Engamorgen torsdag 21/5-15: King trener med Vålerenga

Kjetil Rekdal. Foto: grydis.no
Kjetil Rekdal. Foto: grydis.no

Joshua King returnerer til Vålerenga for å spille seg i form til landskampene som kommer om litt. Og vi ser tilbake på den fryktelige kampen mot Sandefjord i kvaliken 2003.

At utenlandsproffer trener med Vålerenga er ikke noe nytt. Sist i rekken er Blackburn-proffen Joshua King som returnerer til gamle slagmarker.

– Vi slutta tidlig i Blackburn i år, nesten en måned før landslagssamling, så jeg må holde det gående, sier King til Nettavisens fotballprogram, Tippemagasinet.

King trekker fram spesielt Ghayas Zahid som en veldig god spiller, og er fornøyd med å få trene med oss. At kontrakten hans med Championship-klubben går ut ved utgangen av juli tenker han ikke noe særlig på riktig ennå.

– Jeg bruker tiden på å tenke og ser hva som skjer. Jeg stresser ikke med klubbvalg nå, jeg har vært i Blackburn i to og et halvt år og har ikke fått det som jeg ville, forklarer King.

– Jeg har spilt lite og det sier de at skal endre seg, at jeg skal brukes som hovedspiss neste sesong hvis jeg blir, men jeg trenger tid til å tenke på det fordi det blir en viktig avgjørelse i karrieren min. Det er vanskelig å stole på dem når du har blitt behandlet som du har, da. Jeg kom tilbake i fjor og var best i pre-season og ble dumpa fordi en som ikke hadde spilt en eneste kamp i pre-season skulle spille. Det er vanskelig å høre på folk, jeg stoler ikke på så veldig mange, for å være ærlig. Men det er ikke utelukket at jeg blir i Blackburn – nå gjelder det å veie valgene mine og se hva som er best for karrieren min, forteller han.

Kjetil Rekdal er godt fornøyd med å ha en landslagsspiller på treningene.

– Han har spurt om å få være med å trene, og han har vært her før. Han bidrar på feltet og hjelper spillerne våre med gode tips og sånne ting. Da er det hyggelig å ha en fin gutt her, forteller han til Nettavisen.

Men å få King til Vålerenga i sommer tror han ikke noe på.

– Ja, jeg tror ikke vi har økonomi til å tilby ham noe som han forventer, det har vi ikke. Jeg tror nok de som lever i utlandet ligger ganske mange nivåer over Tippeliga-lønn, og vi har ingen illusjoner om å få ham hit.


TV 2 har startet en ny webserie som heter “tidenes kamp”. I første episode tar dem for seg kampen mellom Vålerenga – Sandefjord i andre kvalikkamp i 2003. Kampen ble til fordi vi tapte i Bergen samtidig som Tromsø scora på over overtid borte mot Rosenborg. Returoppgjøret gikk i Vallhall og for Vålerenga var det ikke bare en tippeligaplass som sto på spill, men klubbens eksistens. Økonomen var enda mer skakkjørt enn det den er i dag og et nedrykk ville sannsynligvis blitt siste spiker’n i kista.

Det gikk heldigvis bra og Vålerenga vant til slutt 5-3. Men ikke uten kontroverser. Skulle vi fått en mann utvist tidlig i kampen? Skulle målet til “Magic” Thorsen blitt annullert? Døm selv.

Jeg har opplevd mye med Vålerenga de siste 20+ åra, men jeg har aldri vært mer forbanna etter en kamp som etter denne kampen. Jo, vi vant, men vi skulle aldri havna i den situasjonen vi satte oss i. Nå gikk vi herfra til avansement mot både Graz og Wisla Krakow i UEFA-cupen, til sølv i 2004 og gull i 2005.

Sett av drøyt 17 minutter og så hele videoen på TV2.no.


 

Leeds har ansatt ex-bøffel Uwe Rösler som sin femte manager på et drøyt år. Leeds-fan Rekdal er fornøyd med ansettelsen.

– Det er en veldig spennende ansettelse. Uwe er en fornuftig kar med et klokt fotballhodet. Det blir spennende å se om han får tid til å bygge. Nøkkelen er tillit, sier Rekdal til Dagbladet.

– Jeg får ringe og skjelle ham ut hver gang de taper hvis ikke, ler Rekdal.

 

Èn kommentar på “Engamorgen torsdag 21/5-15: King trener med Vålerenga

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *