Engamorgen onsdag 22/4-15: Vålerenga enkelt videre i cupen

Moussa Nije og Herman Stengel mot Lokomotiv Oslo. Foto: vif-fotball.no
Moussa Nije og Herman Stengel mot Lokomotiv Oslo. Foto: vif-fotball.no

Som forventet ble ikke Lokomotiv Oslo et seriøst hinder i vår vei til cupfinalen i den første cuprunden i går. Vålerenga ga seg mer eller mindre på 6-0 ved pause, men putta to til i andre og vant komfortabelt. I tillegg har Filip Gunnarsson forlenget med Vålerenga Hockey.

Flere var nok skuffet over at Vålerenga ikke møtte en breddeklubb fra Oslo i den første cuprunden, men fikk i stedet en kompisgjeng fra Vestlandet som har 80 medlemmer. Det, og det faktum at kampen gikk på håpløse Frogner Stadion, gjorde nok sitt til at det bare var 1.117 tilskuere som løste billett til kampen. Og så gikk kampen på gratiskanalen TV 2 Sportskanalen.

Kampen i seg selv avslørte ikke så mye for dem som følger litt med rekruttlaget til klubben. Stortalentet Sander Berget (17), som kom til Vålerenga i vinter, satte inn 1-0, superraske Moussa Nije satte to kasser før Herman Stengel sendte Vålerenga opp i en 4-0-ledelse. Så fullførte Nije hattricket sitt før Daniel Braaten uselvisk forærte Elias Mar Omarsson sin scoring i debuten. Stengel økte til 7-0 på et nydelig frispark i andre omgangen før Braaten på ny var uselvisk og forærte Morten Berre med en kasse like før slutt. 8-0 og en god gjennomkjøring for våre reserver. Om frisparket sa Rekdal følgende til Aftenposten etter kampen.

– Han skøyt akkurat det frisparket jeg ba ham om å gjøre, over muren og tilbake i hjørnet. Det er noe jeg har gjort mange ganger tidligere.

Stengel har virkelig vært i god form på trening i det siste og var meget, meget god mot Lokomotiv Oslo i går.

Hadde du ikke hørt om Rino Falk Larsen og Simen Hestnes før gårsdagens kamp? Begge spilte 90 minutter for rekrutta mot FK Senja og begge scoret to fantastiske mål. Sjekk høydepunktene fra den kampen under:

 


En kommentators største mareritt er når man fullstendig misoppfatter en hendelse på banen. Det ble jeg offer for like før pause i nevnte rekruttkamp da Senjas Fredrik Allertsen gikk ned skrikende i en duell med en Vålerenga-spiller. Jeg trodde han skrek fordi han ville ha frispark, men da ryktet i Vallhall sa han hadde brukket hånda følte jeg meg ikke høy i hatten. I dag kom heldigvis nyheten om at skaden var langt mindre alvorlig.

– Jeg fikk kjempegode nyheter. Ingen brudd! Jeg har strukket et eller annet i hånden. Ifølge Jorge (Cuadrado, ass.trener) kan det se ut som brudd og føles som et brudd, men det er bare en muskel som er strukket, sier Fredrik Allertsen til Folkebladet.

I stedet for fire uker på sidelinjen blir det dermed “bare” 7-10 dager. Han går glipp av cupkampen mot Salangen torsdag, men er tilbake til lokaloppgjørene mot TUIL og Finnsnes. Jeg legger meg paddeflat og sender en bukett virtuelle blomster til Allertsen og FK Senja.


Dagsavisen satser på oslofotballen og har i dag et lengre intervju med Groruds Faysal Mohamed Ahmed (26). Han kan fortelle at han stortrives i Grorud og at det er kun én klubb som kan få han vekk derfra. Du får to sekunder på å gjette hvilken klubb det er.

– Ja, kun en norsk klubb får meg vekk derfra nå, og det er Vålerenga. Drømmen er at de en dag ringer og sier at de har lagt merke til meg, sier Faysal til Dagsavisen.

Han var sterkt delaktig i Groruds 2-0-seier over Lyn i serieåpninga, og skal spille cupkampen mot Moss i dag. Dersom de skulle gå seirende ut av den duellen er det bare å håpe at NFF viser sunn fornuft og plukker ut Vålerenga som lagets neste motstander i cupen.


Enda en som ønsker å spille for Vålerenga er John Arne Riise. Han er fremdeles den eneste norske utenlandsproffen jeg har sett på en Vålerenga 2-kamp. At han ønsker å avslutte karrieren hos oss kunne han avsløre på “Twittervjuet” hos Sporten.com i går.  


Vi rekker litt hockey på tampen også. På Facebook-sidene sine i går kunne Vålerenga fortelle at Filip Gunnarsson forlenger med klubben.

– Han har vist seg som en nyttig spiller for oss i disse årene med sin offervilje og knallhard jobbing på og utenfor isen. Disse kvalitetene er viktig for laget når vi nå ser inn mot en ny sesong, forteller klubbdirektør Jan Tore Kjær.

Han går dermed inn i sitt fjerde år som Vålerenga-spiller.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *