Malt i stykker av Rosenborg

RBK-VIFRosenborg-maskineriet ble for sterkt for et Vålerenga som lenge klarte den defensive delen av oppgavene. Offensivt ble VIF for svake på Ullevaal lørdag kveld.

Sesongens tredje kamp ble ulik de to første. Mot Viking spilte vi godt, mot Sogndal var vi tafatte, og i denne kampen kjempet vi ganske godt lenge. Resultatet blir imidlertid det samme med sesongens tredje tap. Rosenborg vinner fortjent seier, men VIF kunne hatt flaks og tatt poeng.

Vålerenga startet første omgang eksplosivt og skapte en stor sjanse etter halvannet minutt da Herman Stengel kom til skudd fra hjørnet av femmeteren.

Kjetil Rekdal fortalte at kampplanen var å ta ut Rosenborgs midtbane gjennom høy intensitet og et energisk press fra Christian Grindheim, Sander Berge og Herman Stengel. Dette fungerte delvis til å begynne med, fort fikk imidlertid Mike Jensen og Fredrik Midtsjø være for involvert i oppbyggingen av Rosenborgs spill, og det ble farlig. Stopperne våre og en god Aslak Falch holdt Oslos stolthet inne i kampen.

Vålerenga ble liggende bakpå med noen få muligheter mot slutten av omgangen der Elías Már Ómarsson ble litt for alene mot RBK-forsvaret.

Rosenborg hadde ganske mange muligheter, og omgangen ebbet ut til 0-0.

Andre omgang ga mer av det samme.
Vålerenga startet som i første og opprettholdt presset mye lenger, og det ble noen småsjanser, uten at det føltes ordentlig farlig. VIF holdt i ballen før Rosenborg etter hvert fikk større og større muligheter. Det føltes som en kamp der første målet skulle vinne.

Trønderne ble snytt for et straffespark, og malte etter hvert Vålerenga i stykker. Det ble ikke mange store sjanser for RBK, men desto færre for VIF. Og i det 83. minutt var det slutt. Yann-Eric de Lanlay gjorde et smart løp hvor han krysset vår 16-meter, Simon Larsen klarte ikke å følge, og det sto 0-1.

Vålerenga forsøkte, og kom til sin første målsjanse siden det andre minutt, men Moa nådde ikke fram på Rasmus Lindkvists innlegg, og Rosenborg vendte, ballen når Mike Jensen som treffer som han iblant kan, og det sto 0-2.

Vålerenga gjorde lenge en OK forsvarskamp, men det blir ikke altfor farlig for Rosenborg. Til TV 2 etter kampen var Rekdal positiv til innsatsen laget la ned. Men han var tydelig på at det alene ikke er nok og at Vålerenga må treffe på flere av sjansene

PS. Vajebah Sakors lisens ble ikke sluppet tidsnok av Westerlo lørdag ettermiddag. NFF hadde allerede godkjent overgangen i forkant, men han satt derfor ikke på Vålerenga-benken under denne kampen.

Spillerbørs

Aslak Falch BB 6 – tar det meste i felt, redder det som kan forventes, ingen grunn til å kritisere for målene.

Simon Larsen 4 – bedre offensivt enn defensivt. Ble noe tryggere utover i andre omgang, men slipper de Lanlay på 0-1.

Enar Jääger 5 – fyller godt ut i midtforsvaret sammen med Wæhler, solid.

Kjetil Wæhler 5 – støter godt, gjør jobben i forsvaret igjen.

Jesper Arvidsson 5 – blir litt lurt, men klarer det meste mot Helland, slo også noen gode frispark.

Christian Grindheim 4 – litt usynlig, taper tydelig duellen mot Mike Jensen.

Sander Berge 5- mye involvert, litt for mange balltap i første. Vår beste i andre.

Herman Stengel 4 – hadde en god mulighet etter 2 minutter, og var for svak som førsteforsvarer etter det, fordeler lite baller.

Rasmus Lindkvist 4 – er tidvis med på kontringer, ellers ganske usynlig i store deler av kampen.

Elías Már Ómarsson 5 – løper mye, tidvis klokt, tidvis meningsløst, men vi tapte mye offensivt.

Daniel Fredheim Holm 4 – lite involvert, men god når han først er med, forsvinner utover i andre