Engamorgen 3/7-15: Vålerenga blir på Ullevaal!

Vålerengas farger skal prege Ullevaal også de kommende sesongene. Foto: Grydis.no
Vålerengas farger skal prege Ullevaal også de kommende sesongene. Foto: Grydis.no

De siste månedene har diskusjonen rast rundt hvilket stadion som skal være Vålerengas hjemmebane fram til vi flytter inn i vårt eget krypinn på Valle. Nå er konklusjonen tatt: Vålerenga velger å bli værende på Ullevaal Stadion. 

Bortsett fra de åpenbare nostalgiske årsakene, har økonomien vært et sentralt argument for å flytte til Bislett. Selv om klubben har dementert mediespekulasjonene om at man kunne spare hele 6 millioner kroner i året på å flytte til friidrettsstadionet, så har en billig leieavtale vært Bisletts sterkeste kort kontra Ullevaal.

Men en lav husleie til tross, det var mange økonomiske usikkerhetsmomenter som var med på å felle Bislett. Kostnader som storskjerm, LED-reklamer,  og eventuelle oppgraderinger for å møte lisenskrav gjorde at det totale kostnadsbildet ble vanskelig å beregne nøyaktig.

Samtidig har Ullevaal Stadion tilbudt en leiekontrakt som er gunstigere for klubben enn den vi har i dag. Dette gjør at forskjellen mellom en fast bestemt kostnad hos Ullevaal, og en kostnad i en litt uklar størrelsesorden hos Bislett, har minket.

Når sportslig avdeling i klubben i tillegg har slått fast at Ullevaal er det klart beste alternativet på grunn av kvaliteten på gressmatta, da blir konklusjonen om å bli værende på beste vestkant i halvannet år til en nobrainer.

Fra et tilskuerperspektiv er det også et godt alternativ å bli værende på Ullevaal. Det var fint å stikke en tur innom Bislett under et par Royal League-kamper på midten av 2000-tallet, men det var mest av alt hyggelig av nostalgiske grunner.

Man merka at Bislett var et friidrettsstadion, og ikke et fotballstadion.

Plassene midt på Store Stå var selvfølgelig gode, men i en Tippeligakamp hvor det kan finne på å dukke opp flere enn den harde kjernen, og kanskje til og med bortesupportere, så er det greit å ha mer enn én tribune som er under tak, og hvor det er mulig å se hele banen.

På Ullevaal har Klanen fått plass på Norges beste tribune, og de alternative har etablert en god sangtribune oppunder taket i Bendit-svingen. Fram til vi får en stor ståtribune på Valle er dette en bra løsning.

 


Mer arenanytt: Osloby.no melder i dag at rivingen av Jordal starter i januar 2017, og at Nye Jordal Amfi skal stå klart i september 2018.

Nye Jordal Amfi. Foto: Kultur- og idrettsbygg/Hille Melby Arkitekter.
Nye Jordal Amfi. Foto: Kultur- og idrettsbygg/Hille Melby Arkitekter.

Jan Tore Kjær i Vålerenga Hockey uttaler at en ny arena er forskjellen på liv og død for klubben, og mener at Vålerenga vil kunne ta opp kampen med Stavanger Oilers om hockeyhegemoniet nården nye arenaen åpner.

 


Daniel Fredheim Holm har vært en av våre aller beste spillere denne sesongen, derfor er det foruroligende at han ser ut til å ha blitt skada på dagens trening.

Vi krysser fingrene for at skaden ikke er alvorlig, og at Daniel kommer seg så fort som mulig.

 


  I følge sjappesjef Frode Veie er det nå under 5000 billetter igjen til showkampen mot Real Madrid. Hvis noen var i tvil om at kampen skulle bli utsolgt er det altså bare å glemme de bekymringene nå.

Martin Ødegaard er ifølge tabloiden Daily Mail på vei til Getafe på lån, og hvis avtalen skulle gå gjennom kan vi prise oss lykkelige for at den ikke kom i stand før billettsalget startet.

Men så kan det selvfølgelig diskuteres hvor troverdig Daily Mail er som kilde. Det at de i saken om Ødegaard-utlånet skriver at Real Madrid skal spille mot Lavenger FK i Oslo 9. august styrker ikke troverdigheten voldsomt.

 


Odd spilte kvalikkamp for Europa League i går. På bortebane slo de FC Sheriff Tiraspol 3-0, og Odds assistenttrener Jan Frode Nornes sier til NRK at han tror dette er den beste kampen Odd har spilt noen sinne.

Vålerenga møter altså et Odd-lag i toppform i Skien på søndag, og med tanke på Vålerengas evne til å senke prestasjonene mot antatt svakere motstand så er dette helt topp.

Vi satser på at toppmotivert vålerengalag valser over et selvtilfreds Odd som har en lang reise i beina.

 

Èn kommentar på “Engamorgen 3/7-15: Vålerenga blir på Ullevaal!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *