Engamorgen onsdag 22/7-15: Stille før stormen…

Klarer VIF-boss Stig Ove Sandnes å fikse et par nye spillere før LSK-kampen? Foto: grydis.no.
Klarer VIF-boss Stig Ove Sandnes å fikse et par nye spillere før LSK-kampen? Foto: grydis.no.

Vålerenga har ikke spilt kamp på lenge, men likevel er dette en av de mest hektiske ukene denne sesongen.

Søndag kveld skrev den svenske backen Robert Lundström under for Vålerenga. Mandag kveld ble Sivert Heltne Nilsen klar for Brann og i går ble det kjent at keeper Otto Fredrikson soner karantene mot Lillestrøm. Samtidig har vi den belgiske midtbanespilleren Tortol Lumanza på prøvespill.

I stedet for å ha en rolig uke i fellesferien jobber man på spreng i kontorene på Valle for å få løst spillerlogistikkproblemene som har oppstått. Vi er i manko på én sentral midtbanespiller og én keeper. Disse to plassene jobber vi med å få dekket før Lillestrøm-kampen mandag. I tillegg jobbes det parallelt med overgangsvinduet i vinter. Vi har mange spillere hvis kontrakt går ut 1. januar og når treninga for alvor starter på nyåret skal vi ha så bred tropp som overhodet mulig.  Målet er klart: Medalje i 2015 – kjempe om gull i 2016. På samme tid ett år fram i tid skal vi nemlig spille europacup.

Vålerengas økonomi er i bedring og fra og med 2016 vil vi ikke lengre betaler enorme lønninger til spillere som ikke bidrar noe på banen for Vålerenga. Det vil blant annet si André Muri (legger opp), Lars Hirschfeld (får ikke fornyet kontrakt), Kristofer Hæstad (jobber for Start), Joachim Thomassen (spiller for Sarpsborg 08) og Ahmed Suleiman (øhh, gjør i alle fall noe som ikke er på Valle). Det er først nå i det siste hvor vi ikke lenger betaler for Martin Andresen og Ronny Johnsen for å nevne et par. All denne gamla moroa er vi nå straks ferdige med og vi kan for alvor begynne å tenke på oss sjæl.

Det er først nå hvor Kjetil Rekdal kan svinge tryllestaven sin over Vålerenga uten å ha begge hendene bundet bak på ryggen. Han vet hva som skal til og nå får han også midlene til å gjøre dette. Over seg har han en Stig Ove Sandnes som virker som en enorm tilvekst i familien, og i London har vi verdens snilleste onkel i Tor Olav Trøim. Denne trioen skal endelig bringe edelt metall til klubblokalene igjen.


 

I hvert eneste overgangsvindu vil Vålerenga ble lenket til utenlandsproffer med fortid i klubben. Før var John Carew en av disse, men nå er det hovedsakelig “Moa” mediene kobler til oss uten å egentlig ha backing for det. Sist ut er VG (se, VG, vi henviser faktisk til kildene vi bruker). “Moa” er løst fra kontrakten med Stuttgart og kan gå til hvilken klubb han vil. Da koker VG suppe på spiker og antyder at han kan komme til Vålerenga i sommer – selv om både spiller, agent og Vålerenga selv sier at det neppe skjer.

– Man skal aldri si aldri, men vårt fokus ligger ikke her nå. Moa er veldig glad i Enga og vil nok på ett eller annet tidspunkt avslutte sin karriere der, men lysten til å spille ute er sterk ennå, sier Stig Lillejord.

Det er flere ting som taler mot en overgang for “Moa” til Vålerenga nå:

– Spilleren selv vil fortsette i utlandet

– Vålerenga har ikke akutt behov til å dekke spissplassen

– Selv om økonomien er i bedring vil den ikke bli mye bedre før i januar.

I tillegg stenger overgangsvinduet i Norge 18. august, mens det i resten av Europa stenger 1. september. Vi vet at “Moa” vil fortsette i utlandet, men for å komme til Vålerenga må han ta en avgjørelse to uker før resten av Europa stenger vinduet sitt. Og det er ofte i de siste to ukene hvor det er størst aktivitet. Har han is i magen vil han nok bruke hele vinduet på å finne seg en annen (utenlandsk) klubb.

Men som Kjetil Rekdal pleier å si: Alt er mulig!

Vi går noen hektiske dager i møte! Følg oss på Twitter og Facebook og få siste nytt aller først!

 

9 kommentars på “Engamorgen onsdag 22/7-15: Stille før stormen…

 • 22. juli 2015 i 09:23
  Permalink

  Er det ikke slik at man kan signere kontraktsløse spillere utenom overgangsvinduet? Tenkte i forhold til Moa, som da kan ha is i magen hele overgangsvinduet for så å signere for oss om alt annet mislykkes..

  Svar
  • 22. juli 2015 i 09:29
   Permalink

   Man kan signere spillere året om. Problemet er at dem ikke kan registreres. Så det er ett registresings vindu, ikke overgangs vindu.

   Svar
   • 22. juli 2015 i 13:03
    Permalink

    Siterer fra NFF:
    “Det vil i sesongen 2015 innføres en begrenset mulighet for å signere kontraktsløse profesjonelle spillere utenfor overgangsvinduene. Dette vil praktiseres etter følgende retningslinjer:

    Spiller må sist være registrert som profesjonell i forrige klubb (kan ikke ha vært aktiv/registrert som amatør-spiller etter at proffkontrakt utløp).

    Siste profesjonelle kontrakt må være utløpt eller terminert før forrige overgangsvindu stengte. Spiller må også kort redegjøre/dokumentere at han/hun aktivt har søkt ny klubb/kontrakt uten å lykkes.

    Dispensasjon gis ikke etter 10.september.

    Kilde: http://www.fotball.no/nff/NFF-nyheter/2015/Signering-av-kontraktslose-profesjonelle-spillere-utenfor-overgangsvinduet/

    Svar
    • 22. juli 2015 i 14:29
     Permalink

     Så spørs det hva definisjonen av ordet “forrige” i “kontrakten må være utløpt eller terminert før forrige overgangsvindu stengte” er.

     Hvis han kommer i slutten av august, og kontrakten ble terminert før 22/7 (datoen overgangsvinduet åpnet i Norge), så kan han komme fram til 10/9 dersom han ikke har hatt noen tilbud fra andre klubber?

     Svar
     • 22. juli 2015 i 16:40
      Permalink

      «kontrakten må være utløpt eller terminert før forrige overgangsvindu stengte» kan tolkes som før 18 August da den Norske stenger.
      Ettersom Moa’s kontrakt allerede nå kan betegnes som terminert, så er han godt innenfor.
      Så hvis Moa ikke får seg ny arbeidsgiver i Norge (innen 18 August) eller i utland (innen 1 September) så ville han kunne gå til en Norsk klubb iht til dette regelverket innen 10 September.

  • 22. juli 2015 i 09:51
   Permalink

   Det et slik før sesongen i alle fall, men fant ikke noe info hvordan det er i sommermåneden.

   Svar
 • 22. juli 2015 i 10:59
  Permalink

  Har Martin og Ronny fått lønn helt fram til nå i det siste?

  Ronny la vel opp i 2007 eller noe??

  Svar
 • Tilbaketråd Engamorgen onsdag 22/7-15: Stille før stormen... - Vielskerfotball.com

 • 22. juli 2015 i 20:47
  Permalink

  Forøvrig denne Suleiman som man så riktig opplyser ikke driver med noe Valle. Han driver med noe Ull/Kisa i norsk 2.div. Han er vel et greit symbol på fadesen med Martin Andresen. Denne Suleiman står med 3 mål i norsk 2.div.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *