag 6. juli: Should I stay or should I go?

Brenner det et blått lys for Ivan Näsberg? Foto: grydis.no.

I dag er det to uker til overgangsvinduet åpner, og det er mye som tyder på at vi kommer til å se en del bevegelse både inn og ut av det vinduet på Valle. Hvilke spillere som er på vei inn kan vi bare drømme om, men siden vi har en stor stall og det er naturlig at størrelsen skal reduseres, kan vi nok forvente at Lindkvists exit ikke var den siste denne sommeren. Derfor kommer vi i Aperopet til å bruke dagens og morgendagens Engamorgen til å gå gjennom stallen spiller for spiller, og gi våre vurderinger rundt hvem som burde bli i klubben, og hvem vi tror er på vei ut.

Vi starter bakerst, og ser i dag på keepere og forsvarsspillere.

Keepere

Marcus Sandberg – Etter at Adam Larsen Kwarasey signerte for oss ligger det i kortene at Marcus Sandberg forlater klubben. Han har kapret plassen som førstekeeper, og er nok ikke interessert i å være med videre, degradert til klubbens andrekeeper. Det lukter avskjed for Sandberg. Et morsomt poeng er at Sandberg, bortsett fra tida i Vålerenga, kun har spilt for klubber i Gøteborg-området. Blir det en retur til Gøteborg denne sommeren?

Aslak Falch – Klarte seg helt greit i kampene Sandberg var skada i begynnelsen av fjorårssesongen, og fikk da vist at han kan funke som en god andrekeeper. Ferdighetsmessig ligger han akkurat der en andrekeeper skal ligge: God nok til å kunne pushe førstekeeperen og til å kunne levere når han må spille, men ikke god nok til å kunne forvente fast plass som førstekeeper hos et annet lag på samme nivå som Vålerenga. Falch vil nok fortsette som klubbens nummer 30.

Kristoffer Klaesson – En førstekeeper, en andrekeeper og et talent for framtida kan være en god sammensetning av keepere i en tropp. Spørsmålet er om Klaesson vil få bedre utvikling med et utlån. Vi tipper at han ender opp på et utlån uten opsjon på kjøp hos en OBOS-klubb.

 

Forsvarsspillere

Christian Borchgrevink – En talentfull høyreback som har gått gradene i klubben etter at han kom til oss fra Lille Tøyen som niåring. Selv om kampen mot Ørn viste at han ikke er klar for å ta over høyrebackplassen til Lundström riktig enda, så er han en viktig mann for andrelaget, hvor han har startet åtte av tolv kamper denne sesongen. Vi tror allikevel at han vil profittere på et utlån, og regner med at han forsvinner ut inntil videre.

Ivan Näsberg – Utlånt til Varberg på svensk nivå to i fjor, men har ikke tatt Vålerenga med storm etter tilbakekomsten. Har blitt nedprioritert til fordel for Lindkvist – en mann som har vært på vei bort fra klubben – i de siste par kampene, så ting ser kanskje ikke så lyst ut for Ivans videre karriere i Vålerenga. Rapporter fra treningsfeltet forteller også at trenerteamet prøver ut Simen Juklerød i venstrebackrollen, noe som styrker mistanken om sorti for Ivan. Selv om han er født og oppvokst på Vålerenga, og har gått gradene i klubben, tror vi han er på vei ut døra på Valle. Men innerst inne i Vålerenga-hjertet håper vi at vi tar feil!

Jonatan Tollås Nation – Vårsesongens beste spiller. Ingen tvil om at han er med videre.

Kristoffer Hay – Den høyreiste 18-åringen som ble henta fra Hønefoss i fjor sommer har fortsatt til gode å debutere i Eliteserien. Han bidrar imidlertid godt for andrelaget, og siden vi ikke har betryggende stor dybde på stopperplass tror vi Hay blir å finne i klubben også til høsten.

Markus Nakim – Litt den samme historien som Ivan. Talentfull, ung forsvarsspiller som har vært i Vålerenga hele karrieren (bortsett fra et lite utlån til Strømmen). Han var fast inventar i midtforsvaret i treningskampene i vinter, men nå er han bak Jääger og Tollås på rangstigen. Ting kan imidlertid snu fort i fotball, og en skade eller karantene er alt som skal til før han er tilbake i elleveren. Vi tror Nakkim er med videre.

Robert Lundström – Det klart beste alternativet vi har på høyreback. Lundström er med i planene videre.

Enar Jääger – I likhet med Tollås og Lundström er det ingen tvil når det gjelder Enar Jääger.

Madhusan Sandrakumar – Har startet samtlige kamper for rekruttlaget denne sesongen. Selv om Eliteserie-minuttene har uteblitt tror vi Sandrakumar er en mann for framtida, som klubben ikke kommer til å gi slipp på. Siden vi tipper at Borchgrevink er på vei ut på utlån tror vi at Sandrakumar blir værende til høsten, som en back up på høyrebacken, og som en viktig mann for rekruttene.

 

I morgen fortsetter vi med vår vurdering av midtbane- og angrepsspillere!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *