Intern kandidat lanserer seg selv eksternt. Ellerno.

Foto: Vif-fotball.no

Alle aviser mener å vite hvem Vålerenga snakker med. Bohinen skal være aktuell. Fagermo skal være aktuell. Skullerud skal være aktuell. Valakari skal være aktuell. De to sistnevnte sier jeg nei takk til. Han ene er sikkert flink men bare er så lite Vålerengelsk som det kan få blitt, han andre rykka ned med Tromsø etter å ha henta sin egen sønn som spiller.

I tillegg mangler det ikke på beilere som lanserer seg på egen hånd. I løpet av det siste døgnet har både Steffen Iversen og Pa Modou-Kah lansert sitt kandidatur.

Til de to sistnevnte vil jeg si: Takk for interessen, dere er greie gutter. Men akkurat nå tror jeg Vålerenga trenger en outsider med erfaring.

Sånn sett kan Fagermo være et godt valg. Jeg kan ikke fordra fyren, men samtidig mener jeg at det ikke er opptil spillere å bestemme hvem som er sjefen sin. Kan du ikke fordra trener? Samma faen, velkommen til arbeidslivet forøvrig. Da får jeg akseptere at han er en faglig dyktig fyr som vi kan trenge. Så får jeg heller ete en stor kamelbiff med ekstra hår. Jeg mistenker også at han har seig nok og full av faen nok til å klare å stå løpet ut. Han er definitivt ingen ja-mann og en outsider.

Og med det i tankene blir jeg livredd når jeg ser Haakon Lunov lansere sitt kandidatur i Nettavisen i dag.

Jeg tror det siste klubben trenger er nok en kompis fra Drammensgjengen. Man må få inn en outsider. Men hvorfor prater Lunov om dette i det heletatt? Hvis han mener han er en bra nok kandidat til å ta jobben, så lanser sitt kandidatur til styret, da vel? Fyren jobber jo i klubben!

Han er ikke akkurat sjenert heller:

Vi var alle gjennom en tøff høst og hadde en grundig evaluering etter sesongen. Læringa dannet grunnlaget for den strategien vi skal følge de neste årene. Det smarteste valget da var å forlenge med Ronny (Deila red.anm). Nå reiser han og da vil jeg og vi som er igjen i Vålerenga sørge for kontinuitet i strategien, og ta oss ett steg videre, sier Lunov til Nettavisen.

Jeg, teamet og spillerne må ha med oss supporterne, klubben og hele byen. Dette skal vi klare sammen.

Sånn rent bortsett fra at det høres ut som om han har fått jobben allerede, hvorfor bruker han Nettavisen til å lansere seg til jobben? Det er styret som skal ansette folk i Vålerenga – men er det det? Er det mulig at han håper noen i London sitter og leser Nettavisen?

Dette synes jeg er veldig merkelig. Snakker dem ikke sammen internt?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *