Vålerenga – Lørenskog 4-1: Årsbeste!

Martin Laumann Ylven. Foto: Kenneth Myre
Martin Laumann Ylven. Foto: Kenneth Myre

Ok, sesongbeste da. Du skjønner hva vi mener. For en match!

Dette er en av de beste kampene jeg har sett på Jordal Amfi på lang tid. Det var action i hvert eneste bytt, og det er åpenbart at dette var to lag som ikke hadde planer om å gi ved dørene. Men vil de ikke, så skal dem!

Borte var juniorfeilene fra Asker, tempoet var høyere, alle jobba knallhardt, og hvis det glapp sto Søberg som en vegg (som vanlig).

Fremover så vi farligere ut enn på lang tid anført av en glimrende Laumann Ylven som ikke bare leverer to scoringer – Ylven er faktisk en veldig hockeysmart spiller som nå endelig har fått en skikkelig spillende rolle i et lag. Han dekker store flater, jobber knallhardt hjemover, og ser ut til å lese spillet bedre enn de fleste. Det gjør at han kommer i posisjon til å både avskjære pasninger og spille frem andre.

Det er mange andre som også fortjener heder og ære, men vi nevner også spesielt Jonas Knutsen som scora i undertall i andre periode. I tredje kjørte han over en Lørenskog-spiller, rappa pucken og irriterte på seg tre mann, slik at han kunne spille Tobbe Lindström fri på blank kasse.

Samtidig er og blir Lørenskog et drittlag. Etterslengere og stygge taklinger, særlig en i ryggen på Gunnarsson etter det var blåst, er stort sett det de kom med. Og en Stefan Espeland som fortsatte i kjent stil før han ble benka av Kenneth Larsen i tredje periode. Håper han rikingen som dekker inn det enorme underskuddet hvert år snart går lei og finner noe annet å spyle vekk pengene sine på.

For vår del er det ny match mot Sparta allerede på torsdag. Et lag som plaga oss en del i fjor, men som vi slo 2-1 på straffer i september og 4-2 i Sparta Amfi i oktober.

Så møt opp: Jordal Amfi førstkommende torsdag kl 18.30!

Sjekk video av både mål og taklinger hos TV 2

Kampfakta

Dagsavisen: Etterlengtet seier for Vålerenga

Reaksjoner på Twitter:

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *