Engamorgen fredag 27/3-15: Sjekk denne nye Felleskjøpet-reklamen med Klanen!

Foto: Felleskjøpet
Foto: Felleskjøpet

Vålerenga Ishockey er i ferd med å ta seg sommerferie før dem får påskeferie, Vålerenga Fotball går med dundrende minus og har Klanen blitt bønder? For en fryktelig kjip fredag dette er.

Stavanger Oilers er Norges beste ishockeylag. Vålerenga er ikke det. For at Vålerenga skal kunne slå ut Oilers fra kampen om “Bøtta” må vi ha flyt. Litt stang inn, litt marginer på vår side. Vi må i hvert fall unngå at Oilers har denne flyten. Men det er nettopp det som har skjedd. Kontroversielle situasjoner går Oilers’ vei. Videodømminga går Oilers sin vei. 50-50-dueller går Oilers sin vei. Da blir det fryktelig, fryktelig vanskelig å slå dem. Noe denne semifinaleserien har vist. På fire (ja, fire) kamper har Oilers vunnet med ett mål i tre av dem. Nå ble den første kampen annullert, men det viser litt hvor nære Vålerenga har vært, men akk så langt unna. På lørdag er det mest sannsynlig slutt og Oilers tar sin fjerde strake seier mot oss. Kampen kan du for øvrig se på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo.


Bergens Tidende har gått gjennom økonomien til tippeligalagene, pluss Brann, og funnet ut noe som vi alle egentlig vet allerede: Vålerenga har budsjettert med åtte millioner kroner i minus kommende sesong. Ifølge avisa har Vålerenga i år et budsjett på 70 millioner kroner – en nedgang på ti millioner kroner fra 2014. Det plasserer dem på femteplass i Tippeligaen som er rangert på følgende måte (2014-sesongen i parentes):

1. Rosenborg 152 mill (174) – 22 mill

2. Molde 109 mill (105) + 4 mill

3. Viking 95 mill (90) – 5 mill

4. Strømsgodset 83,7 mill (74,6) + 9,1 mill

5. Vålerenga 70 mill (80) – 10 mill

6. Haugesund 69 mill (69) 0

7. Lillestrøm 64 mill (72,5) – 8,5

8. Odd 64 mill (58) + 6 mill

9. Aalesund 63 mill (70) – 7 mill

10. Tromsø 58 mill (61,5) – 3,5 mill

11. Start 54 mill (63) – 9 mill

12. Bodø Glimt 45 mill (45) 0

13. Stabæk 43 (45) – 2 mill

14. Sarpsborg 08 38 mill (36) + 2 mill

15. Sandefjord 32,5 mill (26,5) + 6 mill

16. Mjøndalen 30 mill (15) + 15 mill

1. Brann 93,7 mill

Her er det mye å ta tak i. For det første har BT hentet noen av tallene fra klubbene, mens noen av tallene er hentet fra lokalavisene. Det kommer ikke fram hva sportslig budsjett er, men heller total driftsbudsjett. Vålerenga har det femte høyeste budsjettet, men fire klubber rett bak ligger innenfor 7 mill. Mens RBK, Viking og vi kraftig reduserer budsjettet fra i fjor, øker både Molde og Strømsgodset sine budsjetter. Legg også merke til at Brann har Norges tredje høyeste budsjett – i Obosligaen!

Vålerengas budsjett vil uansett synke dramatisk neste år da vi blir kvitt en god del høye lønnsutgifter. Per i dag betaler vi Hæstad for å jobbe for Start, Muri for å trene alternativt, Hirschfeld for å slite benken, Thomassen for å spille for Sarpsborg, Suleiman for å spille for Ull/Kisa (?) og sikkert mange flere lignende utgifter.


Klanen er en gjeng med bønder? Ja, det kan virke sånn. Felleskjøpet (ja, dem med de grønne russedressene), skal spille inn en reklamefilm med tittelen “For en gjeng med bønder” og da faller nok puslebrikkene på plass for de fleste av oss. Felleskjøpet har hovedkontor på Lillestrøm (selvsagt) og vant Gullfisken 2012 med filmen “Bønder i byen”.

– Vi ønsker å bygge stolthet rundt bondeyrket og løfte fram den norske bonden. Dette er trauste tøffe mennesker som står på for å sikre norsk matproduksjon og ta vare på norsk kulturlandskap, sier Henrik Thoresen, direktør for forretningsutvikling i Felleskjøpet Agri, til Romerikes Blad. 

“Siden Klanen er så opptatt av norsk landbruk var det på tide å la dem få prøve seg”.

Foto: Felleskjopet.no
Foto: Felleskjopet.no

Her kan du se en forsmak på filmen:

Filmen kommer på norske TV-skjermer 30. mars, og kan sikkert sees på Felleskjopets egen side for denne kampanjen.

For å toppe det hele vil Felleskjøpet fargelegge Åråsen grønn når Vålerenga og Lillestrøm møtes 3. mai.

– Alle som stiller i grønn felleskjøpet-dress på kampen vil få redusert billettpris, og vi kommer også til å selge dresser til redusert pris for den som vil ha, sier Thoresen.


Apropos Lillestrøm… Dere vet at dem klager over at vi er så sykelig opptatt av dem, mens vi slenger den samme regla tilbake? I gårsdagens VG-lupe (som for øvrig plasserer LSK på en finfin 9. plass) fikk Bjørn Helge Riise oppgaven med å lage sin egen drømmeforside. Her er resultatet:

Faksmile fra VG.
Faksmile fra VG.

Så ikke bare er Riises drømmeforside at LSK får minuspoeng, det er viktig at det er en tidligere Vålerenga-sjef som gir dem det. God kveld, god natt.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *