Engamorgen 19. februar: Nitrist i Askerhallen

Filip Gunnarsson var den eneste som sto opp for Vålerenga mot Frisk/Asker i går. Her mot MS 16.1.16. Foto: kennethmyhre.no
Filip Gunnarsson var den eneste som sto opp for Vålerenga mot Frisk/Asker i går. Her mot MS 16.1.16. Foto: kennethmyhre.no

En nitrist hockeykamp sendte oss langt bak Frisk i kampen om fjerdeplassen. De norske hockeylagene sliter i ungdoms-OL. Fotballen terper offensiv samhandling, og vi har nytt om Glenn Jensen.

Vålerenga Hockey tapte 4-0 i Askerhallen i går. Jeg skal ikke plage dere med bilder fra TV 2 denne gang, men vi må dessverre konkludere med at den matchen er noe av det grusomste denne sesongen. Pasninger sitter ikke, posisjonering er helt borte, pucken mistes gang på gang på gang, og Frisk får lett match. Det så nesten ut som om gutta hadde vært på tidenes fyllefest i Stavanger to kvelder før.

Det tror jeg ikke de var, men det er utrolig at det kan gå så galt to dager etter en praktkamp. Gutta så blytunge ut, men dersom det er kampen to dager før som spiller inn så mye så kan vi bare glemme semifinale i sluttspillet.

Det verste med tapet er uansett at Frisk tar seg enorme friheter. De har som tidligere nevnt samme psykose som de på Åråsen, så når de får en mulighet til å ydmyke oss, så pisser dem maksimalt. Da er det fryktelig skuffende at ikke flere kaster hanskene, selv om man selvsagt tenker på hjemmekampen mot Sparta på lørdag.

Der skal Filip Gunnarsson ha cred. Tidlig i tredje periode valgte Frisks Ryan Hegarty å kjøre Gunnarsson rett inn i Steffen Søberg etter at Søberg hadde blokkert. Det var virkelig stygt og kunne endt med skade på vår eminente keeper. Gunnarsson sto opp for seg sjøl og lagkameratene og tok en runde. Også cred til dommerne som fikk med seg at Hegarty skal ha ekstra for den første dytten.

Allikevel savner jeg at flere står opp når Frisk virkelig begynner å ta seg friheter. Det er kjefting, drittslenging, etterslengere og en helt episk atal Anders Bastiansen som presterte å rappe kølla til Brede og ta den med inn i egen spillerboks – bare fordi. Dommerne bare står og ser på.

Sier som Svenna: Slå til en jævel!

Kampfakta

Og Brede er enig med oss på Twitter:


Nitriste supportere

Når vi er inne på det, det står ikke bedre til på tribuna. Det er ganske dårlig stilt når man har en gjeng som står midt på tribunen og bare roper lavmål hele matchen. Stort sett er det motstanderens keeper det går utover, selv om han sto en praktkamp og ikke har gjort en katt fortred.

Pepping av egne gutter forekommer omtrent aldri. Feil sanger startes til feil tid, og repertoaret er nitrist. Sangen som synges oftest er hatsangen mot Sætre Kjeks, som var morsom på 90-tallet som en internjoke med en fyr som ikke er med lenger – en fyr de antagelig ikke kjenner.

Det blir også ekstremt mye drittslenging til de på andre siden, og mye av det er sjukt barnslig internhumor med bønder de kjenner på facebook og lignende. Det er på et nivå hvor det bare er pinlig og irriterende å være der, og dette gjør neppe mye positivt for rekrutteringa av nye folk på tribunen – snarere tvert i mot.


Ungdoms-OL

NRK melder om at interessen til hockeykampene i Ungdoms-OL går over alle støvleskaft. Det er stappfullt på alle kampene.

Vålerenga har med både gutter og jenter, og som forventet har kampene mot verdens beste ungdomslandslag blitt rimelig tøffe.

Jentene: 

1-2 for Slovakia, 0-3 for Tsjekkia, 1-3 for Sveits, og 0-5 for Sverige så langt.

Gutta:

0-11 for Finland, 0-8 for USA, 1-13 for Russland og 0-6 for Canada så langt.

Vi møter her nasjoner som har flere ishaller enn vi har utøvere. Samtidig er det bittert, fordi dette er en av få verdensidretter vi virkelig kan hevde oss i. Det er ingen grunn til at vi ikke kan bli like gode som Sverige og Finland – faktisk kan vi bli bedre med den utrolige kompetansen som finnes på Olympiatoppen.

Men da må stat og kommune få ræva i gir og bygge ishaller.


Ny klubb for Jensen

Budstikka melder at Glenn Jensen skal spille (som utespiller) for Jar i fjerde divisjon. Rapper Erik Mortvedt fra duoen Erik & Kriss er altmuligmann i Jar, og tydelig stolt i lokalavisa.


Offensiv samhandling fortsatt i fokus

Morten Tandberg snakker om offensiv samhandling for fotballaget før helgas treningskamp, og hvor flott det er at vi har tre gode spisser på klubbens hjemmesider.

Aperopet håper det offensive sitter når sesongen snart sparkes i gang. Vi så forskjellen på hvordan Vålerenga med tro på spissen fungerte i 2014 og hvordan det offensive var i 2015.


Videreført sponsorat, mer synlighet?

JC Decaux har forlenget avtalen med Vålerenga Fotball, melder klubbens hjemmesider. La oss håpe det betyr mange og synlige kampanjer for Vålerengas kamper i 2016. I fjor var eksempelvis Stabæks kamper (de har tilsvarende avtale med Clear Channel) mer markedsført på Tøyen enn Vålerengas.


Hva er medias rolle i fotballen?

Det er et viktig spørsmål når Andreas Selliaas stiller noen spørsmål om overgangssaken i etterkant av den krangelen Dagbladets Morten Pedersen og Josimar har hatt.


Hvor er de nå?

Ellers var to tidligere Vålerenga-spillere i farta i gårsdagens Europaliga. Martin Pusic spilte 61 minutter for Midtjylland i deres 2-1-seier over Manchester United, og Ragnar Klavan fikk hele kampen for Augsburg da de gjennomførte en målløs kamp mot Liverpool.


Bøter til NFF

Vi minner også om gårsdagens sak om hvor bøtene Vålerenga betaler går.


Helgas kamper

Lørdagen byr på kamper i fotball og ishockey:

Treningskamp mot Stabæk på Nadderud, en kamp Klanens Webradio ikke får sende, men som Budstikka strømmer, mest sannsynlig bak betalingsmur.

I ishockey er det seriekamp mot Sparta på Jordal Amfi.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *