Engamorgen 19/8-15: Kjær slutter etter 18 år i Vålerenga

Jan Tore Kjær. Foto: Anders Grydeland/VIF Hockey.
Jan Tore Kjær. Foto: Anders Grydeland/VIF Hockey.

Jan Tore Kjær slutter i Vålerenga Ishockey. Vi myser litt på hans tid i Vålerenga, ønsker Enar Jääger velkommen, og registrerer at en gammel kjenning gjør Tippeliga-comeback. 

Enar Jääger ble altså klar for Vålerenga i går. Rekdal kjenner han åpenbart godt. Ikke bare har han spilt under Rekdal i Ålesund, men når han først dro fra Aafk dro han til Rekdals gamle klubb Lierse. Vi ønsker Jääger velkommen!


I går ettermiddag slapp Vålerenga Ishockey en svært overraskende pressemelding med tittelen “Omorganisering i Vålerenga Ishockey”. Den tørre tittelen følges opp med at Gunnar Thøgersen er konstituert som ny daglig leder etter at Anders Åsle sa opp.

Vi får ikke vite ett ord om hvem Gunnar Thøgersen er, med et raskt googlesøk forteller oss at han er styreleder i Hurtig-Gutta Holding AS, og er også oppført som driftssjef på selskapets hjemmesider. Han står også oppført som styremedlem i Vålerenga Ishockey AS, Vålerenga KHL Oslo AS og Jordal Park AS.

Thøgersen skal jobbe som daglig leder inntil klubben ansetter en ny, permanent. Antagelig tidlig i 2016.

Videre i pressemeldingen kommer bomba: Nærmest som et apropos får vi vite at Jan Tore Kjær ikke fornyer sin avtale med Vålerenga Ishockey når den går ut ved nyttår: “Årsaken er at han og selskapets styre har ulike oppfatninger om sentrale spørsmål om fremtidig strategi.”

Dette er rimelig dramatisk når man tenker over at Kjær har vært i Vålerenga siden 1997, og at han nå endelig får den hallen han har jobbet ræva av seg for i mange år.

Til Aftenposten forteller Kjær:

– Jeg har vært her fryktelig lenge, kanskje åtte år for lenge. Og jeg er en dominerende person. En som kjører hardt på for å få det litt som jeg vil. Styret og jeg har hatt våre uenigheter underveis underveis. Det har gått på ting som har vært og hvordan ting skal være i fremtiden. Sist sesong var ikke som vi ønsket, hverken sportslig eller økonomisk. Og man kommer til et punkt hvor det er naturlig at det er klubben som går foran, som den alltid gjør. Og da er vi blitt enige om at min kontrakt ikke fornyes.

Videre kan vi lese at “Arbeidsoppgavene han har hatt som direktør skal fordeles på Espen «Shampo» Knutsen, som har sitt siste år som hovedtrener i år, samt konstituert daglig leder, Gunnar Thøgersen. Knutsen får det sportslige hovedansvaret når han etter kommende sesong skal over i en manager-rolle. I tillegg får Erling Ween mer ansvar, sammen med markedssjef Lars Oddvar Fjeldvang”.

Dette slo ned som lyn fra klar himmel for flere i Vålerenga Hockey. Etter det vi vet var det flere sentrale personer som ikke var kjent med dette i det hele tatt før nyheten sprakk i går ettermiddag.


Dette er veldig overraskende. Jan Tore Kjær har som han sier selv til Aftenposten, vært en fargeklatt i norsk hockey på godt og vondt. Han var hos oss som spiller på 80-tallet, og kom inn igjen i 1997 etter noen magre år uten særlig mye å juble for. OL-penga hadde gjort Lillehammer og Storhamar til norges rikeste klubber. Men i 1998 tok Enga bøtta for første gang siden 1993, med et lag spekket med utenlandske stjerner som Johan Åkerman, Johan Brummer, Sergei Pouchkov og Serge Boisvert, samt lokale helter som Øystein Olsen, Marius Rath, Rune Fjeldstad og Vegar Barlie.

Mens Jan Tore var i klubben tok Vålerenga ti seriemesterskap og åtte norgesmesterskap. Vi slo Ceske Budejovice i European Hockey League, og spilte europacup-kamper mot lag som Färjestad, MODO, Dynamo Moskva og TPS Turku. Og vi fikk oppleve spillere som Chris Mason, Scott Hartnell, Vladimir Machulda, Patric Englund og mange fler.

Og sist men ikke minst, vi har endelig fått grønt lys for ny hall.

De siste årene har det vært en del klabb og babb, og Jan Tore overdriver vel ikke helt når han sier “på godt og vondt”. Etter 18 år er det kanskje fornuftig å skifte beite, men det er ingen overdrivelse å si at en æra er over når han gir seg.

Han blir sittende til nyttår. Hva som skjer etter det vet bare Jan Tore, men det er jo en ishockeyklubb i hjemtraktene hans som han har spilt i – og som har en lei tendens til å hente alt som kan krype og gå i Enga – og som trenger ny hall. Vi får håpe det ikke skjer.


 

Videre står det også i Aftenposten at Vålerenga sannsynligvis kommer til å spille hjemmekampene i Furuset Forum mens Nye Jordal Amfi bygges. Furuset Forum skal antagelig bygges om til NHL-størrelse rink, og da vil det bli plass til flere tilskuere.


En gammel kjenning gjør comeback i Tippeligaen. Selveste Martin Andresen tar på seg fotballskoa for å hjelpe Sandefjord å unngå nedrykk. Litt synd at vi er ferdige med Sandefjord for denne sesongen. Det hadde vært ganske artig å se unggutta på midtbanen vår bryne seg på en 38 år gammel forretningsmann.


 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *