Deila til New York

@NYCFC / Twitter

Da er det klart: Ronny Deila reiser umiddelbart til New York City FC. Vålerenga får en kompensasjon, men det vites ikke hvor mye.

For å være ærlig er jeg lettet. Jeg hadde klokketro på Deila fra start, og selv om laget ofte hanglet så håpet jeg i det lengste at man kunne få skuta på rett kjøl. Høstsesongen 2019 skremte vettet av meg, og derfor tenker jeg at det er veldig bra at det endte slik. Alle er happy, liksom.

Ronny får bo i en fet by og trene en klubb som sikkert er veldig spennende, bortsett fra oss som ikke liker plastikk. Jeg var vel ikke den eneste som mistenkte at disse spekulasjonene bare var tull, men jeg var jo klar over at Ronny har forbindelser til City Football Group. De var tydeligvis sterkere enn vi ante, fordi sportsdirektør David Lee sier i intervju at Ronny Deila har hatt et forhold til City Football Group i ti år.

I tillegg har laget Gary Mackay-Steven i stallen, en spiller Ronny trente i Celtic-tida. De har dog ingen store, pensjoniststjerner nå. De oppsummerer karrieren hans med Godset, at han trente Martin Ødegaard, og Celtic og Kieran Tierney, men Vålerenga-tiden forbigåes ganske stille.

Vel, alt jeg kan si er lykke til, Ronny. Det funka ikke hos oss, og det er mange spekulasjoner hvorfor. Jeg håper ting ordner seg for deg i det store eplet, så får vi forhåpentligvis en liten reboot her. Vi trenger det. PS: Ligg unna spillerne våre.

Han får nok å drive med i New York. Klubben er ikke så gammel, og jobber fortsatt med å bygge sin identitet. De eies 80% av City Football Group og 20% av Yankee Global Enterprises som eier New York Yankees, og eies av familien til legendariske George Steinbrenner. Fasilitetene er mildt sagt påkostet, treningsanlegget ser ut til å ha alt. Det eneste de mangler er eget stadion. De spiller de fleste kampene på Yankee Stadium i Bronx, og noen få på Citi Field i Queens i 2020.

Allerede i februar skal klubben ut i CONCACAF Champions League, som er en ren utslagskonkurranse med 16 lag. I 16-delsfinalene møter Ronny A.D. San Carlos fra Costa Rica. Bør være grei skuring før de antagelig møter storlaget Tigres UANL fra Mexico i neste runde.

Så lykke til videre.

Nå må klubben vår hoste opp en trener til oss som får i gang optimismen og sesongkortsalget.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *