Engamorgen søndag 14. august: Bring on Bodø/Glimt!

Banens gigant: Ghayas Zahid! Foto: Grydis.no
Banens gigant: Ghayas Zahid! Foto: Grydis.no

Noen søndager er deiligere å våkne opp til enn andre. De aller beste søndagene er de hvor man våkner og kjenner en lett gledesrus i hele kroppen uten at man helt veit hvorfor i et par-tre sekunder, før man kommer på at: Stemmer det! Vi slo Brann på overtid på Ullevaal i går!

For lite er deiligere enn å vinne over et Brann-lag som ikke har noe annet å by på enn et kompakt forsvar, giftige kontringer og en og annen dødball. Og når avgjørelsen faller på overtid, og til alt overmål utføres av en spiller som så til de grader har dominert spillet gjennom hele kampen, ja da føles universet rettferdig, og livet fullkomment. Amen.

 

Hvis du vil mimre om gårsdagens kamp kan du lese vårt glimrende kampreferat, og ta runden gjennom nettavisene:

 

Dagsavisen: Her senker banens lille gigant Brann 

VG: Matchvinneren hylles av Rekdal

Dagbladet: Hatoppgjøret gikk mot poengdeling – så dukket Ghayas Zahid opp 

NRK: Rekdal: -Med leiarkabalen på plass kan vi spele oss meir laus

Aftenposten: Rekdal om Vålerenga-helten: -Den beste i ligaen 

 

Dessuten kan du sitte i et par timer og stirre på dette bildet av målet til Juklerød.

Det er alltid ledig i krysset. Foto: Jarle Sten Langbakk
Det er alltid ledig i krysset. Foto: Jarle Sten Langbakk

 

Vålerenga har nå fire seire på rad, og vi har på de siste fem kampene tatt flere poeng (13) enn vi gjorde på de femten første (11). På fredag spiller vi nok en hjemmekamp, og skal forlenge seiersrekka mot et Bodø/Glimt som ligger og kaver rundt kvalikplassen.

 

Og det må jo være perfekt for et Vålerenga i flyt å møte et Glimt-lag som ikke har vunnet på fire kamper? Til og med på hjemmebane! Vel… det er lett for alle som har fulgt Vålerenga noen år å få en ubehagelig følelse når neste kamp går mot såkalt ”overkommelig motstand”. For i Vålerenga har det ofte vært en syltynn linje mellom selvtillit og overmot. Det hadde liksom vært typisk å pådra seg et tåpelig arbeidsuhell mot Glimt, og dermed la dem nærme seg oss på tabellen.

 

Men dette er selvfølgelig pokerspilleren Rekdal bevisst på, og der Zahid briljerte på banen i går gjorde Rekdal en minst like briljant inngang på treningsuka fram mot Glimt-kampen.

 

For selv om Rekdal blei så glad over Zahids seine seiersmål, at han faktisk rulla bortover Ullevaal-matta:

Skjermdump: vif-fotball.no
Skjermdump: vif-fotball.no

Så var han kjapp med å ta på seg steinansiktet før han møtte pressen.

Skjermdump: vif-fotball.no
Nei, dette er ikke en mann som nettopp har fått vite at huset hans har brent ned. Skjermdump: vif-fotball.no

 

I intervjuet med VIF-TV fokuserer han på at vi slipper inn drittmål, at vi hadde en elendig start på kampen, og at vi har mye å jobbe med. Han virker rett og slett misfornøyd.

 

Intervjuet kan ikke ses på noen annen måte enn at Rekdal veit hvor viktig kampen mot Glimt er, og at han er i gang med et spill for å holde gruppa skjerpa fram mot fredagen.

 

Dette er Rekdal i sitt rette element!

 

 

Og du: Glimt-kampen vil du få med deg! Hvis du ikke har sikra deg billett allerede så er det bare å gå inn på Ticketmaster sine sider med en gang!


I ettermiddag klokka 15.00 tar Vålerengas rekrutter imot Lysekloster i Vallhall. VIF 2 sin tabellnabo Lørenskog tapte i går, og Vålerenga hoppa dermed fra direkte nedrykk til sikker plass, på grunn av bedre målforskjell. Med seier i dag lager vi en ørliten luke ned til nedrykksplassene, og vi tar samtidig inn på motstanderen Lysekloster som ligger fire poeng foran oss per nå.

 

Det er altså mye å spille om for Vålerengas nest beste, og hvis du ikke kan møte opp i Vallhall så streamer KWR kampen, slik at du kan se den i videovinduet under:

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *